Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Tρίτη 01/04/2001)

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό συστημα της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ζητώντας την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω", ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. Στο ασφαλιστικό αναφέρονται και τα μηνύματα των κομμάτων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Αιχμές κατά του πρωθυπουργού, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κόμμα και η κυβέρνηση, άφησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τέως υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις αντιρρήσεις του για την εξωτερική πολιτική, που εφαρμόζεται, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπαράθεσή του δεν είναι προσωπική με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκέντρωση διαμαρυρίας κατά της επίσκεψης του Πάπα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες το βράδυ παραθρησκευτικές οργανώσεις, διαμαρτυρόμενες για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, η αστυνομία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ποντίφικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί ποδός θα βρίσκονται τουλάχιστον 4 χιλιάδες αστυνομικοί.

Δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας - 14 τραυματίες
14 άτομα τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί, όταν τουριστικό λεωφορείο ανετράπη, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Σοβαρότερα έχει τραυματισθεί ένας 23χρονος, ο οποίος και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς. Τα πλοία, πάντως, παραμένουν "δεμένα" στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που πνεουν στα πελάγη.

Σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου. Από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.