Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 01/06/2001)

Με το ασφαλιστικό ασχολείται το ΠΑΣΟΚ
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται σήμερα το θέμα του ασφαλιστικού. Ο πρωθυπουργος Κώστας Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά και να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό. Εν τω μεταξύ, την πρόταση του υπουργού εργασίας για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμονων απέρριψε μετά τη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Εκτιμάται πλέον ότι ο ουσιαστικός διάλογος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό συστημα θα αρχίσει από το φθινόπωρο.

Και νέες σεισμικές δονήσεις στο Αίγιο 
Δύο σεισμικές δονήσεις χθες το μεσημέρι και σήμερα το πρωί αναστάτωσαν τους κατοίκους του Αιγίου, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν ζημιές . Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι οι αλλεπάλληλες δονήσεις μειώνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί ισχυρός σεισμός.

Καταλογίζονται ευθύνες γιά το 'Εξπρές Σάμινα'
Ευθύνες στο πλήρωμα και την πλοικτήτρια εταιρεία για το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" το Σεπτέμβριο, που στοίχεσε τη ζωή σε 80 επιβάτες, καταλογίζει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του αυτοδύτη Ν. Λαμπράκου. Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" το ναυάγιο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λαμπράκου, το πλοίο ακολουθούσε λάθος ρότα κατά 40 έως 50 μοίρες. Ευθύνες, επιρρίπτονται και στην εταιρεία καθώς δε λειτουργούσαν οι υδατοστεγείς πόρτες, με συνέπεια το πλοίο να βυθιστεί πολύ γρήγορα.

Εκτακτα μέτρα γιά το τριήμερο 
Εκτακτα μέτρα αναμένεται να λάβει από το μεσημέρι η Τροχαία, λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η έξοδος εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλη, καθώς στη χώρα σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες, που από αύριο αναμένεται να φθάσουν τους 37 βαθμούς.

Απειλούν οι πανεπιστημιακοί ιατροί
Με κινητοποιήσεις και επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών απειλούν οι πανεπιστημιακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομο που προβλέπει ότι από σήμερα οφείλουν να διακόψουν κάθε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αμετακίνητος στις θέσεις ρτου εμφανίζεται ο υπουργός υγείας, ο οποίος δηλώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί.

Περιπέτεια αεροσκάφους της Ολυμπιακής
Περιπέτεια στον αέρα έζησαν οι 208 επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας για Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Γαλλία, έπεσε σε θύελλα, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να επιστρέψουν στην Αθήνα.

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.