Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΡΙΚ ΚΑΛΥΨΗ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  • [04] ΑΕΡΟΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [05] ΑΡΑΦΑΤ ΚΗΔΕΙΑ
  • [06] ΑΚΡΙΔΕΣ ΠΑΦΟΣ
  • [07] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [08] ΠΑΜΠΙΝΟΣ ΒΥΤΙΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής φθάνει σε μια ώρα στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και την πολιτική ηγεσία. Τον κύριο Καραμανλή θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σε επίσημη τελετή. Οι δύο άνδρες θα έχουν αργότερα το απόγευμα συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι χειρισμοί που θα γίνουν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 17 Δεκεμβρίου σε σχέση με τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    [02] ΡΙΚ ΚΑΛΥΨΗ

    Το ΡΙΚ με έκτακτες επικαιρικές εκπομπές θα δώσει πλήρη κάλυψη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Σήμερα η εκπομπή '' Από Μέρα σε Μέρα '' θα αρχίσει στις δώδεκα και τριάντα μετά το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις έξι και τριάντα το απόγευμα. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο Λάρνακας, η άφιξη του Ελληνα Πρωθυπουργού και η μετάβασή του στο Προεδρικό, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις των δύο ηγετών θα μεταδοθούν απευθείας, ενώ στον τηλεθάλαμο θα διεξάγονται συζητήσεις με φιλοξενούμενους εκπροσώπους των κομμάτων. Η τηλεόραση του ΡΙΚ θα μεταδώσει επίσης απευθείας τις ομιλίες που θα κάμουν ο Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος Παπαδόπουλος στο επίσημο δείπνο, το οποίο θα παραθέσει στις εννέα το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Ελληνα πρωθυπουργού και της συνοδείας του.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν οι Αμερικανοί κινούνται για να ανοίξουν το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου. Απευθυνόμενος μάλιστα στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν, είπε ότι από εκείνους ακούει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως οι δικές του πληροφορίες είναι διαφορετικές, αλλά δεν τις αποκάλυψε. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια του κτιρίου επιστημών της Αγγλικής Σχολής στη Λευκωσία.

    [04] ΑΕΡΟΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Στα κατεχόμενα η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι συνεχίζονται στο παράνομο αεροδρόμιο με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί διεθνείς πτήσεις, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα στον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν όρους που αφορούν στα μέτρα ασφάλειας και στην επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων για να πραγματοποιήσουν υπερατλαντικές πτήσεις.

    [05] ΑΡΑΦΑΤ ΚΗΔΕΙΑ

    Με στρατιωτικές τιμές κηδεύθηκε σε τέμενος της στρατιωτικής βάσης του αεροδρομίου του Καϊρου ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ. Στην κηδεία παρέστησαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως από αραβικές χώρες, οι οποίοι απηύθυναν το τελευταίο αντίο στον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος πέθανε χθες την αυγή σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου νοσηλευόταν από τις 29 Οκτωβρίου. Την Κύπρο εκπροσώπησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Εδέκ Βάσος Λυσσαρίδης ως ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου εκ μέρους της κυβέρνησης. Το φέρετρο του Γιασέρ Αραφάτ, καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία, τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, τον οποίο έσερναν άλογα, και ο οποίος κάλυψε τα 200 μέτρα, που χωρίζουν τη στρατιωτική λέσχη Αλ Γκάλαα, όπου τελέστηκε η κηδεία, από την αεροπορική βάση του Καϊρου. Η τιμητική στρατιωτική πομπή, κατέληξε στο αεροδρόμιο, από όπου με στρατιωτικό αεροπλάνο, η σορός του Αραφάτ θα μεταφερθεί αρχικά στο Αμμάν της Ιορδανίας και στη συνέχεια με ελικόπτερο θα φτάσει στη Ραμάλα, για την ταφή που αναμένεται να γίνει στις τρεις το απόγευμα ώρα Κύπρου. Οι αρχές της Αιγύπτου πήραν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ η περιοχή, αποκλείστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

    [06] ΑΚΡΙΔΕΣ ΠΑΦΟΣ

    Νέο σμήνος ακρίδων εντοπίστηκε στην περιοχή του Ακάμα. Το νέο σμήνος, που έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα, θεάθηκε από χθες το απόγευμα πάνω από τη θαλάσσια περιοχή της Πάφου και σήμερα βρίσκεται ήδη στις περιοχές της Λάρας και του ακρωτηρίου Τζιόνι. Συνεργεία του Τμήματος Γεωργίας άρχισαν ήδη ψεκασμούς στις δύο περιοχές.

    [07] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Το θέμα της μείωσης των τιμών των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου θέρμανσης συζητείται σε σύσκεψη του υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λιλλήκα με τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι στη σύσκεψη θα εκφραστούν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου αναφορικά με το ύψος της μείωσης που επιβάλλεται λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από τις εταιρείες να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και ειδικότερα να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση για μεγαλύτερη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Ο κύριος Λιλλήκας διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια υπαλλακτική λύση, ώστε η μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να είναι μεγαλύτερη από τρία σέντ.

    [08] ΠΑΜΠΙΝΟΣ ΒΥΤΙΑ

    Εξάλλου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Παμπίνος Χαραλάμπους δήλωσε ότι τα πρατήρια πετρελαιοειδών θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση κατά την οποία εφαρμοστεί η πρόταση για το χρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κύριος Χαραλάμνπους είπε ότι οι περισσότεροι από τους πρατηριούχους θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους καθώς διαθέτουν μόνο ένα βυτιοφόρο. Ο κύριος Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που το βυτιοφόρο χρησιμοποιηθεί για μεταφορά χρωματισμένου πετρελαίου δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο σκοπό και ουσιαστικά θα αχρηστευθεί. Ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση για χρωματισμένο πετρέλαιο, αλλά να αναζητηθεί άλλος τρόπος είτε με κουπόνια είτε άλλως πως.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ στις δυτικές περιοχές και στις υπόλοιπες περιοχές βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 26 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 14 στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 12 November 2004 - 14:34:13 UTC