Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 25 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 02-02-08

  1. Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
  2. Γ. Παπανδρέου: "Πρόκληση η ασφάλεια των Ολυμπιακών"
  3. Νέα στοιχεία για το Λόκερμπι
  4. Βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
  5. Διπλωματική διαμάχη Λονδίνου- Τεχεράνης
  6. Επιδημία πυρετού στο Ρίο
  7. Έλεγχος ματιών αντί διαβατηριών
  8. Πακιστάν: Συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για τον Περλ
  9. Βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
  10. Δυνάμεις του Ισραήλ διεισδύουν σε παλαιστινιακές περιοχές
  11. Νέα στοιχεία για το Λόκερμπι
  12. Επιδημία πυρετού στο Ρίο
  13. Διπλωματική διαμάχη Λονδίνου- Τεχεράνης
  14. Έλεγχος ματιών αντί διαβατηριών
  15. Πακιστάν: Συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για τον Περλ
  16. Συστάσεις Μπους προς Αραφάτ
  17. Ρογκ εναντίον αναβολικών
  18. "Aσφαλές το Τριπλό Εμβόλιο", λέει βρετανός αρχίατρος
  19. Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
  20. Μείωση στο όζον πάνω από την Ευρώπη
  21. Βρετανία: Νέα μέτρα για τους μετανάστες
  22. Γενετικές μεταλλαγές από πειράματα για ατομική βόμβα
  23. Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
  24. Βρετανία : Νέα μέτρα για τους μετανάστες
  25. Aσφαλές το Τριπλό Εμβόλιο , λέγει ο Βρετανός αρχίατρος
  26. Γ. Παπανδρέου: "Πρόκληση η ασφάλεια των Ολυμπιακών"
  27. Συνoμιλίες Σαρόν- Μπους
  28. Η συνθήκη της Γενεύης καλύπτει τους Ταλεμπάν
  29. Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
  30. Enron: Νέο κώλυμα στις έρευνες
  31. AIB : Διακόπτει όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές στο εξωτερικό
  32. Νέα βρετανικά μέτρα για τους μετανάστες
  33. Κριτική Μαντέλα προς τον Μπέκι για το AIDS
  34. Ταϊλάνδη: Ο Βασιλιάς υπαγορεύει τη μόδα
Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
BBC News
2500 αθλητές θα αγωνιστούν

08.2.2002 23:24 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπους θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνει στο Σόλτ Λέικ Σίτυ τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι αγώνες αυτοί θα είναι οι μεγαλύτεροι στην ιστορία και θα φέρουν τις ΗΠΑ στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα μετρα ασφαλείας στηη Γιούτα είναι δρακόντεια, αλλά οι διοργανωτές βεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να επισκιάσουν τη γιορτή του αθλητισμού.

Έχουν προγραμματιστεί επιδείξεις πυροτεχνημάτων και θα εμφανιστούν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο Στιγκ, οι Μπον Τζόβι και η ορχήστρα του Ντέιβ Μάθιους, ενώ θα γίνουν αναφορές στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η ΔΟΕ επέτρεψε στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν τη σνμαία που ανασύρθηκε από τα συντρήμμια του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου. Οχτώ Αμερικανοί αθλητές και αστυνομικοί και πυροσβέστες της Νέας Υόρκης θα μεταφέρουν την αστερόεσσα σε μια σέμνή τελετή πριν την καθιερωμένη παρέλαση.

Περισσότεροι από 2500 αθλητές από 80 χώρες θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Φέτος θα υπάρχουν 78 συναντήσεις σε οχτώ αθλήματα.

Στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σαμονί της Γαλλίας, το 1924, 16 χώρες αγωνίστηκαν σε πέντε αθλήματα για 16 μετάλια.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις υπήρχαν φόβοι για ματαίωση των αγώνων αλλά οι διοργανωτές και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Για την ασφάλεια ξοδεύτηκαν πάνω από 300 εκατομύρια δολλάρια και δέκα χιλιάδες πράκτορες του FBI θα βρίσκονται στο χώρο των αγώνων.

Γ. Παπανδρέου: "Πρόκληση η ασφάλεια των Ολυμπιακών"
BBC News
Τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ Σίτι είναι δρακόντεια

08.2.2002 23:51 (Ωρα Λονδίνου)
Τη βεβαιότητά του ότι τα επίπεδα ασφαλείας στην Ολυμπιάδα του 2004 θα είναι ανάλογα ή και καλύτερα από εκείνα της χειμερινής Ολυμπιάδας στο Σολτ Λέικ Σίτι εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι, εξήγησε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για το ταξίδι του είναι η πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη θέσπιση του "θεσμού ολυμπιακής εκεχειρίας".

"Εχουμε ξεκινήσει μία εκστρατεία μαζί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του θεσμού της ολυμπιακής εκεχειρίας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. "Θα θέλαμε ο θεσμός να εξαπλωθεί στην υφήλιο, δηλαδή να γίνει κτήμα της παγκόσμιας παράδοσης, ώστε κάθε φορά που γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνεται σεβαστή η επιθυμία του ολυμπιακού κινήματος - με πρωτοπόρα την Ελλάδα - για την ολυμπιακή εκεχειρία".

"Εχουμε μαζέψει σημαντικό αριθμό υπογραφών από πάρα πολλές προσωπικότητες, ξεκινώντας από τους υπουργούς Εξωτερικών πολλών χωρών - και μάλιστα τόσο από το Ισραήλ όσο και από την πλευρά των Παλαιστινίων. Με την πρόταση αυτή έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών, της Τουρκίας, αρκετών χωρών της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ερωτήθη στη συνέχεια πως αντιμετωπίζεται η πρόταση αυτή από την Ουάσινγκτον και δήλωσε ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να μελετήσουν το θέμα εις βάθος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ύστερα από συζητήσεις του ίδιου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ και έπειτα από διαβουλεύσεις του κ. Ρογκ με τον πρόεδρο Μπους, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν στα Ηνωμένα Εθνη ένα ψήφισμα για την ολυμπιακή εκεχειρία, το οποίο συνυπέγραψαν πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ Σίτι είναι δρακόντεια και ότι έχουν δα πανηθεί τεράστια ποσά για την ασφάλεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, μήπως αυτό αποτελεί μία πρόκληση για την Ελλάδα ήταν το επόμενο ερώτημα που ετέθη στον κ. Παπανδρέου.

