Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 23 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ιρακινοί γιατροί εγχειρίζουν κοριτσακι που τραυματίσθηκε κατά την επίθεση
Ιρακινοί γιατροί εγχειρίζουν κοριτσακι που τραυματίσθηκε κατά την επίθεση

(18/02/2001,  0330 GMT)

Επικρίσεις και καταδίκη για τον βομβαρδισμό της Βαγδάτης
Εντονη ήταν η αντίδραση της Γαλλίας στην χθεσινή  αμερικανο-βρετανική επιχείρηση κατά της Βαγδάτης. Η χθεσινή ενέργια δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην Μεση Ανατολή, επεσήμανε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αλλά και η Τουρκία εξέφρασε ανησυχία και ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ επανέλαβε εμφατικά ότι δεν χρησιμοποιήθηκε τουρκικό έδαφος για την χθεσινή επίθεση. "Η Ουάσινγκτων θά πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της έναντι του Ιρακ" είπε ο κ. Ετσεβίτ. Η Ρωσία χαρακτήρισε την ενέργια παράνομη και αυθαίρετη ενω έντονα αντέδρασαν η Κίνα, το Ιραν, η Ινδία το Πακιστάν και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνυ Μπλερ υπερμύνθηκε της απόφασης του να συμμετάσχει στην επιχείρηση λέγοντας ότι η επίθεση προκλήθηκε από τήν επιθετικότητα του καθεστώτος της Βαγδάτης που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αμερικανών και Βρετανών αεροπόρων.

Πανικός από τρίτο σεισμό στο Σαλβαδόρ
Ισχυροί μετασεισμοί από τον σεισμό της περασμένη Τρίτης δόνησαν το Ελ Σαλβαδόρ και οδήγησαν τον κόσμο πανικόβλητο στους δρόμους στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ. Οι αρχές διέψευσαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και 12 παγιδευμένους κάτω από ερείπια.Η ισχυρότερη δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν είναι σαφές αν υπάρχουν θύματα.

Πλοίο με λαθρομετανάστες προσάραξε στη Γαλλία
Πλοίο που μέτεφερε 1.500 περίπου λαθρομετανάστες προσάραξε κοντά στη Γαλλική Ριβιέρα. Εκπρόσωπος των Μεσογειακών Ναυτιλιακών Αρχών δήλωσε ότι πολλοί λαθρομετανάστες,  στην πλειοψηφία τους Κούρδοι του Ιράκ, κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας, ενώ ορισμένοι βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στο πλοίο. Μετάξύ των επιβατών ήταν πολλά ηλικιωμένα άτομα καθώς και τριακόσια παιδιά.

Τεταμένη η κατάσταση στο Κοσυφοπέδιο
Χιλιάδες Σέρβοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Κοσυφοπέδιο σε ένδειξη πένθους για τους επτά συμπατριώτες τους πού σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση εναντίον λεοφωρείου στο οποίο επέβαιναν. Η ενέργια αποδίδεται σε Αλβανούς. Διαδηλωτές σε πολλές πόλεις του Κοσυφοπεδίου άναψαν κεριά και εναπόθεσαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων ενώ οι Σέρβοι της Μιτροβίτσα διαδήλωσαν μαζικά ζητώντας την παραίτηση του στρατηγού Κάρλο Γκαμπιγκιόσου, διοικητού της KFOR στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για ανάπτυξη πυρηνικών
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσσία ότι παραβιάζει τις διεθνείς της δεσμεύσεις μεταφέροντας πυρηνικά καύσιμα  σε πυρηνικη μονάδα στην Ινδία. Εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η μεταφορά των καυσίμων, στους αντιδραστήρες του Ταρπούρ της Ινδίας, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την δέσμευση της Ρωσσίας  για περιορισμό τών πυρηνικών όπλων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.