Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [02] ΧΑΝΕΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΜΗ
  • [04] ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
  • [05] ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ
  • [06] ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΕΦΟΔΟΙ
  • [07] ΠΑΦΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [08] ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Η Βρετανία μελετά με προσοχή το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων με τα κατεχόμενα, γιατί θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα μεγάλο βήμα προς το εμπρός και θα συνέβαλλε στη μείωση της απομόνωσης του βορρά. Αυτό αναφέρει η Υφυπουργός Εξωτερικών βαρώνη Σίμονς, σε γραπτή απάντηση στο Λόρδο Κιλκλούνι, εκφράζοντας την ελπίδα για πραγματοποίηση πτήσεων προς όλα τα μέρη της Κύπρου στη βάση μιας εμπορικής βιωσιμότητας και όχι πολιτικών σκοπιμοτήτων.

    Η βαρώνη Σίμονς αναφέρθηκε και στους δύο κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη στήριξη των Τουρκοκυπρίων.

    Είπε ότι ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή είχε κάποια επίδραση στον τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, αλλά από μόνος του δεν είναι επαρκής για να εκπληρωθεί η δέσμευση που ανέλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [02] ΧΑΝΕΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με τον πρώην ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Λόρδο Ντέιβιντ Χάνεϊ. Σε συνέντευξή του στο Σί Εν Εν Τούρκ ο Λόρδος Χάνεϊ ανέφερε επίσης ότι το Κυπριακό θα έρθει και πάλι στην ημερήσια διάταξη και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη το σχέδιο Ανάν, για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Επεσήμανε ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει βιαστικά, αφού πρώτα θα πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κατα την έκφρασή του. Ο Βρετανός Λόρδος ανέφερε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς έχασε ενσυνείδητα το τρένο της λύσης στο τέλος του 2002 αρχές του 2003, και ότι και η Τουρκία καθυστέρησε στο θέμα της λύσης, με αποτέλεσμα να χαθεί μια χρυσή ευκαιρία.

    Υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι εφικτό ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος να υλοποιήσει όσα έχει κατά νουν, αναφορικά με το σχέδιο Ανάν.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΜΗ

    Την υποστήριξη της Ιταλίας ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος κατα τη χθεσινή συνάντησή του στη Ρώμη με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

    Ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις δικές μας θέσεις και να ζητήσει την υποστήριξη του κυρίου Μπερλουσκόνι στις "δύσκολες", όπως είπε, ώρες που έρχονται, αλλά και τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον.

    Ερωτηθείς για την ενημέρωση που γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δουλειά και χρέος του είναι να προσπαθήσει να εξηγήσει όσο πιο πειστικά και πληρέστερα μπορεί τις θέσεις της Κύπρου σε όσες περισσότερες κυβερνήσεις μπορεί, είτε θεωρούνται φιλικές είτε όχι. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στην Κύπρο στις δύο μετά το μεσημέρι.

    [04] ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

    Η αντιπαράθεση μεταξύ της Οέλμεκ καί του υπουργείου Παιδείας για το θέμα της παραπαιδείας συνεχίσθηκε καί σήμερα. Ο Πρόεδρος της Οέλμεκ Αντρέας Ιωσήφ, μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε ότι η οργάνωση δεν καλύπτει την παρανομία και την καταδικάζει. Εκείνο στο οποίο διαφωνούμε, είπε, είναι ότι το υπουργείο δεν προέβη έγκαιρα στη διάγνωση του προβλήματος της παραπαιδείας και δεν πήρε έγκαιρα και αποφασιστικά μέτρα για αντιμετώπισή της. Είπε επίσης ότι για να παταχθεί στη ρίζα της η παραπαιδεία θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα εισδοχής στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αναφερόμενος στην πρόταση για διδασκαλία από εκπαιδευτικούς του δημοσίου στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης αντί σε φροντιστήρια, ο κύριος Ιωσήφ είπε ότι ουσιαστικά το κράτος προτείνει στους καθηγητές νόμιμη παραπαιδεία.

    [05] ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ

    Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Αντρέας Σκοτεινός, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, χαρακτήρισε αχρείαστα τα φροντιστήρια και επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά στα σχολεία. Είπε επίσης ότι με τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί καί αυτά που θα ληφθούν θα περιοριστεί σημαντικά η παραπαιδεία, που είναι καί ο βασικός στόχος. Αναφερόμενος στα Κρατικά Ινστιτούτα επιμόρφωσης, ο κύριος Σκοτεινός είπε ότι πρόκειται για μια πιό φθηνή λύση γι αυτούς οι οποίοι μπαίνουν στον ανταγωνισμό και δεν θέλουν να βρεθούν σε δεύτερη μοίρα.

    [06] ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΕΦΟΔΟΙ

    Ελεγχο σε πέντε φροντιστήρια στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δίδασκαν καθηγητές του δημοσίου, διενήργησε χθες η Αστυνομία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο Τρίτο ότι έγινε έλεγχος σε δύο υποστατικά στη Λευκωσία και τρία στήν Πάφο, αλλά και στις πέντε περιπτώσεις ήταν κλειστά. Ο κύριος Δημητρίου ανέφερε ότι ο έλεγχος θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί.

    [07] ΠΑΦΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Ενας Ρώσος έχασε τη ζωή του και ένας Ελληνοκύπριος τραυματίστηκε σοβαρά, σε τροχαίο δυστύχημα, στην Πάφο.

    Νεκρός είναι ο Βαλερί Λεγκοστάεφ, 64 χρόνων. Αυτοκίνητο ενοικιάσεως που οδηγούσε, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μαρίνος Χαραλάμπους, 35 χρόνων, από την Αναρίτα, γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυκτα, στην παραλιακή λεωφόρο Κάτω Πάφου-Χλώρακας.

    Απο τη σύγκρουση, η οποία ήταν σφοδρή, ο Λεγκοστάεφ βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ για τον απεγκλωβισμό του απο τα συντρίμμια του οχήματος χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο Μαρίνος Χαραλάμπους, ο οποίος φέρει τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

    [08] ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ

    Νεκρός βρέθηκε ο Ελληνας ναυτικός του οποίου αγνοείτο η τύχη μετά τη βύθιση εμπορικού πλοίου, στις δύο μετά τα μεσάνυκτα, στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο ''Αβάντι Ενα'' στο οποίο επέβαινε δωδεκαμελές πλήρωμα, από δέκα Ελληνες και δύο αλλοδαπούς.

    Ενδεκα από τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να επιβιβαστούν σε σωσίβια λέμβο και να σωθούν, ενώ ο μάγειρας του πληρώματος, που αγνοείτο, βρέθηκε τελικά νεκρός.

    Το πλοίο μετέφερε μεγάλο φορτίο από κεραμικά και γυψοσανίδες, με προορισμό την Κύπρο.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις που δυνατόν να φέρουν τοπικές βροχές, ιδιαίτερα στα παράλια και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 20 βαθμοί στο εσωτερικό, 22 στα παράλια και εννέα στα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και σε μερικές παράλιες περιοχές, πιθανόν να πέσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους τέσσερις στα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 19 November 2004 - 10:31:08 UTC