"Καταρχήν, έχει αποφασισθεί να διατεθούν περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δεύτερον, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε το επίπεδο ασφάλειας του Σολτ Λέικ Σίτι ίσως και καλύτερο", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

"Βεβαίως είναι πρόκληση, βεβαίως είναι μία δύσκολη επιχείρηση. Ομως, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Σολτ Λέικ Σίτι, άρα λοιπόν, μία υπερδύναμη, όπως η Αμερική γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που έχουν δυστυχώς οι αγώνες στον τομέα της ασφάλειας" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Νέα στοιχεία για το Λόκερμπι
BBC News
Το αεροδρόμιο του Χήθροου

08.2.2002 23:55 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Ολλανδία το δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει ο Λίβυος που έχει καταδικασθεί για την ανατίναξη αεροσκάφους πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αποφάσισε να δεχθεί την εξέταση νέων στοιχείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα στοιχεία κλονίζουν το κατηγορητήριο βάσει του οποίου ο Αμπντέλ Μπασέτ Αλί αλ-Μεγκράχι, καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια, για τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος των αερογραμμών Pan Am το 1988.

Το δικαστήριο δέχθηκε να καλέσει ως μάρτυρα έναν πρώην φύλακα του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο ο οποίος κατέθεσε ότι παραβιάστηκε ο χώρος των αποσκευών, τη νύχτα πριν την απογείωση του αεροσκάφους και την επίθεση.

Η κατάθεση του φύλακα ενισχύει το επιχείρημα της ομάδας υπεράσπιστης του Μεγκραχί που υποστηρίζει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος από το Λονδίνο και όχι από τη Μάλτα όπως υποστήριξαν οι κατήγοροι.

Βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
BBC News
Πολλοί Αλβανοί θεωρούν απελευθερωτές τους αντάρτες

08.2.2002 23:54 (Ωρα Λονδίνου)

Στο Κοσσυφοπέδιο, σε βία κατέληξαν οι διαδηλώσεις που άρχισαν ως διαμαρτυρία για τη σύλληψη, τον περασμένο μήνα, τριών Αλβανών που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

Στην Πρίστινα, η συγκέντρωση στην οποία έλαβαν μέρος πέντε χιλιάδες άτομα άρχισε ειρηνικά.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC σύντομα ξέσπασαν επεισόδια, όταν το πλήθος άρχισε να επιτίθεται κατά των αστυνομικών με πέτρες, να σπάει παράθυρα και να φωνάζει συνθήματα κατά των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι είναι η πρώτη βίαιη διαδήλωση κατά των Ηνωμένων Εθνών στην Πρίστινα, και γίνεται τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη να προσαγάγει στη δικαιοσύνη πρώην Αλβανούς αντάρτες που θεωρούνται ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου.

Διπλωματική διαμάχη Λονδίνου- Τεχεράνης
BBC News
Σε ένταση οι σχέσεις των δύο χωρών

09.2.2002 0:09 (Ωρα Λονδίνου)
Διπλωματική διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης.

Η κυβέρνηση του Ιράν δε δέχθηκε το νέο πρέσβη που όρισε η Βρετανία στην ιρανική πρωτεύουσα.

Οι συντηρητικές εφημερίδες του Ιράν γράφουν ότι ο κ.Ντέιβιντ Ρένταουεϊ που διατέλεσε στο παρελθόν δύο φορές πρέσβης στο Ιράν, είναι Εβραίος κατάσκοπος.

Ανώτατος ιρανός αξιωματούχος είπε στο BBC ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στον ίδιο τον Ρενταουέϊ και όχι στη Βρετανία.

Η Βρετανία όμως απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εφημερίδων και εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ είπε ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να προτείνουν άλλον υποψήφιο για τη θέση του πρέσβη στην Τεχεράνη.

Η διπλωματική διαμάχη Βρετανίας -Ιράν συμβαίνει σε μία περίοδο που φαινόταν πως οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονταν.

Η Βρετανία είχε αποστασιοποιηθεί από το σχόλιο του αμερικανού Προέδρου Μπους που την περασμένη εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει το Ιράν "τμήμα του άξονα του κακού".

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC από την Τεχεράνη, διπλωμάτες αποδίδουν την κρίση σε εσωτερική διαμάχη του Ιράν, κατά την οποία σκληροπυρηνικοί πολιτικοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εκσυγχρονιστική πολιτική του ιρανού Προέδρου Χαταμί.

Επιδημία πυρετού στο Ρίο
BBC News
Μέλη της σχολής σάμπας Πορτέλα

09.2.2002 0:00 (Ωρα Λονδίνου)

Επιδημία δάγγειου πυρετού που έχει ξεσπάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο επισκιάζει τις προετοιμασίες για το καρναβάλι που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής από τον πυρετό έχουν πεθάνει επτά άτομα αλλά χιλιάδες υποφέρουν από πυρετό, ο οποίος έχει μεταδοθεί από τσιμπήματα κουνουπιών.

Τα άρματα του καρναβαλιού ψεκάζονται νε εντομοκτόνα για να προστατευθούν αυτοί που συμμετέχουν και τα γυρίσματα μιας από τις πιο δημοφιλείς σαπουνόπερες της Βραζιλίας έχουν αναβληθεί γιατί πολλοί από τους ηθοποιούς έχουν προσβληθεία από την ασθένεια.

Οι αρχές στο Ρίο έχουν επιστρατεύσει εκατοντάδες γιατρούς αλλά και στρατιώτες για να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Έλεγχος ματιών αντί διαβατηριών
BBC News
Επίδειξη της συσκευής ελέγχου ίριδας

09.2.2002 0:08 (Ωρα Λονδίνου)

Δύο βρετανικές εταιρίες δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες στα αεροδρόμια του Λονδίνου ώστε να επιτρέπεται στους επιβάτες να περνούν τoν έλεγχο διαβατηρίων εξαιρετικά γρήγορα.

Μέχρι και δύο χιλιάδες τακτικοί επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν ψηφιακά την ίριδα του ματιού τους, και η καταγραφή να χρησιμοποιηθεί όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα- επιτρέποντάς τους να περνούν τους ελέγχους- στην κυριολεξια ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά τους.

Καθώς ο επιβάτες πλησιάζει τις κάμερες ελέγχου, ελέγχεται το αποτύπωμα του ματιού και πιστοποιείται αυτόματα η ταυτότητά του.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου και θα ενισχύονται τα συστήματα ασφαλείας.

Μπορεί το σύστημα εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ αλλά προς το παρόν οι επιβάτες συμβουλεύονται να έχουν μαζί τους και τα διαβατήριά τους. Για καλό και για κακό.

