Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 04/04/2001)
 

Επίσκεψη Τζώρτζ Μπους senior στην Αθήνα
"Νιώθω ασφαλής στην Ελλάδα και θα επιστρέψω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό εξωτερικών, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το δήμαρχο Αθηναίων. Μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist, ο κ.Μπους έκανε λόγο για "σημαντικά επιτεύγματα της Ελλάδα στα Βαλκάνια" και για μεγάλα έργα, όπως το Μετρό και το νέο αεροδρόμιο, ενώ έκανε αναφορά και στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο κ.Μπους, αναφερόμενος στον γιό του και σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι σφάλουν αν πιστεύουν ότι δεν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη και δεν κατανοεί τα προβλήματα.

Συνάντηση Τζίτζιτς - Παπανδρέου
"Η Σερβία χρειάζεται τη διπλωματική υποστήριξη της Αθήνας" σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ.Τζίτζιτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Οπως είπε, τα Βαλκάνια έχουν συμφέρον να γίνουν περιοχή σταθερότητας, ενώ -κάνοντας λόγο για πρόβλημα των Βαλκανίων- επεσήμανε ότι θα υπάρξει συνεργασία για να λυθεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας στη νότια Σερβία και τη FYROM.

Στην Αθήνα ο Πέρες
Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο του Economist. Ο κ.Περες θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό εξωτερικών.

Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας-Βουλγαρίας για Βαλκάνια
Κατά της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια τάχθηκαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Βούλγαρος ομόλογός του, κ.Κοστόφ. Ο κ.Κοστόφ τόνισε ότι από την πλευρά της Βουλγαρίας, δεν υπάρχουν εθνικές βλέψεις προς την FYROM.

Κοινωνικά μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Κώστας Σημίτης
Το πακέτο των κοινωνικών μέτρων για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και του υπουργού εθνικής οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική. Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ως μήνυμα προς την Αγκυρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί στο μέλλον και το ενδεχόμενο να "παγώσουν" οι εξοπλισμοί Ελλάδας και Τουρκίας, αν βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.

Μετά το Πάσχα ο διάλογος για το ασφαλιστικό
Μετά το Πάσχα θα αρχίσει τελικά ο διάλογος της κυβέρνησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στα δικαστήρια οι ραδιοφωνικοί σταθμοί για τις άδειες
Στη δικαιοσύνη οδηγείται το θέμα των ραδιοφωνικών σταθμών, που "έκλεισε" η κυβέρνηση, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς δεν αδειοδοτήθηκαν, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά τις παρατυπίες, που καταγγέλονται, στον τρόπο επιλογής και χορήγησης προσωρινής άδειας σε 8 ραδιοσταθμούς.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.