Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 25 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πόλεμος στην Τσετσενία κυριαρχεί στη συνόδο του Ο.Α.Σ.Ε.
Ο πόλεμος στην Τσετσενία κυριαρχεί στη συνόδο του Ο.Α.Σ.Ε.

18/11/99 (19:30 GMT)

Η Τσετσενία κυριαρχεί στις εργασίες της συνόδου του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη
Στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.), που άρχισε στην Κωνσταντινούπολη, κυριαρχεί το θέμα της Τσετσενίας. Για το θέμα υπήρξαν διαφωνίες και, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη, επειδή, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, δεν έχει νόημα η παρουσία του εκεί, από την στιγμή που δεν θα υπογραφεί συνθήκη για την ασφάλεια σήμερα. Όμως, οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι υπήρχαν διαφωνίες για το περιεχόμενο της συνθήκης επειδή η Δύση ήθελε να υπάρχουν αναφορές στην Τσετσενία. Πάντως, ξένοι διπλωμάτες είπαν ότι η Ρωσία τελικά δέχθηκε η συνθήκη να περιλαμβάνει έκκληση για την πολιτική λύση της κρίσης στην Τσετσενία. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Τσετσενία αναφέρουν ότι οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μια ακόμα πόλη. Οι Τσετσένοι είπαν ότι οι Ρωσικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να χάσουν την ζωή τους.

Συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ
Η Ελλάδα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετζεβίτ. Ο κ. Ετζεβίτ, από τη δική του πλευρά, τόνισε πως η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας.

Αισιοδοξία του γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό
Ο Γενικός Γραματέας του Ο.Η.Ε., μιλώντας στη σύνοδο του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου να συμμετάσχουν στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που θα γίνουν τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη μπορεί να σημάνει την αρχή της επίλυσης του Κυπριακού. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη εάν σημειωθεί πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, όπως είπε χαρακτηριαστικά. Αλλά, όπως επισημαίνει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λευκωσία, ο κ.Ντενκτάς εξακολουθεί να θέτει ως όρο για την διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών για το μέλλον της Κύπρου την αναγνώριση της ούτω καλουμένης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Ολοκληρώνει το έργο ο Αμερικανός μεσολαβητής για την Βόρεια Ιρλανδία
Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την Βόρεια Ιρλανδία Τζωρτζ Μίτσελ ολοκληρώνει το έργο του μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων που είχαν σκοπό να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή. Σε δηλώσεις του, ο κ.Μίτσελ είπε ότι μια διαρκής ειρήνη είναι πλέον εφικτή στην Βόρεια Ιρλανδία. Ο IRA, που μάχεται για να τεθεί τέρμα στη Βρετανική κυριαρχία, συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα του αφοπλισμού του.

Η Ιαπωνία περιορίζει τις δραστηριότητες της αίρεσης που κατηγορείται για το δηλητηριώδες αέριο στο μετρό του Τόκιο
Η Ιαπωνία πέρασε νομοθεσία για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της γνωστής αίρεσης Αούμ Σίνρι Κίο που κατηγορείται ότι πριν από 4 χρόνια έριξε δηλητηριώδες αέριο στο μετρό του ΤόκιοTokyo. Η νομοθεσία πέρασε αφού τον τελευταίο καιρό υπήρχαν φόβοι ότι η αίρεση ετοίμαζε και άλλες επιθέσεις.

Δεν είναι κακό να νιώθουμε χαρά για την δυστυχία των άλλων, λένε Γερμανοί ερευνητές
Ερευνητές στην Γερμανία ανακοίνωσαν ότι είναι υγιές για τους ανθρώπους να νιώθουν χαρά από την δυστυχία των άλλων. Η ψυχοαναλύτρια Claudia Sies είπε στην Γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ένοχοι για αυτά που νιώθουν επειδή το γέλιο είναι από τα καλύτερα ηρεμιστικά για το άγχος.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.