Πακιστάν: Συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για τον Περλ
BBC News
Η αστυνομία έκανε επιδρομές τη νύχτα

09.2.2002 0:10 (Ωρα Λονδίνου)
Οι αστυνομικές αρχές στο Πακιστάν συνέλλαβαν τρεις άνδρες, ως υπόπτους, στα πλαίσια της έρευνας για την απαγωγή του δημοσιογράφου της Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, Ντάνιελ Περλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, στους άνδρες αποδόθηκαν οι κατηγόριες συνέργειας και υποκίνησης της απαγωγής.

Οι τρεις άνδρες, ένας πρωην αξιωματικός των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας και δύο ξαδέρφια που πιστεύεται ότι είναι μέλη της παράνομης ισλαμικής οργάνωσης Τζάις- ε- Μοχάμαντ, συνελλήφθησαν στο Καράτσι την Τρίτη.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την εξαφάνιση του Ντάνιελ Περλ και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για το πού βρίσκεται.

Βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο

8.2.2002 16:13 (Ωρα Λονδίνου)

Στο Κοσσυφοπέδιο, σε βία κατέληξαν οι διαδηλώσεις που άρχισαν ως διαμαρτυρία για τη σύλληψη, τον περασμένο μήνα, τριών Αλβανών που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

Στην Πρίστινα, η συγκέντρωση στην οποία έλαβαν μέρος πέντε χιλιάδες άτομα άρχισε ειρηνικά.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC σύντομα ξέσπασαν επεισόδια, όταν το πλήθος άρχισε να επιτίθεται κατά των αστυνομικών με πέτρες, να σπάει παράθυρα και να φωνάζει συνθήματα κατά των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι είναι η πρώτη βίαιη διαδήλωση κατά των Ηνωμένων Εθνών στην Πρίστινα, και γίνεται τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη να προσαγάγει στη δικαιοσύνη πρώην Αλβανούς αντάρτες που θεωρούνται ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου.

Δυνάμεις του Ισραήλ διεισδύουν σε παλαιστινιακές περιοχές
BBC News
Ο Μπους και ο Σαρόν συναντούνται για τέταρτη φορά

8.2.2002 15:45 (Ωρα Λονδίνου)

Στη Μέση Ανατολή, οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε περιοχές που ελέγχουν οι Παλαιστίνιοι, στη Δυτική Οχθη, και συνέλαβαν τρία μαχητικά στελέχη των Παλαιστινίων.

Όπως δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, οι επιδρομές αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να καταστρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Οι επιδρομές ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν και του αμερικανού Προέδρου Τζόρτζ Μπους στην Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τις τρομοκρατικές - όπως χαρακτηριστικά είπε - επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν, Ντόρ Γκόλντ, δήλωσε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ότι "Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ισραήλ περιμένουν από τους Παλαιστινίους να συμμορφωθούν περισσότερο με τις προτάσεις εκεχειρίας που έχουν γίνει. Κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η Παλαιστινιακή Αρχή, και επί τούτου υπάρχει απόλυτη σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών".

Από την άλλη πλευρά πολλοί Παλαιστίνιοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν απήυθυνε συστάσεις αυτοσυγκράτησης και στους Ισραηλινούς.

Ο αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Νέα Υόρκη, Χασάμ Ραχμάν είπε: "Είχα ελπίδες ότι ο πρόεδρος Μπους - επ' ευκαιρία της συνάντησής του με τον Σαρόν - θα τού ζητούσε να σταματήσουν οι βιαιότητες του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού λαού στις κατεχόμενες περιοχές. Ο κ. Μπους όμως επέλεξε να μην πράξει κάτι τέτοιο."

Πάντως όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC, ο κ. Μπους εξέφρασε ανησυχία για τη μοίρα όσων Παλαιστινίων δεν ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων, και δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων με την Παλαιστινιακή αρχή, παρά το σχετικό ισραηλινό αίτημα.

Νέα στοιχεία για το Λόκερμπι

8.2.2002 15:19 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Ολλανδία το δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει ο Λίβυος που έχει καταδικασθεί για την ανατίναξη αεροσκάφους πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αποφάσισε να δεχθεί την εξέταση νέων στοιχείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα στοιχεία κλονίζουν το κατηγορητήριο βάσει του οποίου ο Αμπντέλ Μπασέτ Αλί αλ-Μεγκράχι, καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια, για τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος των αερογραμμών Pan Am το 1988.

Το δικαστήριο δέχθηκε να καλέσει ως μάρτυρα έναν πρώην φύλακα του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο ο οποίος κατέθεσε ότι παραβιάστηκε ο χώρος των αποσκευών, τη νύχτα πριν την απογείωση του αεροσκάφους και την επίθεση.

Η κατάθεση του φύλακα ενισχύει το επιχείρημα της ομάδας υπεράσπιστης του Μεγκραχί που υποστηρίζει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος από το Λονδίνο και όχι από τη Μάλτα όπως υποστήριξαν οι κατήγοροι.

Επιδημία πυρετού στο Ρίο

8.2.2002 14:30 (Ωρα Λονδίνου)

Επιδημία δάγγειου πυρετού που έχει ξεσπάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο επισκιάζει τις προετοιμασίες για το καρναβάλι που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής από τον πυρετό έχουν πεθάνει επτά άτομα αλλά χιλιάδες υποφέρουν από πυρετό, ο οποίος έχει μεταδοθεί από τσιμπήματα κουνουπιών.

Τα άρματα του καρναβαλιού ψεκάζονται νε εντομοκτόνα για να προστατευθούν αυτοί που συμμετέχουν και τα γυρίσματα μιας από τις πιο δημοφιλείς σαπουνόπερες της Βραζιλίας έχουν αναβληθεί γιατί πολλοί από τους ηθοποιούς έχουν προσβληθεία από την ασθένεια.

Οι αρχές στο Ρίο έχουν επιστρατεύσει εκατοντάδες γιατρούς αλλά και στρατιώτες για να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Διπλωματική διαμάχη Λονδίνου- Τεχεράνης

8.2.2002 13:58 (Ωρα Λονδίνου)
Διπλωματική διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης.

Η κυβέρνηση του Ιράν δε δέχθηκε το νέο πρέσβη που όρισε η Βρετανία στην ιρανική πρωτεύουσα.

Οι συντηρητικές εφημερίδες του Ιράν γράφουν ότι ο κ.Ντέιβιντ Ρένταουεϊ που διατέλεσε στο παρελθόν δύο φορές πρέσβης στο Ιράν, είναι Εβραίος κατάσκοπος.

Ανώτατος ιρανός αξιωματούχος είπε στο BBC ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στον ίδιο τον Ρενταουέϊ και όχι στη Βρετανία.

Η Βρετανία όμως απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εφημερίδων και εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ είπε ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να προτείνουν άλλον υποψήφιο για τη θέση του πρέσβη στην Τεχεράνη.

