Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 3/1/2001)

Η Ελλάδα στο Ευρώ
Μαζί με τη νέα χρονιά, στη ζωή των Ελλήνων εισήλθε και το Ευρώ. Την Τετάρτη, το ευρωπαϊκό νόμισμα κάνει την πρώτη του εμφανιση στο Χρηματιστήριο, τις τράπεζες, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα, όπου οι τιμές των προϊόντων θα πρέπει να αναγράφονται και στα δύο νομίσματα. "Η καρδιά της ελληνικής οικονομίας χτυπά στο ρυθμό του ευρώ" δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών. Ο κ. Παπαντωνίου απεύθυνε έκκληση προς όλες τις κοινωνικές τάξεις να περιορίσουν τις διεκδικήσεις τους στα όρια αντοχής της ελληνικής οικονομίας και να είναι δεκτικές απέναντι στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλαγές προαναγγέλει ο πρωθυπουργός
Νέο κύμα αλλαγών μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. "Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις επιδιώξεις των βολεμένων και θα λάβει υπόψη της και αυτούς που δεν έχουν φωνή, όπως είναι οι άνεργοι" δηλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δολοφονήθηκε ο γιός του Τ. Γιαννίτση
Δολοφονήθηκε στο Μεξικό από αγνώστους που επιχείρησαν να τον ληστέψουν ο γιος του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση. Ο 27χρονος  Κωσνταντίνος Γιαννίτσης δολοφονήθηκε έξω από καθολική εκκλησία στην πόλη Τάσκο. Στην πόλη του Μεξικού έχει ήδη μεταβεί ο υπουργός εργασίας, για να παραλάβει τη σωρό του πρωτότοκου γιού του. Τα συλλυπητήρια και την οδύνη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε ο πρωθυπουργός, καθώς και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Διευρυμένο ωράριο στο ΧΑΑ
Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργεί από σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιων Αθηνών. Η συνεδρίαση θα αρχίζει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 14:30.

Κλειστός ο Ισθμός της Κορίνθου
Εως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες θα παραμείνει κλειστός ο Ισθμός της Κορίνθου, όπου η διέλευση των πλοίων δεν είναι δυνατή εξαιτίας κατολισθήσεων. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 20 ημέρες.

Μέτρα για τις "τρελλές αγελάδες"
Απαγορεύεται από εδώ και στο εξής η διάθεση κρέατος βοοειδών, ηλικίας άνω των 30 μηνών. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου γεωργίας εξαιρούνται όσα κρέατα έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών -τη λεγόμενη αρώστια των τρελλών αγελάδων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.