Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-24

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Παρασκεή 24.03.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

Τελευταίες δημοσκοπήσεις

Μικρό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δύο πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα το κυβερνών κόμμα προηγείται κατά 1,2%. Τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 38,5%

Νέα Δημοκρατία 37,3%

ΚΚΕ 5,2%

Συνασπισμός 4%

ΔΗΚΚΙ 4%

Αλλο 3,2%

Λευκό - Ακυρο 2,9%

Αναποφάσιστοι - Δεν απαντώ 4,9%

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας ALKO που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA το κυβερνών κόμμα προηγείται κατά 0,2% έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΠΑΣΟΚ 34,7%

Νέα Δημοκρατία 34,5%

ΚΚΕ 5%

ΔΗΚΚΙ 4%

Συνασπισμός 3,8%

Αναποφάσιστοι 11,3%

Λευκό 4,5%

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μεγαλύτερα ποσοστά στο Λεκανοπέδιο με 35,6% έναντι 29,3% της ΝΔ, η οποία όμως, προηγείται στην υπόλοιπη Ελλάδα με ποσοστό 36,8% έναντι 34,6% του κυβερνώντος κόμματος.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φθάνει το 88,2%, ενώ του ΠΑΣΟΚ το 80,4%.

Αντιδράσεις για τις δημοσκοπήσεις

«Προσκλητήριο για τον κόσμο που θεωρούσε βέβαιη τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου», χαρακτήρισε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρης Σπηλιωτόπουλος, λέγοντας ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι οι εκλογές της 9ης Απριλίου θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση, με τελικό νικητή τη Νέα Δημοκρατία.

Αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων ζητά το ΚΚΕ

Για "σάρωμα" των λαϊκών κατακτήσεων που έρχεται μετά τις εκλογές αν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν βγουν αποδυναμωμένα, έκανε λόγο η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Ελλείψεις στο ΕΣΥ διαπιστώνει ο Συνασπισμός

«Το δημόσιο σύστημα υγείας στέλνει τον πολίτη στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρουσίασε έξη προτάσεις του κόμματός του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επεσήμανε ότι «το ΕΣΥ νοσεί από τις πράξεις και παραλείψεις των κυβερνήσεων Σημίτη, ενώ οι εξαγγελίες και τα προγράμματα της ΝΔ έχουν την ίδια στόχευση και υπηρετούν τις ίδιες προτεραιότητες.»

Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλει τον φιλελευθερισμό

"Στο κοινωνικό πεδίο η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα σπέρνει στο πέρασμά της ανεργία, μιζέρια, εξαθλίωση και αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό" αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Υπέρ Σημίτη ο Μίκης Θεοδωράκης

«Εάν ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ, θα μπορέσει να εφαρμόσει μία γενναία κοινωνική πολιτική, καθώς είναι ένα κόμμα της αριστεράς με ευαισθησίες» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη τύπου, μετά από συνάντηση του με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Παρασκευόπουλο.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι για προσωπικούς λόγους δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή όπως είπε, είναι πλέον 75 ετών και πρέπει κανείς να αντιλαμβάνεται πότε πρέπει να αποσύρεται έγκαιρα.

Τόνισε όμως ότι πρέπει να υποστηριχθεί το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, «ο άνθρωπος που έκανε τόσο μεγάλα βήματα στο δρόμο της Ειρήνης.»

Αρνητικό της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ είπε ο κ. Θεοδωράκης ήταν «τα πολλά χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, καθώς και το γεγονός ότι τα περισσότερα βάρη για τις ανάγκες της ΟΝΕ τα σήκωσαν στις πλάτες τους οι ασθενέστερες τάξεις».


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Friday, 24 March 2000 - 16:18:13 UTC