Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-03-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΝΙΑΣ
  • [02] ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [03] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΗΚ
  • [04] ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΣΑΠΦΑΙΑΡ
  • [05] ΔΗΣΥ ΤΑΛΑΤ
  • [06] ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [07] ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
  • [08] ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

  • [01] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΝΙΑΣ

    Εκατοντάδες νεκρούς άφησε πίσω του ο νέος φονικός σεισμός των 8,7 ρίχτερ που έπληξε χθες την Ινδονησία, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας εξέφρασε φόβους ότι τα θύματα πρέπει να φθάνουν έως και τις δύο χιλιάδες. Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη το νησί Νίας. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, Γκουνούγκ Σιτόλι είναι πλέον μια νεκρή πόλη. Το 80% των κτιρίων έχουν ισοπεδωθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειές προσέγγισης του νησιού, όμως δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό λόγω των καιρικών συνθηκών. Ο Ινδονησιακός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα κατευθύνονται στην περιοχή. Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά τη σεισμική δόνηση των 8,7 Ρίχτερ σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών. Σύμφωνα με το αστεροσκοπείο του Χονγκ Κονγκ, το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, 620 χιλιόμετρα νότια της Μπάντα Ατσεχ.

    [02] ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης απέρριψε επικρίσεις για κακούς χειρισμούς και αδράνεια της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση Σαπφάιαρ. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Κληρίδης υπέδειξε ότι δεν θα ήταν δυνατές οι συλλήψεις και η προσαγωγή στο δικαστήριο του Γιάννου και της Ρέας Ανδρονίκου, εαν δεν είχαν εξασφαλισθεί πρώτα τα απαραίτητα στοιχεία. Χαρακτήρισε επίσης εξαιρετικά περίπλοκη την υπόθεση Σάπφαιαρ. Ο κύριος Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι η απόφαση για τη σύλληψη του ζεύγους Ανδρονίκου λήφθηκε στην σύσκεψη με την ΑΗΚ, την Αστυνομία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το περασμένο Σάββατο. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε πως τηρείται συνεχώς ενήμερος απο την Αστυνομία, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως τα τεκμήρια που συλλέγονται θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δημοσιεύματα για εμπλεκόμενα συμφέροντα του διορισθέντος για την υπόθεση ποινικού ανακριτή Κωνσταντίνου Καψάλη, ο κύριος Κληρίδης τόνισε πως δεν υπάρχει κώλυμα για την Νομική υπηρεσία.

    [03] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΗΚ

    Η υπόθεση της Σάπφαιαρ θα απασχολήσει το απόγευμα, νέα συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Γεωργιάδης, εξέφρασε την ελπίδα πως θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα ονόματα της διμελούς επιτροπής που θα συσταθεί για την εσωτερική έρευνα. Ο κύριος Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια προσωπικότητα απο τον δικαστικό χώρο, ενω υπάρχουν, όπως είπε, ακόμη δυσκολίες για την εξεύρεση μιας ακόμη ανεξάρτητης προσωπικότητας, εγνωσμένου κύρους, που να είναι παράλληλα γνώστης του αντικειμένου. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ επανέλαβε πως θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και θα καταλογισθούν ευθύνες γύρω απο την υπόθεση.

    [04] ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΣΑΠΦΑΙΑΡ

    Η Γενική Ελεγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη διευκρίνισε σήμερα πως δεν της προτάθηκε η συμμετοχή στην ερευνητική επιτροπή που θα συστήσει η ΑΗΚ, για τον εντοπισμό πιθανών πειθαρχικών ευθυνών απο στελέχη της, στην υπόθεση Σαπφάιαρ. Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Γιωρκάτζη ανέφερε πως ενημερώθηκε απο τις πρώτες μέρες για την υπόθεση, σε συνάντηση που ζήτησε και είχε μαζί της αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ίδια, όπως είπε, σε εκείνο το στάδιο όπου η ΑΗΚ έκρινε την ανάγκη διορισμού ερευνητικής επιτροπής, είχε εκφράσει την άποψη οτι αυτό που προείχε είναι η τεκμηρίωση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών με την συνδρομή της αστυνομίας, για την διενέργεια ανακριτικής ερευνας. Η Γενική Ελέγκτρια διευκρίνισε πως η υπηρεσία της με βάση το σύνταγμα και τους νόμους, ασκεί τακτικό έλεγχο στους ημικρατικούς οργανισμούς, αλλά οχι στην διαχείριση των διαφόρων ταμείων κοινωνικών ωφελημάτων των υπαλλήλων τους.

    [05] ΔΗΣΥ ΤΑΛΑΤ

    Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αναστασιάδη, συναντάται στην κατεχόμενη Λευκωσία με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος υπό τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στη συνάντηση, που γίνεται στα γραφεία του κόμματος του Ταλάτ, συμμετέχουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και οι αντιπροέδροι Σωκράτης Χάσικος και Καίτη Κληρίδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας των δύο κομμάτων καθώς και αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

    [06] ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι ασκείται ένας ανοικτός εκβιασμός έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να δεχθεί το σχέδιο Ανάν και αυτό να εφαρμοστεί, αγνοώντας το δημοψήφισμα.

    Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πετάξει, κατά την έκφρασή της, το μπαλάκι στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Κόφι Ανάν και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υπογραφεί η τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με τις νέες χώρες της Ενωσης.

    Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ενδιαφέρεται καθόλου εάν η Τουρκία θα αναγνωρίσει ή όχι το Κυπριακό Κράτος.

    Κατηγόρησε, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση ότι επιλέγει να μην ασκήσει καμία πίεση για το Κυπριακό, ελπίζοντας ότι μπορεί να πετύχει κάτι όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

    [07] ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

    Επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μαρόκο. Σύμφωνα με το τουρκικό Σι Εν Εν, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Τυνησίας Μοχάμεντ Γκανούτσι, με τον οποίο θα συζητήσει, κυρίως, την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών. Η Τουρκία και η Τυνησία θα υπογράψουν σχετικές συμφωνίες. Ο Ταγίπ Ερντογαν θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας.

    [08] ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Η Εθνική Ελπίδων Κύπρου αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας το αντίστοιχο συγκρότημα της Ελβετίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουέφα. Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή του αγώνα, που αρχίζει στις οκτώ, θα μεταδίδεται από το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με νεφώσεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 25 βαθμοί στο εσωτερικό, 22 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και 20 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με χαμηλές νεφώσεις και σταδιακά ομίχλη, που τοπικά θα είναι πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 13 στα νότια και τα ανατολικά και στους δέκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 29 March 2005 - 9:17:25 UTC