Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-30

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Πέμπτη 30.03.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

Τηλεοπτική αναμέτρηση Σημίτη - Καραμανλή

Στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, που πραγματοποιείται σήμερα, στρέφεται το ενδιαφέρον όλων.

Την τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ τις ερωτήσεις θα θέσουν οι Μανώλης Καψής, Ελλη Στάη και Θοδωρής Ρουσσόπουλος.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν στη διάθεσή τους 2' λεπτά προκειμένου να απαντούν σε κάθε ερώτηση, ενώ δεν θα έχουν την ευκαιρία να προχωρούν σε απευθείας διάλογο μεταξύ τους.

Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ

"Η εκλογική μάχη μπορεί να μετατραπεί σε εναρκτήριο λάκτισμα μιας αναγέννησης του λαϊκού κινήματος" είπε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε εντονότατη κριτική στο ΔΗΚΚΙ και τον Συνασπισμό.

"Δεν έχουμε αυτόματο πιλότο" λέει ο Σημίτης

Ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη σε ανοικτή συγκέντρωση στην Χαλκίδα επανέλαβε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατώτατη σύνταξη στο τέλος της επόμενης τετραετίας να φθάνει τις 150.000 δρχ, και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτό το θέμα, λέγοντας ότι μοιράζει υποσχέσεις, χωρίς αντίκρυσμα.

"Τα επόμενα χρόνια ολοκληρώνουμε το κοινωνικό κράτος σε όλα τα επίπεδα, προχωρούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς", επεσήμανε.

Ο κ. Σημίτης είπε ότι η οικονομία δεν κινείται με αυτόματο πιλότο, όπως τον κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Μας λένε για αυτόματο πιλότο, δεν γίνεται έτσι. Γίνεται μονάχα με σκληρή δουλειά, γίνεται με θέληση, με πρόγραμμα, με συνέπεια." κατέληξε ο κ. Σημίτης.

Πλήρη ιδιωτικοποίηση τραπεζών υπόσχεται ο Καραμανλής

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εθνικής, της Εμπορικής, και της ΕΤΒΑ και ότι θα εξυγιάνει θα ενισχύσει κεφαλαιακά την Αγροτική Τράπεζα.

Αναφέρει ακόμη ότι θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και ότι θα παραμείνει στη θέση του ο διοικητής της Λουκάς Παπαδήμος

Μιλώντας σε επιστήμονες, το βράδυ της Τετάρτης, ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τα διαφημιστικά του μηνύματα, λέγοντας ότι δε μπορεί πια να εξαπατά τους Ελληνες με φιλμάκια κατασκευασμένα στο κομπιούτερ.

Περιοδείες πολιτικών αρχηγών

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος περιοδεύει στην Πάτρα, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται το νομό Αργολίδας.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Thursday, 30 March 2000 - 15:18:09 UTC