Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-04-05

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Τρίτη 04.04.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

_Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών και των υποψηφίων βουλευτών, κορυφώνεται. Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στην Κοζάνη, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με νέους ψηφοφόρους. Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, όπου θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στη Φθιώτιδα.

_

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

_Η ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους θα είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σημίτης δεσμεύθηκε προσωπικά για την πολιτική, που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, στον τομέα αυτό, επανέλαβε ότι έχουν δεσμευθεί πόροι ύψους 45 τρισεκατομμυρίων για το κοινωνικό κράτος, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της παιδείας. Ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "η μεγαλη δημοκρατική παραταξη, παιρνει μια μεγάλη νικη και μια καθαρή λαική εντολή"._

_Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι "μέσα σε λίγες ημέρες έχει αλλάξει τρεις φορές τις θέσεις του κόμματός του", ενώ έθεσε το ερώτημα αν οι πολίτες θα φήσουν την Ελλάδα "φτερό στον άνεμο, στους πειραματισμούς και τους αυτοσχεδιασμούς των νεοφιλελεύθερων μάγων της Νέας Δημοκρατίας".

_

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

_Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του απάντησε στα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη, αναφέροντας : "Ο κ. Σημίτης ούτε χθες εξήγησε πώς πέρασε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από τη θέση "εξαντλήθηκαν τα όρια της οικονομίας" στον ισχυρισμό ότι περισσεύουν κρατικοί πόροι και θα καλύψουν τις εισφορές των χαμηλόμισθων". Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για παροχολογία και ανακρίβειες.

_

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

_Την ψήφο του λαού για έναν ισχυρό Συνασπισμό, που θα αγωνιστεί απέναντι στην αλαζονεία της κυβερνητικής αυτοδυναμίας, ζήτησε ο Νίκος Κωσταντοπουλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Αθήνα._

_Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων._

_Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται ο Συνασπισμός στη Βουλή, επειδή θα προτιμούσε να έχει απέναντι του μια δογματική και απολιθωμένη αριστερά, ενώ επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας :"Ειναι ντροπή, κύριε Σημίτη στα θύματα της δικής σας πολιτικής να δίνεται δεκαχιλιαρα κυβερνητικής ελεημοσύνης λίγες ημερες πριν τις εκλογές" .

_


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Wednesday, 5 April 2000 - 14:18:21 UTC