Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 08/01/2001)

Το σύνδρομο των Βαλκανίων προβληματίζει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα 
Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι πλέον η ελληνική κοινή γνώμη, μετά τις αποκαλύψεις για τις συνέπειες του απεμπλουτισμένου ουρανίου στο χώρο των Βαλκανίων. Ηδη, το υπουργείο εθνικής Αμυνας έχει επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ένας Ελληνας στρατιώτης νοσηλεύεται με συμπτώματα λευχαιμίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Σερβίας.Σήμερα μεταβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο ελληνική επιστημονική επιτροπή, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στις περιοχές όπου βρίσκονται Ελληνες στρατιώτες.

Συνέρχεται η κονοβουλευτική ομάδα της ΝΔ
Συνεδριάζει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής αναμένεται να απαντήσει στην εσωκομματική αντιπολίτευση, μετά την άρνηση ολλών στελεχών να μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, αλλά και στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα του συνεδρίου.

Πλαστό διαβατήριο στο δυτικό αερολιμένα
Συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνελήφθη στο δυτικό αερολιμένα όταν επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές στον έλεγχο διαβατηρίων, προκειμένου να επιβιβάσει σε αεροπλάνο με προορισμό τον Καναδά, 23χρονο Αλβανό, επιδεικνύοντας πλαστό ελληνικό διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης.

Επίσκεψη της Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στο υπουργείο Αμυνας 
Με την πρόεδρο του ΑΘΗΝΑ 2004, κ.Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα συναντηθεί το απόγευμα ο υπουργός εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να επισκεφθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Γουδί, για να διαπιστωθεί αν μπορούν να αξιοποιηθούν ενόψει των ολυμπιακών αγώνων.

Συνάντηση Σημίτη-Μόρι
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 13 και 14 Ιανουαρίου ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσίρο Μόρι. Ο κ. Μόρι θα συναντηθεί με τον Κώστα Σημίτη και στόχοι της επίσκεψης του στην Αθήνα είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.