Η διπλωματική διαμάχη Βρετανίας -Ιράν συμβαίνει σε μία περίοδο που φαινόταν πως οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονταν.

Η Βρετανία είχε αποστασιοποιηθεί από το σχόλιο του αμερικανού Προέδρου Μπους που την περασμένη εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει το Ιράν "τμήμα του άξονα του κακού".

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC από την Τεχεράνη, διπλωμάτες αποδίδουν την κρίση σε εσωτερική διαμάχη του Ιράν, κατά την οποία σκληροπυρηνικοί πολιτικοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εκσυγχρονιστική πολιτική του ιρανού Προέδρου Χαταμί.

Έλεγχος ματιών αντί διαβατηριών

8.2.2002 13:37 (Ωρα Λονδίνου)

Δύο βρετανικές εταιρίες δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες στα αεροδρόμια του Λονδίνου ώστε να επιτρέπεται στους επιβάτες να περνούν τoν έλεγχο διαβατηρίων εξαιρετικά γρήγορα.

Μέχρι και δύο χιλιάδες τακτικοί επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν ψηφιακά την ίριδα του ματιού τους, και η καταγραφή να χρησιμοποιηθεί όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα- επιτρέποντάς τους να περνούν τους ελέγχους- στην κυριολεξια ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά τους.

Καθώς ο επιβάτες πλησιάζει τις κάμερες ελέγχου, ελέγχεται το αποτύπωμα του ματιού και πιστοποιείται αυτόματα η ταυτότητά του.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου και θα ενισχύονται τα συστήματα ασφαλείας.

Μπορεί το σύστημα εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ αλλά προς το παρόν οι επιβάτες συμβουλεύονται να έχουν μαζί τους και τα διαβατήριά τους. Για καλό και για κακό.

Πακιστάν: Συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για τον Περλ

8.2.2002 13:23 (Ωρα Λονδίνου)
Οι αστυνομικές αρχές στο Πακιστάν συνέλλαβαν τρεις άνδρες, ως υπόπτους, στα πλαίσια της έρευνας για την απαγωγή του δημοσιογράφου της Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, Ντάνιελ Περλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, στους άνδρες αποδόθηκαν οι κατηγόριες συνέργειας και υποκίνησης της απαγωγής.

Οι τρεις άνδρες, ένας πρωην αξιωματικός των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας και δύο ξαδέρφια που πιστεύεται ότι είναι μέλη της παράνομης ισλαμικής οργάνωσης Τζάις- ε- Μοχάμαντ, συνελλήφθησαν στο Καράτσι την Τρίτη.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την εξαφάνιση του Ντάνιελ Περλ και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για το πού βρίσκεται.

Συστάσεις Μπους προς Αραφάτ
BBC News
Ο Μπους και ο Σαρόν συναντούνται για τέταρτη φορά

8.2.2002 12:02 (Ωρα Λονδίνου)

Μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Μπους, κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τις τρομοκρατικές - όπως χαρακτηριστικά είπε - επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν, Ντόρ Γκόλντ, δήλωσε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ότι "Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ισραήλ περιμένουν από τους Παλαιστινίους να συμμορφωθούν περισσότερο με τις προτάσεις εκεχειρίας που έχουν γίνει. Κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η Παλαιστινιακή Αρχή, και επί τούτου υπάρχει απόλυτη σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών".

Από την άλλη πλευρά πολλοί Παλαιστίνιοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν απήυθυνε συστάσεις αυτοσυγκράτησης και στους Ισραηλινούς.

Ο αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Νέα Υόρκη, Χασάμ Ραχμάν είπε: "Είχα ελπίδες ότι ο πρόεδρος Μπους - επ' ευκαιρία της συνάντησής του με τον Σαρόν - θα τού ζητούσε να σταματήσουν οι βιαιότητες του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού λαού στις κατεχόμενες περιοχές. Ο κ. Μπους όμως επέλεξε να μην πράξει κάτι τέτοιο."

Πάντως όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC, ο κ. Μπους εξέφρασε ανησυχία για τη μοίρα όσων Παλαιστινίων δεν ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων, και δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων με την Παλαιστινιακή αρχή, παρά το σχετικό ισραηλινό αίτημα.

Εν τω μεταξύ ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε περιοχές υπό παλαιστινιακό έλγχο στη Δυτική Όχθη και προέβησαν σε συλλήψεις.

Όπως δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, οι επιδρομές αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να καταστρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ρογκ εναντίον αναβολικών
BBC News
Περισσότεροι από 2000 αθλητές θα αγωνιστούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς

8.2.2002 9:42 (Ωρα Λονδίνου)

Λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών του Σολτ Λέικ Σίτι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ δήλωσε αποφασισμένος να καταπολέμησει τη χρήση αναβολικών ουσιών.

Ο κ. Ρογκ είπε ότι τα ονόματα των αθλητών που δεν πέρασαν τους αντι-ντόπινγκ ελέγχους θα ανακοινώθουν πριν την έναρξη των αγώνων Στη συνέχεια οι αθλητές που δεν πέρασαν τους ελέγχους θα αποβληθούν από το Ολυμπιακό χωριό.

"Με αυτά τα μέτρα επιθυμώ να προστατεύσω τους αθλητές που αγωνίζονται δίκαια, δεν κάνουν χρήση αναβολικών και θέλω να πατάξω την απάτη στο χώρο του αθλητισμού" είπε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο κ. Ρογκ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα μείνει και ο ίδιος στο ολυμπιακό χωριό και όχι στο ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί η Ολυμπιακή Επιτροπή.

"Aσφαλές το Τριπλό Εμβόλιο", λέει βρετανός αρχίατρος
BBC News
Υπάρχει έλλειψη εμβολίων ιλαράς

8.2.2002 9:03 (Ωρα Λονδίνου)
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη της Βρετανίας για το εάν πρέπει να χορηγείται στα παιδιά το εμβόλιο για την ερυθρά, την παρωτίτιδα και την ιλαρά, το γνωστό και στην Ελλάδα, τριπλό εμβόλιο.

Η ανησυχία των γονέων προέκυψε όταν το τριπλό εμβόλιο κατηγορήθηκε για πρόκληση εντερικών δυσλειτουργιών και αυτισμού.

Ωστόσο η πλειοψηφία του ιατρτικού κόσμου αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο επι ιατρικών θεμάτων εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθηγητής Λίαμ Ντόναλντσον, δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο για την προστασία των παιδιών απο τις ασθένειες αυτές.

