Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 15/03/2001)

Ρόμπερτσον: Καταδικάζει αυτονομιστές μεν, αλλά δεν δρα το ΝΑΤΟ
"To NATO δεν προτίθεται να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των Αλβανών αυτονομιστών στα ΒΔ Σκόπια" τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ.Ρόμπερτσον εκτίμησε ότι "οι ημέρες αυτών που προωθούν τη βία φθάνουν στο τέλος τους" και επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ "θα παραμείνει να προστατεύσει τα σύνορα στην περιοχή που είναι αναπτυγμένες οι συμμαχικές ειρηνευτικές δυνάμεις". Ο κ.Ρόμπερτσον συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Σημίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, ο οποίος έκανε έκκληση για βοήθεια από την Ελλάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Στεφανόπουλος για ασφαλιστικό
Από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ παρενέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, στο θέμα του ασφαλιστικού. Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται, ο κ.Στεφανόπουλος τάχθηκε κατά της αύξησης των εισφορών και του ορίου ηλικίας, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βρουν επιπλέον πόρους για κοινωνικές παροχές. Ο διάλογος της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα αυτό θα αρχίσει τον Απρίλιο.

Αποφυλακίζεται ο Κοσκωτάς
Αποφυλακίζεται σήμερα ο πρώην μεγαλο-τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, μετά από 12χρονη παραμονή στις φυλακές. Ο κ.Κοσκωτάς είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στρέφεται το ενδιαφέρον για τις τριβές, που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Κασσέτα προς ενημέρωση Χριστόδουλου
Εκτός από τα βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δηλώνει τώρα ότι δεν γνώριζε ούτε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, που διαδραματίσθηκαν το Νοέμβριο του '73. Χθες, η "Προοδευτική Ενωση Μητέρων", παρέδωσε στον κ.Χριστόδουλο μία βιντεοκασσέτα, προκειμένου να δει τα γεγονότα της εποχής. Ο ίδιος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι κατά τη διάρκεια της χούντας...διάβαζε και δεν άκουσε τίποτε για τα βασανιστήρια, τις εξορίες και την ΕΑΤ-ΕΣΑ!

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.