Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-08-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΘΡΑΣΟΥ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΑΡΧΗΓΟΙ
  • [03] ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [04] ΑΝΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [05] ΠΙΤΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [06] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [07] ΑΒΕΡΩΦ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [08] ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΕΣ
  • [09] ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [10] ΤΥΜΠΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
  • [11] ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ TPITH 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005

  • [01] ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΘΡΑΣΟΥ

    Με συνάντηση που είχε το πρωϊ με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου άρχισε τις επαφές του στην Κύπρο το κλιμάκιο της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων υπό τον πρόεδρο της Ακριβό Τσολάκη. Το κλιμάκιο έγινε αργότερα δεκτό από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, ο κύριος Τσολάκης διαβεβαίωσε ότι η τραγωδία θα διερευνηθεί και θα δικαιωθούν και οι ψυχές των θυμάτων αλλά και οι συγγενείς τους. Εξ άλλου, ο κύριος Θράσου δήλωσε ότι διαβεβαίωσε τον κύριο Τσολάκη πως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία θα βρίσκονται στη διάθεσή του. Πρόσθεσε ότι ο επαγγελματισμός των μελών της Επιτροπής αποτελούν εχέγγυα ότι θα απαντηθούν τα ερωτήματα που αιωρούνται και θα διακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Τότε, πρόσθεσε, θα αναζητηθούν οι ευθύνες, όποιες και αν είναι.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΑΡΧΗΓΟΙ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας έχει συγκαλέσει για αύριο σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ύστερα από το αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού για έκτακτη συνεδρία της Βουλής, με θέμα συζήτησης την αεροπορική τραγωδία της δεκάτης τετάρτης Αυγούστου. Την σύγκληση της συνεδρίας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Ερωτηθείς για το αντικείμενο της συνεδρίας της Βουλής, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στα κόμματα να πουν αν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη καλύπτουν όλους τους τομείς.

    [03] ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Πλήρη ικανοποίηση για τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου σε σχέση με τη διερεύνηση της αεροπορικής τραγωδίας εξέφρασαν τα κόμματα της συμπολίτευσης, ενώ ο Δημοκρατικός Συναγερμός εμμένει στη θέση ότι και μετά τη δήλωση παραμένουν κενά ως προς τη διερεύνηση πειθαρχικών και άλλων ευθυνών.

    [04] ΑΝΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε τεκμηριωμένα να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διερευνήσει σε βάθος καί να διαλευκάνει πλήρως τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Είπε επίσης ότι το κόμμα του θα επιμείνει να φωτισθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας να διαφανεί αν υπήρξαν διαχρονικά σκοπιμότητες και ευθύνες. Για το θέμα του διορισμού ανεξάρτητης επιτροπής, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι ήταν πολύ σωστή την τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι ανάλογα με τα πορίσματα των διαφόρων επιτροπών θα διευρύνονται και τα πλαίσια των ερευνών.

    [05] ΠΙΤΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος απέδειξε την αποφασιστικότητά του να φθάσει μέχρι το τέλος και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας. Ο κύριος Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι κοινή επιδίωξη όλων των κομμάτων είναι να λάμψει η αλήθεια. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός, η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

    [06] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι η δήλωση του Προέδρου αποτελεί κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση. Ο κύριος Ομήρου είπε ότι όσα προηγήθηκαν της συντριβής θα πρέπει να τύχουν διερεύνησης από ανεξάρτητη επιτροπή, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το απορρίπτει.

    Αυτό, είπε, είναι θέμα για το οποίο πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, για να διευκρινισθεί κυρίως ο χρονικός προσδιορισμός.

    [07] ΑΒΕΡΩΦ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, είπε ότι η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ικανοποιεί το κόμμα του. Πρόσθεσε ότι δεκαέξι ημέρες μετά την τραγωδία, ο πολίτης αναμένει αποφάσεις και έργα και όχι αναφορές που παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον.

    [08] ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΕΣ

    Νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας έκαμε σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, ο οποίος είπε ότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πολύ καλά τα κενά, αλλά τα αποκρύπτουν επιμελώς. Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι οι τρείς βασικοί τομείς ασφάλειας των πτήσεων λειτουργούν χωρίς επίσημο οργανόγραμμα, με μια δομή φάντασμα, κατα την έκφρασή του, με αποτέλεσμα να έχει υπαλλήλους που οργανικά δεν υφίστανται.

    [09] ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η Γαλλία εντείνει την πίεσή της προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, πριν απο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί δήλωσε ότι δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητό μία χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση να μην αναγνωρίζει ένα από τα μέλη της. Χθες, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζιακ Σιηράκ κάλεσε την Τουρκία να αποσαφηνίσει τη στάση της όσον αφορά την Κύπρο.

    [10] ΤΥΜΠΟΥ ΜΠΑΚΟΥ

    "Φιάσκο" χαρακτηρίζουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες τη χθεσινή απ' ευθείας πτήση των τουρκοκυπριακών λεγόμενων αερογραμμών από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου στο Αζερμπαϊτζιάν. Τη χαρακτηρίζουν κλειστού κυκλώματος πτήση λεγόμενων επισήμων και αναφέρουν ότι η πτήση ήταν μια επίδειξη της οικογένειας Ντενκτάς, αφού στην αντιπροσωπεία δεν μετείχαν λεγόμενοι κρατικοί λειτουργοί. Σημειώνουν ακόμα ότι η υποδοχή της οποίας έτυχε η αντιπροσωπεία ήταν υποβαθμισμένη, ενώ στο πρόγραμμα της επίσκεψης δεν προβλέπονται συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας ή άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως είχε ανακοινωθεί.

    [11] ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός αναμένεται να υποβάλει εντός της ημέρας την παραίτησή του στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, προκειμένου να αναλάβει θέση Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας συνέρχεται αύριο για να ολοκληρώσει, όπως ανακοινώθηκε, τη διαδικασία επιλογής και διορισμού Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα και απόψε.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει το απόγευμα στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 28 στα ορεινά. Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 στα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 31 August 2005 - 20:26:15 UTC