Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 20/06/2001)

Ερευνα με αποδέκτες όλα τα πολιτικά κόμματα
Προβληματισμό στο ΠΑ. ΣΟ. Κ. και ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας MRB που δώθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου των πολιτών με 8,9 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,9% έναντι 26% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν το Κόμμα Ελευθερων Πολιτών με ποσοστό 8,4%, το Κ. Κ. Ε. με 5,6% ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου με 3,4% και το ΔΗ. Κ. ΚΙ. με 1,9%. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής προηγείται του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην ερώτηση "ποιός θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;". Ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 39,3%, ενώ ο κ. Σημίτης 37,1%. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος βρίσκεται στην πρώτη θέση της δημοτικότητας με ποσοστό 77,8%.

Αισιοδοξία Παπαντωνίου για την Ελληνική οικονομία
Η Ελληνική οικονομία θα επιτύχει το 2001 ρυθμούς ανάπτυξης που θα ξεπεράσουν το 4,5%, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου αμέσως μετά από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οπως είπε ο κ. Παπαντωνίου, ο πληθωρισμός θα "κλείσει" φέτος κάτω από το 3%, ενώ ο προϋπολογισμός θα έχει πλεόνασμα. Πάντως, για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, χρειάζεται "δημοσιονομική πειθαρχία", όπως τόνισε ο κ.Παπαντωνίου.

Στην Ελλάδα η ηγεσία της Δ. Ο. Ε.
Στην Αθήνα βρίσκονται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ. Ο. Ε.) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και ο αντιπρόεδρος της Δ. Ο. Ε. Ζακ Ρογκ, ο οποίος συνοδεύει το βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτο, προκειμένου να παρεβρεθούν στην έναρξη της 41ης Διεθνούς Συνόδου της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η ηγεσία της Δ. Ο. Ε. αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συναντηθεί με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.