Πολλοί γονείς όμως δε δέχονται να χορηγηθεί στα παιδιά τους το τριπλό εμβόλιο και ζητούν να μάθουν εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Μπλερ, επέτρεψε να εμβολιατεί ο μικρός γιος του, Λίο.

Ο κ. Μπλερ δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει και μόλις χθές ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι ο Λίο εμβολιάστηκε με το ΜΜΡ, έτσι όπως αποκαλείται το τριπλό εμβόλιο στη Βρετανία.

Οι γονείς ζητούν το εμβόλιο να γίνεται σε τρείς διαφορετικές δόσεις, μία για κάθε ασθένεια, σαν να επρόκειτο για τρια διαφορετικά εμβόλια.

Όμως ο καθηγητής Λίαμ Ντόναλντσον δήλωσε οτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία πολλών παιδιών καθώς θα έμεναν απροστάτευτα για ένα μεγάλο διάστημα μεχρι να ολοκληρωθεί η αγωγή. Επιπλέον ο κ. Ντόναλτσον επεσήμανε τον κίνδυνο να ξεσπάσει επιδημία ιλαράς, ερυθράς και παρωττίτιδας, μέσα στο διάστημα αυτό.

Θα παίζαμε Ρώσικη Ρουλέτα με την υγεία των παιδιών μας, είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι ένα χρόνο πρίν την κυκλοφορία του ΜΜΡ, 14 άτομα πέθαναν απο ιλαρά στη Αγγλία και την Ουαλία.

Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
BBC News
Ο πρωθυπουργός της Βρεταννίας Τόνi Μπλeρ

8.2.2002 7:38 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έφτασε στη Νιγηρία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Συντηρητικών χαρακτήρισε χθες την πρωτοβουλία Μπλερ στην Αφρική ως "διακοσμητική διπλωματία".

O κ.Μπλερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάνιο.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι η περιοδεία του έχει στόχο τη χάραξη μιας νέας συνεργασίας με τη Δύση για την εξάλειψη της φτώχειας στην περιοχή.

Ο κ.Μπλερ, σε ομιλία του σε ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου, αναμένεται να τονίσει ότι κανείς υπεύθυνος ηγέτης στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει την Αφρική, όπου κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί.

Ο κ.Μπλερ υποστηρίζει ότι η Αφρική δεν πρέπει να θεωρείται θύμα, αλλά εταίρος.

Μιλώντας στο BBC λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Μπλερ είπε ότι η Αφρική έχει μία μοναδική ευκαιρία τώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και ότι τα πλούσια κράτη πρέπει να τη βοηθήσουν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης που παρουσίασαν οι ηγέτες της Αφρικής, γνωστό με την ονομασία "Συνεργασία για την ανάπτυξη της Αφρικής", το οποίο χαρακτήρισε το "πιο συναρπαστικό πρόγραμμα" της Αφρικής.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος στην Αφρική, αν η διεθνής κοινότητα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα της φτώχειας.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η περιοδεία τού κ. Μπλερ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια, αλλά αποτελεί μέρος μια διεθνούς πρωτοβουλίας για την συμβολή στην ανάπτυξη της Αφρικής.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Η υπουργός για την Διεθνή Ανάπτυξη της Βρετανίας Κλeρ Σορτ επεσήμανε ότι "αν η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα για την Αφρική, τότε η αστάθεια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το κύμα των προσφύγων θα πλήξουν σύντομα όλο τον πλανήτη".

Μείωση στο όζον πάνω από την Ευρώπη

8.2.2002 10:03 (Ωρα Λονδίνου)

Μείωση της τάξεως του 30% παρατηρήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φερβρουαρίου στο στο στρώμα του όζοντος που καλύπτει την Ευρώπη.

Οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, οι οποίοι και εντόπισαν το φαινόμενο, επισημαίνουν ότι αυτές οι περιοδικές μειώσεις στο στρώμα του όζοντος γίνονται πλέον ολοένα και πιο συχνά.

Η αραίωση στο πάχος του στρώματος θεωρείται αποτέλεσμα της κατεύθυνσης των ανέμων από τις τροπικές περιοχές του ισημερινού προς τη νότια Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η μείωση στο στρώμα του όζοντος ισοδυναμεί με αύξηση του ποσοστού της βλαβερής ακτινοβολίας του Ήλιου στη Γη. Το όζον υπολογίζεται με τη μονάδα μέτρησης Ντόμπσον.

Αυτή τη στιγμή το στρώμα του όζοντος πάνω από την Ευρώπη κυμαίνεται στα περίπου 250 Ντόμπσον, ενώ κάτω από τις 200 μονάδες Ντόμπσον οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τρύπα του όζοντος.

Βρετανία: Νέα μέτρα για τους μετανάστες
BBC News
O Βρεταννός υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ

8.2.2002 8:59 (Ωρα Λονδίνου)
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναμόρφωση του συστήματος για τους μετανάστες και την χορήγηση ασύλου.

Πρόκειται για την τέταρτη αλλαγή που επιχειρείται στη νομοθεσία τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την κατάχρηση του συστήματος χορήγησης ασύλου, που ισχύει στη Βρετανία, να δημιουργήσουν ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης και να βελτιώσουν τον τρόπο που οι Βρετανοί πολίτες, που έρχονται από το εξωτερικό, ενσωματώνονται στη χώρα τους.

Έτσι, αυτοί, που θα θέλουν στο εξής να γίνουν Βρετανοί πολίτες, θα πρέπει να περάσουν από ένα test, που θα δείχνει αν μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά και αν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στη Βρετανία.

Γενετικές μεταλλαγές από πειράματα για ατομική βόμβα

8.2.2002 8:57 (Ωρα Λονδίνου)

Σοβαρές γενετικές μεταλλαγές πιστεύεται ότι προκάλεσαν τα ραδιενεργά απόβλητα από τα πειράματα για την κατασκευή ατομικής βόμβας που είχαν πραγματοποιηθεί στην πρώην Σοβιετική Ενωση κατά τις δεκαετίες του '40 και του '50.

Μία ομάδα ερευνητών, που εξέτασαν 40 οικογένειες στο σημερινό Καζακστάν, έγραψαν στην επιθέωρηση Journal ότι οι γενετικές μεταλλαγές στο DNA των ηλικιωμένων ανθρώπων είναι δύο φορές μεγαλύτερες από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης επιστημονικών θεμάτων του BBC, τα συμπεράσματα των ερευνητών παρέχουν νέες ενδείξεις για την καταστροφική επίδραση των ραδιενεργών ουσιών στα ανθρώπινα γονίδιa.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Γιούρι Ντουμπρόβα, πιστεύει επίσης ότι οι ίδιες γενετικές μεταλλαγές έχουν λάβει χώρα και μετά το ατύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.

Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
BBC News
Ο πρωθυπουργός της Βρεταννίας Τόνi Μπλeρ

8.2.2002 7:40 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έφτασε στη Νιγηρία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Συντηρητικών χαρακτήρισε χθες την πρωτοβουλία Μπλερ στην Αφρική ως "διακοσμητική διπλωματία".

O κ.Μπλερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάνιο.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι η περιοδεία του έχει στόχο τη χάραξη μιας νέας συνεργασίας με τη Δύση για την εξάλειψη της φτώχειας στην περιοχή.

Ο κ.Μπλερ, σε ομιλία του σε ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου, αναμένεται να τονίσει ότι κανείς υπεύθυνος ηγέτης στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει την Αφρική, όπου κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί.

Ο κ.Μπλερ υποστηρίζει ότι η Αφρική δεν πρέπει να θεωρείται θύμα, αλλά εταίρος.

Μιλώντας στο BBC λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Μπλερ είπε ότι η Αφρική έχει μία μοναδική ευκαιρία τώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και ότι τα πλούσια κράτη πρέπει να τη βοηθήσουν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης που παρουσίασαν οι ηγέτες της Αφρικής, γνωστό με την ονομασία "Συνεργασία για την ανάπτυξη της Αφρικής", το οποίο χαρακτήρισε το "πιο συναρπαστικό πρόγραμμα" της Αφρικής.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος στην Αφρική, αν η διεθνής κοινότητα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα της φτώχειας.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η περιοδεία τού κ. Μπλερ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια, αλλά αποτελεί μέρος μια διεθνούς πρωτοβουλίας για την συμβολή στην ανάπτυξη της Αφρικής.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Η υπουργός για την Διεθνή Ανάπτυξη της Βρετανίας Κλeρ Σορτ επεσήμανε ότι "αν η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα για την Αφρική, τότε η αστάθεια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το κύμα των προσφύγων θα πλήξουν σύντομα όλο τον πλανήτη".

Βρετανία : Νέα μέτρα για τους μετανάστες
BBC News
O Βρεταννός υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ

8.2.2002 7:41 (Ωρα Λονδίνου)
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναμόρφωση του συστήματος για τους μετανάστες και για την χορήγηση ασύλου.

Πρόκειται για την τέταρτη αλλαγή που επιχειρείται στη νομοθεσία τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την κατάχρηση του συστήματος χορήγησης ασύλου, που ισχύει στη Βρετανία, να δημιουργήσουν ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης και να βελτιώσουν τον τρόπο που οι Βρετανοί πολίτες, που έρχονται από το εξωτερικό, ενσωματώνονται στη χώρα τους.

Έτσι, αυτοί, που θα θέλουν στο εξής να γίνουν Βρετανοί πολίτες, θα πρέπει να περάσουν από ένα test, που θα δείχνει αν μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά και αν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στη Βρετανία.

Aσφαλές το Τριπλό Εμβόλιο , λέγει ο Βρετανός αρχίατρος
BBC News
Υπάρχει έλλειψη εμβολίων ιλαράς

8.2.2002 7:24 (Ωρα Λονδίνου)
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη της Βρετανίας για το έαν πρέπει να χορηγείται στα παιδιά το εμβόλιο για την ερυθρά, την παρωτίτιδα και την Ιλαρά, το γνωστό και στην Ελλάδα, τριπλό εμβόλιο.

Η ανησυχία των γονέων προέκυψε όταν το τριπλό εμβόλιο κατηγορήθηκε για πρόκληση εντερικών δυσλειτουργιών και αυτισμού. Ωστόσο η πλειοψηφία του ιατρτικού κόσμου αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο επι ιατρικών θεμάτων εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθηγητής Λίαμ Ντόναλντσον , δήλωσε οτι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο για την προστασία των παιδιών απο τις ασθένειες αυτές.

Πολλοί γονείς όμως δε δέχονται να χορηγηθεί στα παιδιά τους το τριπλό εμβόλιο και ζητούν να μάθουν έαν ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνυ Μπλαίρ, επέτρεψε να εμβολιατεί ο μικρός γίος του, Λίο. Ο κ. Μπλαίρ δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει και μόλις χθές ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποκάλυψε οτι ο Λίο εμβολιάστηκε με το ΜΜΡ, έτσι όπως αποκαλείται το τριπλό εμβόλιο στη Βρετανία.

Οι γονείς ζητούν το εμβόλιο να γίνεται σε τρείς διαφορετικές δόσεις, μία για κάθε ασθένεια, σαν να επρόκειτο για τρια διαφορετικά εμβόλια.

Όμως ο καθηγητής Λίαμ Ντόναλντσον δήλωσε οτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία πολλών παιδιών καθώς θα έμεναν απροστάτευτα για ένα μεγάλο διάστημα μεχρι να ολοκληρωθεί η αγωγή. Επιπλέον ο κ. Ντόναλτσον επεσήμανε τον κίνδυνο να ξεσπάσει επιδημία ιλαράς, ερυθράς και παρωττίτιδας, μέσα στο διάστημα αυτό.

Θα παίζαμε Ρώσικη Ρουλέτα με την υγεία των παιδιών μας, είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι ένα χρόνο πρίν την κυκλοφορία του ΜΜΡ, 14 άτομα πέθαναν απο ιλαρά στη Αγγλία και την Ουαλία.

Γ. Παπανδρέου: "Πρόκληση η ασφάλεια των Ολυμπιακών"
BBC News
Τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ Σίτι είναι δρακόντεια

8.2.2002 5:02 (Ωρα Λονδίνου)
Τη βεβαιότητά του ότι τα επίπεδα ασφαλείας στην Ολυμπιάδα του 2004 θα είναι ανάλογα ή και καλύτερα από εκείνα της χειμερινής Ολυμπιάδας στο Σολτ Λέικ Σίτι εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι, εξήγησε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για το ταξίδι του είναι η πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη θέσπιση του "θεσμού ολυμπιακής εκεχειρίας".

"Εχουμε ξεκινήσει μία εκστρατεία μαζί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του θεσμού της ολυμπιακής εκεχειρίας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. "Θα θέλαμε ο θεσμός να εξαπλωθεί στην υφήλιο, δηλαδή να γίνει κτήμα της παγκόσμιας παράδοσης, ώστε κάθε φορά που γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνεται σεβαστή η επιθυμία του ολυμπιακού κινήματος - με πρωτοπόρα την Ελλάδα - για την ολυμπιακή εκεχειρία".

