Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΕΟ
  • [02] ΤΑΛΑΤ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [03] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ
  • [04] ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
  • [06] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [07] ΚΙΝΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [08] ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΕΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δίδει αυτή την ώρα δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με τη χθεσινή αποκάλυψη του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αριστου Χρυσοστόμου, ότι πολιτικό πρόσωπο αγόρασε μετοχές πέραν των επτακοσίων χιλιάδων λιρών, χρησιμοποιώντας ως επίθετο το μικρό όνομα του πατέρα του. Η διάσκεψη μεταδίδεται απ' ευθείας από το πρώτο κανάλι της Τηλεόρασης του Ρικ και το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αριστος Χρυσοστόμου μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Δησύ επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς μαζί του και ζήτησε να πληροφορηθεί τι αναφέρθηκε καί ποιες δηλώσεις έγιναν. Ο κύριος Χρυσοστόμου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει το όνομα του πολιτικού που εμπλέκεται καί απέρριψε επικρίσεις για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος οποιουδήποτε.

    [02] ΤΑΛΑΤ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υπέβαλε το πρωί την παραίτησή του στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το πρακτορείο Ρώητερ, μεταδίδει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς αποδέχθηκε την παραίτηση της λεγόμενης κυβέρνησης του, αλλά ζήτησε από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να παραμείνει στη θέση του μέχρι το σχηματισμό νέας ψευδοκυβέρνησης. Η παραίτηση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποφασίστηκε μετά το ναυάγιο των προσπαθειών για σχηματισμό ψευδοκυβέρνησης συνασπισμού με τη συνεργασία πέντε κομμάτων. Οπως γράφει ο τουρκοκυπριακός τύπος, ο Ραούφ Ντενκτάς θα αναθέσει πρώτα την εντολή για σχηματισμό ψευδοκυβέρνησης στον Ντερβίς Ερογλου, καθώς το Κόμμα Εθνικής Ενότητας διαθέτει τις περισσότερες έδρες στην ψευδοβουλή. Αν ο Ερογλου αποτύχει να σχηματίσει λεγόμενη κυβέρνηση, η εντολή θα ανατεθεί και πάλι στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και αν αποτύχει και αυτός, τότε θα προκηρυχθούν λεγόμενες πρόωρες εκλογές μέσα σε εξήντα ημέρες. Η εφημερίδα Κίπρισλι γράφει ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από συνεννόηση με τον Σερντάρ Ντενκτάς και με την έγκριση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος του. Ο Σερντάρ Ντενκτάς έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τον Ντερβίς Ερογλου.

    [03] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Κανονικά προσήλθε στο γραφείο της το πρωί η Υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου. Χθες, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυρία Ακκελίδου δήλωσε ότι το θέμα της παραμονής της ή όχι στο Υπουργείο Υγείας αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Εναντίον της κυρίας Ακκελίδου απαγγέλθηκε κατηγορία για παρέμβασή της σε δικαστική διαδικασία.

    [04] ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Τη διαφωνία τους στη μετακύλιση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στη βενζίνη εκφράζουν οι συντεχνίες ΠΕΟ καί ΣΕΚ. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να μετακυλισθεί το κόστος από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στη βενζίνη, γιατί θα δημιουργούσε μεγαλύτερη επιβάρυνση στους καταναλωτές. Εξ άλλου ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης κάλεσε όλα τα κόμματα να μην συναινέσουν σε μετακύλιση στη βενζίνη του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε αύξηση του πληθωρισμού καί θα έπληττε τους εργαζόμενους.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επιστρέφει νωρίς το απόγευμα από την Αρμενία όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη επι κεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Σε δηλώσεις ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι η ένταξη μιας Τουρκίας που να ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αρχές και να τηρεί το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι προς το συμφέρον τόσο της Κύπρου όσο και της Αρμενίας. Πρόσθεσε πως εάν η Τουρκία θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει πρώτα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αναγνωρίσει την Κύπρο ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να παραδεχθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων.

    [06] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Αρχισαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Το ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί μέχρι την εικοστή-ογδόη Οκτωβρίου.

    [07] ΚΙΝΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Στη νοτιοδυτική Κίνα δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Καταστράφηκαν επίσης σχολεία και πέραν των είκοσι χιλιάδων πλινθόκτιστων κατοικιών.

    [08] ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

    Η Αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε τον κοινοτάρχη χωριού της επαρχίας Λεμεσού, ηλικίας 60 ετών, ύστερα από καταγγελία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για έλλειμμα τριάντα περίπου χιλιάδων λιρών από το ταμείο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Για την τρίτη αγωνιστική του Τσιάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς ηττήθηκε χθες βράδυ εκτός έδρας από τη Μονακό με 2-1. Το μοναδικό τέρμα του Ολυμπιακού πέτυχε ο Γιαννάκης Οκκάς, στο εξηκοστό λεπτό, και όταν το σκόρ ήταν δύο-μηδέν υπέρ της Μονακό. Στον ίδιο όμιλο, η Λίβερπουλ και η Λα Κορούνια έφεραν ισοπαλία χωρίς τέρματα. Στη βαθμολογία του ομίλου, προηγείται η Μονακό με έξι βαθμούς και ακολουθούν ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ με τέσσερις και η Λα Κορούνια με δύο.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 26 στα δυτικά και στους 23 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, στους 16 στα νότια και τα ανατολικά και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 20 October 2004 - 20:12:51 UTC