Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 05/01/2001)

Πληροφορίες για λευχαιμία και σε Ελληνα που υπηρέτησε στη Βοσνία
Σύμφωνα με πληροφορίες, από λευχαιμία έχει προσβληθεί και Ελληνας υπαξιωματικός, ο οποίος υπηρετούσε στη Βοσνία πριν από 3 χρόνια. Η αποκάλυψη αυτή γίνεται την ίδια ώρα που το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας διαβεβαιώνει ότι οι Ελληνες στρατιώτες, που υπηρετούν τώρα στο Κοσυφοπέδιο, δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, με τις οποίες το ΝΑΤΟ έπληξε την περιοχή. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίσθηκε να υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο.

Αλλαγές στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων
Αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση. Οι νέες ρυθμίσεις θα προβλέπουν τη διαμόρφωση των μισθών με βάση τη θέση του υπαλλήλου, τις σπουδές και την προϋπηρεσία του, ενώ η πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας προβλέπει την κατάργηση των επιδομάτων από εδώ και στο εξής.

Δυσοίωνες προβλέψεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο των Σπάτων
Την αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων προβλέπει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με διεθνή διασυρμό, καθώς οι οδικές προσβάσεις για το νέο αεροδρόμιο δεν είναι έτοιμες και η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν θα μεταφερθεί εγκαίρως. Πάντως, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα θα λειτουργήσει κανονικά από το Μάρτιο.

Κηδεύτηκε ο γιος του Τάσου Γιαννίτση
Κηδέυτηκε σήμερα από το Α' Νεκροταφείο στην Αθήνα ο γιος του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτσης, Κωνσταντίνος, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας σε πόλη του Μεξικού.

Σαράντα μέλη της Ακαδημίας διαμαρτύρονται για την χρήση λατινικών λέξεων
Κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο κάνουν λόγο για ισχυρό πλήγμα στον Ελληνικό πολιτισμό εξαιτίας της όλο και συχνότερης αντικατάστασης του Ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό υπογράφουν 40 τακτικά μέλη της Ακαδημίας Αθηνών. Οπως τονίζουν, η τάση αυτή είναι εμφανής κυρίως σε κείμενα που παράγονται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κρατικών υπηρεσιών και Πανεπιστημίων, αλλά και από την τηλεόραση.

Εκκληση για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα
Εκκληση προς τους Βρετανούς να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα το 2004 - χρονιά τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα - απηύθηνε ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά Στιβ Αστον κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.