Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Δευτέρα  26/01/2001
 

Παραίτηση Παπαντωνίου ζητά η ΝΔ
Την παραίτηση του υπουργού εθνικής οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θεωρώντας υπεύθυνο τον κ.Παπαντωνίου για την πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που έχει φέρει στα πρόθυρα της απόγνωσης χιλιάδες μικροεπενδυτές. "Η Σοφοκλέους πρέπει να μείνει εκτός κομματικών διενέξεων" απάντησε ο υπουργός εθνικής οικονομίας.

Στο 16,8% το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου
Το 16,8% των προτιμήσεων, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, λαμβάνει το υπό ίδρυση κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, ενώ το 30% των ερωτηθέντων θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία του νέου κόμματος. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 32,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 27,7%.

Από το 2002 το ελάχιστο εγκυημένο εισόδημα
Περίπου 650.000 άνθρωποι, που έχουν είτε μηδενικά εισοδήματα, είτε εισοδήματα μικρότερα των 50 χιλιάδων δραχμών, θα λαμβάνουν από το 2002 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδηματα. Σύμφωνα με μελέτη που έχει κατατεθεί στο υπουργείο οικονομικών το 20,2% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στην εντατική ο Αμανατίδης του Ολυμπιακού
Στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" νοσηλεύεται ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, σε τροχαίο ατύχημα. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα για την πορεία της υγείας του, τα επόμενα  τρία 24ωρα.

Κινητοποιήσεις συνταξιούχων, γιατρών
Με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν αύριο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.  Εν τω μεταξύ, σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι απεργούν αύριο και μεθαύριο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας, που φέρει αλλαγές στο ΕΣΥ.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.