Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 25 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο κύριος Κλίντον στην συνέντευξη τύπου
Ο κύριος Κλίντον στην συνέντευξη τύπου

(20/07/2000, 1200 GMT)

Αλληλοκατηγορίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Καμπ Ντέιβιντ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναχώρησε από τη σύνοδο κορυφής για το Μεσανατολικό στο Καμπ Ντέιβιντ, αλλά οι αντιπροσωπείες Ισραηλινών και των Παλαιστινίων συνεχίζουν τις συνομιλίες, παρά το γεγονός οτι νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις έληξαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας. Εκπρόσωποι της παλαιστινιακής και της ισραηλινής αντιπροσωπείας αλληλοκατηγορούνται στο μεταξύ για το ποιός ευθύνεται για το ναυάγιο των συνομιλιών.

Δηλώσεις Φερχόιγκεν για ενδεχόμενα ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε σήμερα στο Σίτι του Λονδίνο, ο επίτροπος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, διευκρίνησε ότι τα ενδεχόμενα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δύο και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετα. Η να γίνει δεκτή η Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την επίλυση του πολιτικού της προβλήματος ή να μην ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την επίτευξη κάποιας οριστικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Συνάντηση Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη
Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Λωζάνη τα μέλη του Οργανισμού Αθήνα 2004 με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρονγκ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να εκθέσει λεπτομερειακά στον αξιωματούχο της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων την πορεία των έργων υποδομής για την Ολυμπιάδα του 2004. Εν τω μεταξύ σε χθεσινή συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒC, ο Ζακ Ρογκ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν στην Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Το χρέος του τρίτου κόσμου απασχολεί τον Ομιλο των Οκτώ
Στην Ιαπωνία, όπου συγκεντρώνονται οι ηγέτες του κόσμου για τη διάσκεψη κορυφής του Ομίλου των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών, ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ολουσέγκουν Ομπασάντζο απευθύνει εκκλήσεις στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου να παραγράψουν το χρέος των φτωχότερων. Ο πρόεδρος της Νιγηρίας δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει, αλλά για το εάν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων. Ο κ. Ομπασάντζο μαζί με τους ηγέτες της Νοτίου Αφρικής, της Ταϋλάνδης και της Αλγερίας θα συναντηθούν με εκπροσώπους των πλουσιότερων χωρών σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν το εν λόγω θέμα.

Αμερικανικό νομοσχέδιο για την αναθέωρηση χρεών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης
Η βουλή των αντιπροσώπων του αμερικανικού κογκρέσου ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που δεν επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει τις οφειλές της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μέχρις ότου η Ρωσία κλείσει τον κατασκοπευτικό σταθμό παρακολούθησης στην Κούβα. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου στη βουλή των αντιπροσώπων, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρεπουμπλικανών, δηλώνουν ότι δεν πρέπει να παρασχεθούν ελαφρύνσεις αποπληρωμής στη Ρωσία, τη στιγμή που η χώρα συντηρεί επιχείρηση παρακολούθησης του αμερικανικού στρατού, των εταιρειών, αλλά και των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον αντιτίθεται στη νομοθεσία, πιστεύοντας ότι η Ρωσία, όπως και οι ΗΠΑ, χρειάζεται υπηρεσίες παρακολούθησης προκειμένου να εποπτεύει τις συμφωνίες για τον έλεγχο των όπλων.

Νέες διαδηλώσεις της Φαλούν Γκονγκ στην Κίνα
Στην Κίνα, η αστυνομία του Πεκίνου διέλυσε μία διαδήλωση οπαδών της θρησκευτικής αίρεσης Φαλούν Γκονγκ στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν. Παρά τις προσπάθειες των αρχών να παρεμποδίσουν τις συγκεντρώσεις οπαδών της Φαλούν Γκονγκ στο Πεκίνο, τα μέλη της θρησκευτικής αίρεσης πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινώς διαδηλώσεις στην πλατεία, καθώς σε δύο ημέρες συμπληρώνεται η πρώτη επέτειος από την επίσημη απαγόρευση της αίρεσης. Πολλοί ηγέτες της αίρεσης έχουν φυλακισθεί, ενώ σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδες μέλη της Φαλούν Γκονγκ έχουν τεθεί υπό κράτηση χωρίς δίκη.

Δηλώσεις Μουγκάμπε για μεταρρυθμίσεις στη Ζιμπάμπουε
Στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, εκατοντάδες αστυνομικοί εξοπλισμένοι με καραμπίνες και δακρυγόνα έχουν περικυκλώσει το κοινοβούλιο της χώρας, όπου πρόκειται να παρευρεθεί ο πρόεδρος Μουγκάμπε κατά την τελετή έναρξης των εργασιών της νέας βουλής. Ο πρόεδρος Μουγκάμπε πρόκειται να  υπογραμμίσει ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα, όπως την καταρρέουσα οικονομία και την αναδιανομή της γης. Οι υποστηρικτές του κόμματός του κόμματός του έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το κοινοβούλιο, όπως και οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Επεισόδια στο κοινοβούλιο της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία, εκτυλίχθηκαν έντονες σκηνές στο κοινοβούλιο της χώρας, όταν ο πρόεδρος Αμπντουραχμάν Γουαχίντ αρνήθηκε να υποκύψει σε πιέσεις και να παράσχει εξηγήσεις για τις απολύσεις δύο υπουργών οικονομικών τον Απρίλιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να εξηγεί τις πράξεις τους και χαρακτήρισε τις ερωτήσεις των βουλευτών αντισυνταγματικές. Η αποτυχία του προέδρου Γουαχίντ να παράσχει ικανοποιητικές απαντήσεις προκάλεσε οχλαγωγία.

Απελευθέρωση ακόμη ενός αιχμαλώτου στις Φιλιππίνες
Στις νότιες Φιλιππίνες, οι ισλαμιστές αντάρτες απελευθέρωσαν έναν έφηβο Φιλιππινέζο, ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα των τριάντα επτά αιχμαλώτων εδώ και δύο μήνες. Οι αντάρτες, που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, παρέδωσαν τον νεαρό στους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι υπόλοιποι αιχμάλωτοι είναι κυρίως τουρίστες από τη Δύση. Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί μία Γερμανίδα και δύο Μαλαισιανοί. Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ θέλει την ανεξαρτητοποίηση των νησιών με μουσουλμανικό πληθυσμό στις Φιλιππίνες.

Ανοιξε χρηματιστήριο στο Βιετνάμ
Στο Βιετνάμ, άνοιξε το πολυαναμενόμενο χρηματιστήριο της χώρας στην πόλη Χο Τσι Μινχ, ωστόσο οι συναλλαγές δεν πρόκειται να ξεκινήσουν για ακόμη δέκα ημέρες. Μέχρι στιγμής, μόνο δύο εταιρείες έχουν κατέβει στο χρηματιστήριο. Το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στο Βιετνάμ είναι ένα ακόμη βήμα της χώρας προς την ελεύθερη οικονομία. Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Βιετνάμ υπέγραψε μία εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.