Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 22/06/2001)

Επισπεύδεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Την επίσπευση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-που θα διεξαχθεί τελικά τον Οκτώβριο και όχι το Μάρτιο-αποφάσισε χθες το εκτελεστικό γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Κώστας Σημίτης απείλησε εμμέσως με παραίτηση αν η πρότασή του δεν γίνει αποδεκτή, ενώ όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα, η απόφαση ήταν ομόφωνη. Σε δηλώσεις του, ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το αν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και έκανε λόγο για αμφισβήτηση των κυβερνητικών προτάσεων από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. "Ηταν μία δύσκολη συνεδρίαση και ότι το ΠΑΣΟΚ πάει σε ένα συνέδριο ενότητας" δήλωσε αμέσως μετα τη μαραθώνια συνεδρίαση ο κ.Ακης Τσοχατζόπουλος. "Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ είναι σε βαθιά κρίση και ο κ. Σημίτης έχει χάσει κάθε έλεγχο" σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Καραμανλής. Αφορμή για τις τελευταίες εξελίξεις στάθηκε η δημοσκόπηση της MRB, σύμφωνα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 8,9%, ενώ για πρώτη φορά ο κ.Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον κ.Σημίτη.

Αισιόδοξος για την πορεία του χρηματιστηρίου ο Γιάννος Παπαντωνίου
Αισιόδοξος για την πορεία του χρηματιστηρίου εμφανίσθηκε ο υπουργός Εθνικης Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια λειτουργίας του, ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι παρά τις αρνητικές και διεθνείς εξελίξεις, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να επιδεικνύει επενδυτικό και αναπτυξιακό δυναμισμό. "Μακροπρόθεσμα η Σοφοκλέους θα είναι επωφελής για τις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και την οικονομία", εκτίμησε και ο πρόεδρος του χρηματιστήριου Παναγιώτης Αλεξάκης.

Ποσότητα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκε στη Δραπετσώνα
Ποσότητα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκε κατά τη διαδικασία απόσυρσης των μεταλλικών μερών εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το οποίο έχει διακόψει τη λειτουργία του. Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι πρόκειται για φυσική ραδιενέργεια, η οποία και προέρχεται από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσε το εργοστάσιο και διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνοςγια τους κατοίκους της περιοχής.

Συμπληρώνονται αύριο 5 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Πέντε χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου συμπληρώνονται αύριο. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου του 1996.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.