Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη  1/2/2001)

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Παπαντωνίου.
Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή, η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά του υπουργού εθνικής οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου. Χθες, ο κ.Παπαντωνίου κατηγόρησε τη ΝΔ για ανόητη και ανίερη εκμετάλλευση της πορείας του χρηματιστηρίου. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι στην ψηφοφορία θα δηλώσει "παρόν", ενώ ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας. Με την απόφαση του κόμματος διαφώνησε η κ.Μαρία Δαμανάκη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι θα συνταχθεί με αυτή.
Κατά τη συνάντησή του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός σχολίασε σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο χρηματιστήριο ότι η κατάσταση που παρουσιάζει δεν είναι θέμα ευκαιριακό καθώς και άλλα χρηματιστήρια στον κόσμο παρουσιάζουν τα ίδια φαινόμενα. Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται υπό πίεση.

Οργανόγραμμα με υπόπτους της ' 17 Νοέμβρη' στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 Ένα οργανόγραμμα με υπόπτους για τη "17 Νοέμβρη" διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα "Ι-2" που έχει προωθήσει η Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι το οργανόγραμμα αυτό περιλαμβάνει υπόπτους που αφορούν την "ηγετική ομάδα" και τους "εκτελεστές" και έχει δημιουργηθεί από την καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, από την εισαγωγή εγκληματολογικών δεδομένων, από τις παρακολουθήσεις προσώπων και από ηλεκτρονικές αναπαραστάσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων. Εν τω μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι επί κυβερνήσεώς του «είχαμε στη φυλακή τους τρομοκράτες», χωρίς όμως, να αποκαλύψει ποιους εννοεί.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το πλουτώνιο στη Θεσσαλονίκη.
 Το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα εμπορίας πυρηνικών, που χρησιμοποιεί ως σταθμό την Ελλάδα, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, μετά την ανακάλυψη πλακιδίων με τρία γραμμάρια πλουτωνίου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.Το ραδιοταξικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί και φυλάσσεται στον "Δημόκριτο".

'Κέντρο Νέας Πολιτικής' απο τη Ντόρα Μπακογιάννη.
 Στην ίδρυση "Φορέα Πολιτικού Προβληματισμού και Σκέψης" προχώρησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως τόνισε σκοπός του Κέντρου Νέας Πολιτικής - Παύλος Μπακογιάνης, όπως θα ονομάζεται,  είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση νέων πολιτικών απόψεων και πρότασεων.

Μητροπολιτικό πάρκο το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
 Μητροπολιτικό πάρκο, συνολικής έκτασης 5.500 στρεμμάτων, που αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, θα δημιουργηθεί στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.