Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 21/5/2001)

Εως το τέλος της εβδομάδας ίσως η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους συνδικαλιστικούς φορείς
Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν ο υπουργός Εργασίας με τους συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς ο κ. Τάσος Γιαννίτσης θα αποστείλειέ ίσως και εντός της ημέρας πρόσκληση διαλόγου στην Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα, ο κ.Γιαννίτσης εγγυάται "νέους πόρους για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος", ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές προτάσεις, που αποσύρθηκαν παραδέχεται ότι έγιναν "λάθος χειρισμοί". Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτάσεις αυτές, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο 24ωρες απεργίες, στις οποίες η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μαζική.

Επίσκεψη Παπανδρέου στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ.

Νέες τριβές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας
Νέες τριβές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας προκαλεί η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Προσωπικών Δεδομένων, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο πολιτικός γάμος και προαιρετικός ο θρησκευτικός. Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος δέχθηκε χθες επίθεση από έναν 28χρονο παλαιοημερολογίτη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, συνοδεύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Η περιοδεία Σημίτη στη Χίο
Στη Χίο περιόδευσε ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο. Ο κ.Κώστας Σημίτης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι "δε μπορεί να εκφράσει το μέλλον, γιατί έχει πάνω της το στόγμα του παρελθόντος". Απαντώντας στον κ.Σημίτη, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικη΄ς αντιπολίτευσης δήλωσε ότι "ο κ. Σημίτης αναζητά σανίδα σωτηρίας για να καλύψει την αναξιοπιστία του".

Τριβές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας
 Νέα ένταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η πρόταση του κ. Μιχάλη Λιάπη για επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στο κόμμα. Ο επίτιμος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του κ. Λιάπη οφείλονται σε προσωπικά , όπως είπε, απωθημένα.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.