Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 28 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα
Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα

(08/09/99, 1830 GMT)
 
Αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό στην Αθήνα
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων από τον χθεσινό σεισμό που έπληξε την Αθήνα. Οι νεκροί υπερβαίνουν τους 50 ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Αρκετά εργοστάσια κατέρρευσαν και σε ένα από αυτά είναι εγκλωβισμένοι περίπου 30 εργαζόμενοι. Οι άστεγοι υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 15.000. Παρατηρήθηκαν πάνω από 700 μετα-σεισμικές δονήσεις και πολλοί Αθηναίοι πέρασαν τη νύχτα στα πάρκα της πόλης και στις παραλίες της Αττικής. Χιλιάδες άλλοι έφυγαν στην επαρχία. Μεταξύ των πρώτων ξένων σωστικών συνεργείων που έσπευσαν σε βοήθεια ήταν και ομάδες διάσωσης από την Τουρκία. 


Για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Νομαρχία Αθηνών στα τηλέφωνα 00-301-6983896/7 και 00-301-6983720
 

Αποσύρεται η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών από το Ανατολικό Τιμόρ
Τα Ηνωμένα Εθνη δήλωσαν ότι αποσύρουν την δοκιμαζόμενη αποστολή τους από το Ανατολικό Τιμόρ λόγω της συνεχιζόμενης βίας για την οποία ευθύνονται οι πολιτοφυλακές που αντιτίθενται στην ανεξαρτητοποίηση της πρώην αυτής πορτογαλλικής αποικίας από την Ινδονησία. Ενώ όμως ετοιμάζονται τα μέλη της αποστολής του ΟΗΕ να αναχωρήσουν, παραμένει ασαφές τί θα γίνει με τους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ που έχουν ζητήσει καταφύγιο στο συγκρότημα του ΟΗΕ και οι οποίοι φθάνουν τις δύο χιλιάδες. Τεράστιο πλήγμα για τους κατοίκους του Τιμόρ χαρακτηρίζει ο ανταποκριτής του ΜπιΜπιΣι στην Τζακάρτα την αποχώρηση της αποστολής του ΟΗΕ από το Ντίλι.

Υπέρμαχος της ειρήνης δηλώνει ο Εχούντ Μπάρακ
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, παρουσιάζοντας στη Βουλή, τη συμφωνία που υπέγραψε με τους Παλαιστινίους πριν από τρεις ημέρες, τόνισε  πως όλα γίνονται προς χάριν της ειρήνης κι εξήγησε πως για να έχει μέλλον το Ισραήλ θα πρέπει να πάψει να κυριαρχεί επί των Παλαιστινίων. Ας σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία τη συμφωνία για το επόμενο στάδιο της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από την Δυτική Οχθη του Ιορδάνη. Αναμένεται πως η πλειοψηφία των βουλευτών θα εγκρίνει κι αυτή τη συμφωνία, αλλά ο ηγέτης της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Αριέλ Σαρόν προειδοποίησε ότι η συμφωνία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ και μπορεί να οδηγήσει, όπως είπε, σε αιματοχυσία.

Επιβραβεύονται στη Συρία οι προσπάθειες για την ειρηνευτική διαδικασία
Στη Συρία, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης εξήραν τις τελευταίες προσπάθειες των Αμερικανών και της Ευρωπαικής Ενωσης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μεση Ανατολή. Το επίσημο όργανο του κυβερνώντος κόμματος Αλ Μπάαθ τονίζει σε κύριο άρθρο του πως οι συντονισμένες προσπάθειες της Ουάσινγκτον και της Ευρωπαικής Ενωσης αποτελούν καλή βάση για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Υπό τον έλεγχο της Ρωσίας εδάφη στο Νταγκεστάν
Οι ρωσικές δυνάμεις στο Νταγκεστάν δήλωσαν πως έχουν αρχίσει να θέτουν και πάλι υπό τον έλεγχό τους τα εδάφη που κατέλαβαν τις τρεις τελευταίες ημέρες οι ισλαμιστές αντάρτες. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως έχουν επανακαταλάβει τους μεγαλης στρατηγικής σημασίας λόφους γύρω από τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη Χασανγιούρτ, --την πόλη δηλ. που απειλείται από τους αντάρτες. Ρώσοι αξιωματούχοι, παρόλαυτά, παραδέχονται ότι οι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν διάφορα χωριά στην περιοχή.

Αισιοδοξία για τον τερματισμό του δεκαπενταετούς πολέμου στην Τουρκία
Στην Τουρκία, το φιλοκουρδικό Λαικο Δημοκρατικό Κόμμα εξέλεξε νέο ηγέτη μετά την φυλάκιση και την παραίτηση του προηγούμενου ηγέτη του. Ο Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ, που είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, αντικαθιστά τον Μουράτ Μποζλακ ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση με την κατηγορία πως αναμοχλευε τα φυλετικά πάθη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΜπιΜπιΣι στην Αγκυρα, υπάρχει αισιοδοξία και στις δύο πλευρές ότι είναι εφικτός ο τερματισμός του δεκαπενταετούς πολέμου.
 
Συμφωνία Αρμενίας, Ιράν και Ελλάδος
Μετά τις διήμερες συνομιλίες που είχαν στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν, οι ΥπΕξ της Αρμενίας, του Ιράν και της Ελλάδος υπέγραψαν συμφωνία για τους τομείς της ενεργείας και των μεταφορών. Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου από το Ιράν στην Αρμενία που θα μπορεί να επεκταθεί και στην Ελλάδα.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.