"Εχουμε μαζέψει σημαντικό αριθμό υπογραφών από πάρα πολλές προσωπικότητες, ξεκινώντας από τους υπουργούς Εξωτερικών πολλών χωρών - και μάλιστα τόσο από το Ισραήλ όσο και από την πλευρά των Παλαιστινίων. Με την πρόταση αυτή έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών, της Τουρκίας, αρκετών χωρών της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ερωτήθη στη συνέχεια πως αντιμετωπίζεται η πρόταση αυτή από την Ουάσινγκτον και δήλωσε ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να μελετήσουν το θέμα εις βάθος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ύστερα από συζητήσεις του ίδιου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ και έπειτα από διαβουλεύσεις του κ. Ρογκ με τον πρόεδρο Μπους, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν στα Ηνωμένα Εθνη ένα ψήφισμα για την ολυμπιακή εκεχειρία, το οποίο συνυπέγραψαν πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ Σίτι είναι δρακόντεια και ότι έχουν δαπα νηθεί τεράστια ποσά για την ασφάλεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, μήπως αυτό αποτελεί μία πρόκληση για την Ελλάδα ήταν το επόμενο ερώτημα που ετέθη στον κ. Παπανδρέου.

"Καταρχήν, έχει αποφασισθεί να διατεθούν περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δεύτερον, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε το επίπεδο ασφάλειας του Σολτ Λέικ Σίτι ίσως και καλύτερο", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

"Βεβαίως είναι πρόκληση, βεβαίως είναι μία δύσκολη επιχείρηση. Ομως, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Σολτ Λέικ Σίτι, άρα λοιπόν, μία υπερδύναμη, όπως η Αμερική γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που έχουν δυστυχώς οι αγώνες στον τομέα της ασφάλειας" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Συνoμιλίες Σαρόν- Μπους
BBC News
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, τελεί εδώ και εβδομάδες κυριολεκτικά σε κατ' οίκον περιορισμό

8.2.2002 6:41 (Ωρα Λονδίνου)
Αυστηρή κριτική εναντίον του ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ, άσκησε ο πρόεδρος Μπους κατά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν.

Ο κ. Μπους επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στο Γιασέρ Αραφάτ προκειμένου να λάβει μέτρα για τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ.

"Ο κ. Αραφάτ έχει ακούσει την άποψή μας, δεν μπορώ να είμαι πιο σαφής. Οφείλει να εκμεταλλευθεί την ισχύ του για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία", δήλωσε ο πρόεδρος Μπους.

"Τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου θεωρούμε τον Αραφάτ εμπόδιο για την ειρήνη. Εχει επιλέξει τη στρατηγική της τρομοκρατίας και για αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις εναντίον του, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.

Οι δύο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ωστόσο τόνισαν ότι πρέπει προηγουμένως να τερματισθούν οι εχθροπραξίες.

Οι ανταποκριτές του BBC μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Μπους δεν φαίνεται να υπέκυψε στις προτάσεις του Αριέλ Σαρόν να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Γιασέρ Αραφάτ, γεγονός που φαίνεται να έχει απογοητεύσει την κυβέρνηση Σαρόν.

Ο κ. Σαρόν ήλπιζε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμευθούν να λάβουν δράση εναντίον του Γιασέρ Αραφάτ.

Η συνθήκη της Γενεύης καλύπτει τους Ταλεμπάν
BBC News
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η μεταχείριση των κρατουμένων είναι ανθρώπινη

8.2.2002 5:50 (Ωρα Λονδίνου)

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπους αποφάσισε ότι η Συνθήκη της Γενεύης για τη διεξαγωγή πολέμου καλύπτει τους μαχητές Ταλεμπάν που συνελλήφθησαν στο Αφγανιστάν άλλα όχι τους μαχητές της Αλ Κάιντα.

Όμως ο εκπρόσωπος του Λευκού Τύπου, Αρι Φλάισερ είπε ότι οι κρατούμενοι Ταλεμπάν στη βάση Γκουατανάμο στην Κούβα δεν πληρούν τα κριτήρια της Συνθήκης της Γενεύης ώστε να θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου και συνεπώς δεν θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο μεταχείρησής τους.

Ο κ. Φλάισερ είπε ότι η Αλ Κάιντα είναι διεθνής τρομοκρατική οργάνωση και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κράτος που έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης.

Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι η απόφαση του προέδρου Μπους να επικαλεσθεί τις συνθήκες της Γενεύης αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ότι οι αμερικανοί στρατιώτες που συνελλήφθησαν στο Αφγανιστάν θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

Ο Τόνι Μπλερ στη Νιγηρία
BBC News
Ο πρωθυπουργός της Βρεταννίας Τόνυ Μπλαιρ

8.2.2002 5:49 (Ωρα Λονδίνου)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έφτασε στη Νιγηρία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Συντηρητικών χαρακτήρισε χθες την πρωτοβουλία Μπλερ στην Αφρική ως "διακοσμητική διπλωματία".

O κ.Μπλερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάνιο.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι η περιοδεία του έχει στόχο τη χάραξη μιας νέας συνεργασίας με τη Δύση για την εξάλειψη της φτώχειας στην περιοχή.

Ο κ.Μπλερ, σε ομιλία του σε ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου, αναμένεται να τονίσει ότι κανείς υπεύθυνος ηγέτης στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει την Αφρική, όπου κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί.

Ο κ.Μπλερ υποστηρίζει ότι η Αφρική δεν πρέπει να θεωρείται θύμα, αλλά εταίρος.

Μιλώντας στο BBC λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Μπλερ είπε ότι η Αφρική έχει μία μοναδική ευκαιρία τώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και ότι τα πλούσια κράτη πρέπει να τη βοηθήσουν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης που παρουσίασαν οι ηγέτες της Αφρικής, γνωστό με την ονομασία "Συνεργασία για την ανάπτυξη της Αφρικής", το οποίο χαρακτήρισε το "πιο συναρπαστικό πρόγραμμα" της Αφρικής.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος στην Αφρική, αν η διεθνής κοινότητα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα της φτώχειας.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η περιοδεία τού κ. Μπλερ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια, αλλά αποτελεί μέρος μια διεθνούς πρωτοβουλίας για την συμβολή στην ανάπτυξη της Αφρικής.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Η υπουργός για την Διεθνή Ανάπτυξη της Βρετανίας Κλαιρ Σορτ επεσήμανε ότι "αν η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα για την Αφρική, τότε η αστάθεια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το κύμα των προσφύγων θα πλήξουν σύντομα όλο τον πλανήτη".

