Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 15/ 01/ 2001)

Ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας της κακοκαιρίας
Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε ασθενή που υπέστη έμφραγμα, από την Πάτμο στην Αθήνα, συνετρίβη χθες το απόγευμα, νότια του Σουνίου, όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί συντρίμμια του ελικοπτέρου, ωστόσο οι έρευνες για την εξεύρεση των επιβαινόντων παραμένουν άκαρπες. Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τετραμελές πλήρωμα (πιλότος, συγκυβερνήτης, γιατρός και νοσηλευτής) και ο 75χρονος ασθενής.

Τραγωδία και στη Ζάκυνθο
Εξαιτίας της κακοκαιρίας, που πλήττει από χθες τη χώρα, τρεις άνθρωποι βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο και στη Ζάκυνθο. Ενα 8χρονο κορίτσι παρασύρθηκε απο τους ισχυρους ανεμους και επεσε στη θαλασσα. Στην προσπάθειά τους να το σώσουν πνίγηκαν η μητέρα και ο θείος της, ενώ η θεία του παιδιού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η 8χρονη αγνοείται.

Νέα επίθεση Πάγκαλου κατά κυβέρνησης
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπυοργός, μετά τη νέα επίθεση, που εξαπέλυσε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ.Πάγκαλος άσκησε κριτική τόσο στον τρόπο διακυβέρνησης από τον κ.Σημίτη, όσο και στην εξωτερική πολιτική που ακολουθείται.

Συνάντηση κορυφής για την οικονομική πολιτική
Θέματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα συζητήσουν στη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο υπουργός εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα
Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες στη Λάρισα, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι η φετινή σοδειά μήλου της περιοχής θα μείνει απούλητη. Σε ένδειξη συμπαράστασης σήμερα παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Πέθανε ο Κώστας Ρηγόπουλος
Εχασε χθες τη μάχη για τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη τον Αύγουστο.

Τρομοκρατικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Τρεις επιθέσεις με γκαζάκια, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και σε δύο αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ, άγνωστοι νεαροί επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με βόμβες μολότωφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ομάδα αναρχικών, η οποία συμπαραστέκεται στον Νίκο Μαζιώτη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.