Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-07-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
  • [02] ΜΑΛΛΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
  • [03] ΜΑΓΔΑ ΑΥΡΙΟ
  • [04] ΔΗΣΥ ΡΤΚ
  • [05] ΤΥΜΠΟΥ ΠΤΗΣΗ
  • [06] ΒΟΜΒΑΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  • [07] ΝΑΣΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  • [08] ΚΥΠΕΛΟ ΟΥΕΦΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

    Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα θα κληθεί να δώσει η έρευνα σχετικά με τη χθεσινή έκρηξη αντιαρματικού βλήματος σε στρατόπεδο στη Κόση, από την οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις αξιωματικοί και ελαφρά δεκαπέντε οπλίτες. Τα ερωτηματικά έθεσαν βουλευτές μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής σε δηλώσεις στους στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. Το ατύχημα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής Το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακό βλήμα και όχι εξομοιωτής για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων. Αλλα ερωτήματα που τέθηκαν είναι γιατί το σύστημα ήταν έτοιμο για χρήση, με τοποθετημένη την μπαταρία του συστήματος ηλεκτρονικής πυροδότησης, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η ενεργοποίηση, αν στο όπλο ήταν τοποθετημένο εκρηκτικό βλήμα και πού κατέληξε το βλήμα μετά την τυχαία πυροδότησή του. Μια εκδοχή είναι ότι το βλήμα κτύπησε στο έδαφος και εξερράγη σε αρκετή απόσταση και μια άλλη ότι σφηνώθηκε σε μαλακό έδαφος χωρίς να εκραγεί. Οπως αναφέρθηκε, αν το σημειωνόταν έκρηξη του βλήματος κοντά σε προσωπικό του στρατοπέδου, ο απολογισμός θα ήταν τραγικός. Οπως εγνώσθη, όλοι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από τα αέρια της πυροδότησης.

    [02] ΜΑΛΛΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

    Στο ατύχημα τραυματίστηκε κρίσιμα ο κληρωτός λοχίας Ανδρέας Παπαλλής, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες με νοσοκομειακό αεροπλάνο στο Ισραήλ, για να τύχει περίθαλψης από ειδικούς σε τραύματα πολέμου. Ο Παπαλλής, ο οποίος επρόκειτο να απολυθεί σε λίγες ημέρες, υπέστη αποκοπή καρπού και συντριπτικό κάταγμα στο πόδι. Τραυματίστηκε επίσης ο υποδιοικητής του στρατοπέδου Ζένιος Ζένιου ο οποίος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί σε μικροχειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση των δακτύλων του. Ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Κωνσταντίνος Μαλλής δήλωσε στο Τρίτο ότι στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης νοσηλεύονται άλλα δύο μέλη της Εθνικής Φρουράς. Πρόκειται για τον υπολοχαγό Αργύρη Αργυρού και τον Χρίστου Χρίστου οι οποίοι φέρουν σοβαρά πολεμικά τραύματα και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση καί θεραπεία, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης. Ο κ. Μαλλής ανέφερε ότι η κατάσταση των άλλων δεκατεσσάρων εθνοφρουρών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δεν εμπνέει καμμία ανησυχία. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είπε, είναι βούϊσμα στα αυτιά, το οποίο θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απολυθούν ακόμα καί σήμερα.

    [03] ΜΑΓΔΑ ΑΥΡΙΟ

    Αύριο θα επιβληθεί τελικά η ποινή στη Μάγδα Ελευθερίου, που έχει βρεθεί ένοχη σε κατηγορία ανθρωποκτονίας σε σχέση με το θάνατο του συζύγου της, Παύλου Χριστοδούλου, πριν από ένα χρόνο. Σήμερα αγόρευσε ο συνήγορός της Κωστής Ευσταθίου για επίδειξη επιείκιας, ζητώντας να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης είτε τριών χρόνων για πρόκληση σωματικής βλάβη, είτε επτά χρόνων για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Μετά το πέρας της διαδικασίας η Μάγδα απομακρύνθηκε με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών, ενώ συγγενείς και φίλοι προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον της. Επίσης φώναζαν υβριστικά λόγια και την αποκαλούσαν φόνισσα.

    [04] ΔΗΣΥ ΡΤΚ

    Αντιπροσωπείες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος συναντώνται στα γραφεία του ΔΗΣΥ, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο κυπριακό. Της αντιπροσωπείας του Δησύ θα ηγείται ο Πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και του Τουρκοκυπριακού κόμματος ο Πρόεδρός του Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ.

    [05] ΤΥΜΠΟΥ ΠΤΗΣΗ

    Αεροπλάνο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας ''Ιμ-έαρ'' του Αζερμπαϊτζάν προσγειώθηκε χθες βράδυ στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Με το αεροπλάνο έφθασαν στα κατεχόμενα ενενήντα επίσημοι, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι από το Αζερμπαϊτζάν.

    [06] ΒΟΜΒΑΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

    Στην Ινδία, περισσότεροι από τετρακόσιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τρεις τελευταίες ημέρες στο κρατίδιο Μαχαράστρα, από συνεχείς κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι εποχικοί μουσώνες. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους καταγράφηκαν στην Βομβάη. Στέλεχος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε ότι θα υπάρξει αύξηση των θυμάτων, καθώς εξακολουθούν να λαμβάνονται πληροφορίες από απομονωμένες περιοχές.

    [07] ΝΑΣΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, Νάσα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις αποστολές διαστημικών λεωφορείων στο διάστημα μέχρι να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις αποκολλήσεις κομματιών από τις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων κατά την απογείωση. Κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του διαστημικού λεωφορείου "Ντισκάβερι" την περασμένη Τρίτη, ένα κομμάτι αποκολλήθηκε από τη δεξαμενή, χωρίς, ωστόσο να προκαλέσει ζημιά στο σκάφος. Οι μηχανικοί ανησυχούν για μια ρωγμή μήκους τεσσάρων περίπου εκατοστών που εντοπίστηκε σε πλακίδιο κοντά στο ρύγχος του Ντισκάβερι.

    [08] ΚΥΠΕΛΟ ΟΥΕΦΑ

    Διεξάγονται απόψε οι επαναληπτικοί αγώνες του Αποέλ και της Ομόνοιας με ομάδες της Μάλτας για τον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου Ουέφα. Ο Αποέλ αντιμετωπίζει στις οκτώ στο ΓΣΠ την Μπιρκιρκάρα και η Ομόνοια την Χιμπέρνιανς στις δέκα το βράδυ στη Μάλτα. Στον πρώτο αγώνα ο Αποέλ είχε νικήσει στη Μάλτα τη Μπιρκιρκάρα με 2-0 και η Ομόνοια την Χιμπέρνιαν στο ΓΣΠ με 3-0. Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή και των δύο αγώνων θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ σε έκτακτη εκπομπή, η οποία θα αρχίσει λίγο πριν από τις οκτώ και θα ολοκληρωθεί γύρω στα μεσάνυχτα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι τεσσάρων μποφόρ, και στα προσήνεμα νότια μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 31 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 30 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, και στους 21 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 28 July 2005 - 10:38:58 UTC