Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 17/ 01/2001)

Ανησυχία για τα τρόφιμα απο την Γιουγκοσλαβία
Ανησυχία στους έλληνες καταναλωτές προκαλεί το ενδεχόμενο να εισάγονται, χωρίς να ελέγχονται, τρόφιμα από τη Γιουγκοσλαβία. "Από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν προκύπτει κανένα ίχνος επικινδυνότητας" υποστηρίζει ο υπουργός ανάπτυξης, ωστόσο το κέντρο ερευνών του Δημόκριτου επισημαίνει ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες. Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου επέστησαν χθες την προσοχή των καταναλωτών στα τρόφιμα, υποστηρίζοντας ότι για παράδειγμα τα λάχανα απορροφούν μεγάλη ποσότητα ουρανίου.

Παραμένει η στρατιωτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο λέει η κυβέρνηση
"Απαραίτητη" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την παρουσία της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο. Πάντως, έως τώρα περίπου 400 στρατιώτες έχουν ζητήσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Αιχμές Κοστούνιτσα κατά ΝΑΤΟ
Για "απεμπλουτισμένες συνειδήσεις" 'εκανε λόγο χθες ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Βόισλαβ Κοστούνιτσα, αναφερόμενος στο θέμα των βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ. Ο κ.Κοστούνιτσα συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.

Ακαρπες οι έρευνες για το πλήρωμα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
Τα προβλήματα υποδομής και προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου, έφερε στην επιφάνεια η τραγωδία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο συνεντρίβει έξω από το Σούνιο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το απόγευμα της Κυριακής. Οι ερευνες για τον εντοπισμό του τετραμελούς πληρώματος και του ασθενούς που μεταφερόταν στην Αθήνα, παραμένουν άκαρπες.

Αρχισε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Οι αλλαγές που αφορούν στο χαρακτηρισμό των δασών ως δασικών εκτάσεων, αλλά και το ασυμβίβαστο ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και προμηθευτών του Δημοσίου, συγκεντρώνουν την προσοχή των βουλευτών.

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.