Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 11/06/2001)

Σεισμική δόνηση σε Χίο και Ψαρά
Ανησυχία στους κατοίκους της Χίου και των Ψαρών προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δύο νησιών. Ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, ενώ οι σεισμολόγοι δηλώνουν ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να κρίνουν αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. Από τη σεισμική δόνηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σπίτια των δύο νησιών.

Μόνο οι κοινοτικές χώρες στις αποφάσεις για τον ευρωστρατό λέει η Ελλάδα
Εμμένει η Ελλάδα στη θέση ότι μόνο οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων για τον ευρωστρατό, είπε ο υπουργός εξωτερικών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει προτείνει στο ΝΑΤΟ "όταν ανακύπτει πρόβλημα εσωτερικό, για παράδειγμα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, να παραπέμπεται η διαφορά στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης".

Συνέντευξη Ντενκτάς
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Ραούφ Ντενκτάς μία ενδεχόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένταξη της Κύπρου, χωρίς να προηγηθεί λύση του πολιτικού προβλήματος και δηλώνει αποφασισμένος να την πολεμήσει. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ.Ντενκτάς σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, δηλώνει πως δεν την αναγνωρίζει και κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά, που όπως λέει "την ώρα που μιλούσαμε για τα πάντα, πήγαν πίσω από την πλάτη μας και τα κατέστρεψαν όλα όσα είχαμε συμφωνήσει."

Απεργίες των γιατρών
Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της υγείας, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών. Από αυτή την εβδομάδα απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι πανεπιστημιακοί γιατροί, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Κάυσωνας στην Αθήνα
Τους 39 βαθμούς κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χωρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Από την Πέμπτη προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.