Enron: Νέο κώλυμα στις έρευνες
BBC News
"Δεν πιστεύω ότι η εταιρία κινδύνευε" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος, Τζεφ Σκίλινγκ

8.2.2002 5:43 (Ωρα Λονδίνου)
O Πρώην γενικός διευθυντής της Ενρον δηλώνει αθώος. Ο κ. Τζεφ Σκίλινγκ ισχυρίζεται ότι δεν εγνώριζε τίποτα για τις πολύπλοκες οικονομικές συμφωνίες που τελικά οδήγησαν την εταιρεία στην χρεωκοπία.

Στην επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου , που διεξάγει τις σχετικές έρευνες για την κατάρρευση του ενεργειακού κολοσσού, ο κ. Σκίλινγκ υποστήριξε ότι "με μεγάλη θέρμη πίστευε ότι η εταιρεία είχε μέλλον " όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ενρον.

Τέσσερα πρώην ανώτατα στελέχη της αμερικανικής εταιρίας ενέργειας Enron, αρνήθηκαν να καταθέσουν για την κατάρρευση της εταιρίας κατά τη διάρκεια ανακριτικής διαδικασίας στα πλαίσια έρευνας που διεξάγει το Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον.

Τα πρώην στελέχη της Enron επικαλέσθηκαν το δικαίωμά τους να μην απαντήσουν σε ερωτήσεις και παρέμειναν σιωπηλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

AIB : Διακόπτει όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές στο εξωτερικό
BBC News
Μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στον Ιρλανδικό χρηματοοικονομικό όμιλο Allied Irish Banks (στη φωτογραφία, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Δουβλίνο)

8.2.2002 6:58 (Ωρα Λονδίνου)
Οι επικεφαλής της ιρλανδικής τράπεζας Allied Irish Banks , μετά από έκτακτη συνάντηση του διοικητικού συυμβουλίου , δήλωσαν στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν έχουν νέα στοιχεία για τις πλαστές συναλλαγές στην αμερικανική μονάδα Allfirst Financial που είχαν ως αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί ζημίες ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα οι δικηγόροι του χρηματιστή Τζον Ρούσνακ , που θεωρείται υπεύθυνος για τις ζημίες αυτές , υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους οικειοθελώς συναντήθηκε με πράκτορες του FBI που διερευνούν την υπόθεση . Ο Ρούσνακ αρνείται ότι επεδίωξε να κλέψει την τράπεζα.

Ο χρηματιστής ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την συγκάλυψη της απάτης, Τζον Ρούσνακ ανακρίθηκε στη Βαλτιμόρη από πράκτορες του FBI.

Το FBI εξετάζει τις κατηγορίες του τραπεζικού ομίλου ότι ο κ. Ρούσνακ εφηύρε ανύπαρκτες συμφωνίες για να καλύψει τις απώλειές του.

Ο όμιλος διέκοψε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές στο εξωτερικό και έθεσε σε διαθεσιμότητα διευθυντικά στελέχη του σε υποκαταστήματά του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απάτη διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο, έγινε όμως αντιληπτή πρόσφατα.

Νέα βρετανικά μέτρα για τους μετανάστες
BBC News
O Βρεταννός υπουργός Εσωτερικών, Ντέηβιντ Μπλάνκετ

8.2.2002 5:50 (Ωρα Λονδίνου)
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναμόρφωση του συστήματος για τους μετανάστες και για την χορήγηση ασύλου.

Πρόκειται για την τέταρτη αλλαγή που επιχειρείται στη νομοθεσία τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την κατάχρηση του συστήματος χορήγησης ασύλου, που ισχύει στη Βρετανία, να δημιουργήσουν ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης και να βελτιώσουν τον τρόπο που οι Βρετανοί πολίτες, που έρχονται από το εξωτερικό, ενσωματώνονται στη χώρα τους.

Έτσι, αυτοί, που θα θέλουν στο εξής να γίνουν Βρετανοί πολίτες, θα πρέπει να περάσουν από ένα test, που θα δείχνει αν μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά και αν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στη Βρετανία.

Κριτική Μαντέλα προς τον Μπέκι για το AIDS

8.2.2002 5:51 (Ωρα Λονδίνου)
O πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, είπε ότι η χώρα του χρειάζεται να δώσει τη μάχη στον πόλεμο κατά του HIV και του AIDS.

Τα σχόλιά του θεωρούνται ότι αποτελούν κριτική του διαδόχου του, προέδρου Τάμπο Μπέκι.

Μιλώντας στο Κέηπ Τάουν, ο Κος Μαντέλα είπε ότι για να παταχθεί η επιδημία, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού από την μητέρα στο παιδί.

Αυτή τη στιγμή μόνο το 10% των εγκύων γυναικών που είναι φορείς του ιού HIV έχουν πρόσβαση σε φάρμακα που θα προφυλάξουν τα παιδιά τους από μόλυνση.

Οι οργανώσεις που κάνουν εκστρατεία κατά του AIDS κατηγορούν τον πρόεδρο Μπέκι ότι αντιδρά στην ευρεία διάδοση αυτών των φαρμάκων.

Ο Κος Μπέκι αμφισβήτησε την σχέση ανάμεσα στον ιό HIV και την ασθένεια του AIDS και χαρακτήρισε τα φάρμακα που περιορίζουν τη δράση του ιού επικίνδυνα.

Υπολογίζεται ότι πέντε εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί είναι φορείς του ιού.

Ταϊλάνδη: Ο Βασιλιάς υπαγορεύει τη μόδα

8.2.2002 5:48 (Ωρα Λονδίνου)

Ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης είναι υπεύθυνος για την τελευταία τάση της μόδας στην πρωτεύουσα Μπανγκοκ.

Ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ φεύγοντας από το νοσοκομείο, στις αρχές της εβδομάδας,αφότου υποβλήθηκε σε μικρή χειρουργική επέμβαση, φορούσε ένα πουκάμισο τύπου Polo στο οποίο είχε τυπώσει τη φωτογραφία ενός αδέσποτου σκύλου που είχε υιοθετήσει, στα πλαίσια φιλανθρωπικού προγράμματος για αδέσποτα ζώα.

Η καινοτομία του πουκαμίσου άρεσε στο κοινό, μεταδίδουν οι ανταποκριτές, και τώρα οι καταστηματάρχες τυπώνουν τη φωτογραφία της σκυλίτσας του Βασιλιά μαζί με τα εννέα κουτάβια της σε πουκάμισα και κάνουν χρυσές δουλειές.

Ο θεσμός της μοναρχίας είναι ιδιαιτέρως ισχυρός στην Ταϊλάνδη. Στα 55 χρόνια της βασιλείας του ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ θεωρείται από το λαό ως βράχος σταθερότητας στη διάρκεια μιας κατά τα άλλα πολιτικά ταραγμένης περιόδου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.