Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτ 30/5/2001)

Δεν θίγουνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
"Δεν πρόκειται να θιγούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, από την ενδεχόμενο έξοδο του ερευνητικού τουρκικού πλοίου Πίρι Ρέις στο Αιγαίο", υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου εξωτερικών. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που αναφέρει ότι το τουρκικό επιτελείο ειδοποίησε την Ελλάδα ότι την Δευτέρα το Πίρι Ρέις θα αποπλεύσει προς το Αιγαίο για σεισμικές έρευνες και θα εισέλθει στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα, δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί από το τουρκικό επιτελείο. "Η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θα αντιμετωπίσει με όλα τα μέσα της διπλωματίας και της άμυνας κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας" σχολίασε από τη Βουδαπέστη, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Απορρίπτονται οι προτάσεις Γιανίτση
Απέρριψαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ την πρόταση του υπουργού εργασίας Τάσου Γιαννίτση, για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει το θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Κατά την πρώτη τους συνάντηση με τον κ.Γιαννίτση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, αλλά και ότι θα επεκταθεί η τριμερής χρηματοδότηση του συστήματος. Αύριο, ο υπουργός εργασίας θα συναντηθέι με το προεδρείο  της ΑΔΕΔΥ.

Διαμαρτύρονται οι φοιτητές
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας φοιτητών. Οι φοιτητές επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, μπροστά στο υπουργείο παιδείας, ενώ οι άνδρες της αστυνομίας "απάντησαν" με χρήση χημικών. Από ις συμπλοκές τραυματίσθηκαν 3 αστυνομικοί και φοιτητες ενώ συνελλήφθησαν 4 φοιτητές.

Ο ΣΕΒ κατηγορεί την κυβέρνηση
Για ανικανότητα και αμηχανία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανιών. Ο κ.Οδυσσέας Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι "ένα χρόνο μετά την ένταξη στην ευρωζώνη, η οικονομική πολιτική της χώρας, βρίσκεται σε αμηχανία και διολισθαίνει στη λογική του πολιτικού κόστους".
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.