Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 24/04/2001)

Διαβουλεύσεις για το Ασφαλιστικό
Σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, για το θέμα του ασφαλιστικού, ενώ στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις  που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα αποτελούν "δέσμη σκέψεων" και όχι κυβερνητικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, τα συνδικάτα εμφανίζονται αμετακίνητα στις θέσεις τους, υποστηρίζοντας ότι δεν προκειται να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου αν δεν αποσυρθούν οι επίμαχες πορτάσεις, που περιλαμβάνουν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξιμων αποδοχών.

Τον Ιούνιο ο τελικός προϋπολογισμός των Ολυμπιακών
Τον Ιούνιο θα έχει κλείσει το ζήτημα του προϋπολογισμού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Σε σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Σημίτης τόνισε ότι έως τις 4 Μαϊου, τα υπουργεία, που εμπλέκονται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, τον προϋπολογισμό τους.

Μοναχοί προσεύχονται εναντίον Πάπα
Την ώρα, που ο Επίσκοπος των Καθολικών στην Ελλάδα, κάνει λόγο για θρησκευτικές διακρίσεις στη χώρα, οι μοναχοί του Αγίου Ορους και των Μετεώρων προσεύχονται για να μην έρθει ο Πάπας στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν προσκαλούν την Παρασκευή σε αγρυπνία τους μοναχούς "για να παρακαλέσουμε τον Κύριο να αποτρέψει την μεγάλη δοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος που θα δημιουργηθεί με την έλευση του Πάπα στην Ελλάδα".

Σώοι οι ναυτικοί του 'Μακεδονία Ι'
Σώοι περισυνελέγησαν οι 9 Ελληνες ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «Μακεδονία Ι», το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες το πρωί ενώ έπλεε 102 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου. Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από το Πόρτο Λάγος με προορισμό τη Λεμεσό, ενώ εκτιμάται ότι πήρε κλίση εξαιτίας μετατόπισης φορτίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.