Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ
  • [02] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΔΕΝ
  • [03] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΟΠΛΑ
  • [04] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΕΟ
  • [05] ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΤΑΡΑΜΟΥ ΑΡΙΦ
  • [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
  • [08] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΙ
  • [09] ΑΙΜΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ

    Εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα απαγγελθούν οι κατηγορίες εναντίον της υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου ύστερα από την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της. Η κυρία Ακκελίδου αναμένεται ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης με βάση το άρθρο 122 του Ποινικού Κώδικα μετά την επιστολή που έστειλε σε δικαστή σε σχέση με εκδικαζόμενη υπόθεση εμπορίας σκληρών ναρκωτικών. Ο αρχηγός της αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα γίνει η γραπτή καταγγελία καί η ενημέρωση της κυρίας Ακκελίδου καί στη συνέχεια θα καταχωρηθεί το κατηγορητήριο.

    [02] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΔΕΝ

    Η κυρία Ακκελίδου δήλωσε πριν από λίγο ότι οι ανακριτές δεν έχουν ακόμα επικοινωνήσει μαζί της ούτε και της έχει επιδοθεί το κατηγορητήριο. Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαφοροποιήσει τη θέση του όσον αφορά το θέμα παραίτησής της, η κυρία Ακκελίδου απάντησε ότι δεν θα κάμει κανένα σχόλιο. Σε παρατήρηση, εξ άλλου, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή της και ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν την έχει αποδεχθεί, η Υπουργός Υγείας είπε ότι δεν θα προβεί σε καμμιά δήλωση.

    [03] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΟΠΛΑ

    Ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι οι πιέσεις που ασκεί η Αμερικανική κυβέρνηση, κυρίως στην Ελλάδα για μικρό αριθμό αμερικανικών αρμάτων και πυροβόλων που διαθέτει η ΕΛΔΥΚ έχουν πολιτικό χαρακτήρα και πηγάζουν μέσα από το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Στόχος των πιέσεων αυτών, είπε ο κύριος Μαυρονικόλας, είναι να κορυφωθούν το Δεκέμβριο με την επαναφορά του σχεδίου. Ο κύριος Μαυρονικόλας είπε ότι το θέμα έχει τώρα καταλαγιάσει λόγω των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως αποκάλυψε ψες το Ρικ ο Αττίλας διαθέτει δεκάδες αμερικανικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβόλα, ραντάρ, κατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους Στιγκερ και ελικόπτερα ''U-H ένα.

    [04] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΕΟ

    Σε νέα ύψη εκτινάχθηκε σήμερα η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου στις αγορές της Ασίας και έφθασε στα 55 δολλάρια και 33 σεντ το βαρέλι. Ανοδο σημείωσε και η τιμή του βρετανικού Μπρεντ και έφθασε στα 5ο δολλάρια και 40 σεντ. Οι τιμές αυτές είναι αυξημένες κατά 50 περίπου σεντ σε σύγκριση με την περασμένη Παρασκευή. Αναλυτές δήλωσαν ότι οι τιμές σήμερα είναι ανεξέλεγκτες λόγω των ανησυχιών για διασφάλιση των προμηθειών πετρελαίου κατά τον επερχόμενο χειμώνα, αλλά αναμένουν ότι στους επόμενους έξι μήνες οι τιμές θα πέσουν στα 35 με 40 δολάρια το βαρέλι.

    [05] ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Δημοκρατικοί δεσμεύθηκαν ότι θα εργασθούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης που θα έχει την υποστήριξη όλου του λαού της νήσου. Η προεκλογική αυτή δέσμευση του Δημοκρατικού Κόμματος περιέχεται σε ολοσέλιδη πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύεται στην ομογενειακή εφημερίδα Greek News και απευθύνεται στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ζητώντας την ψήφο της στις εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στις δύο Νοεμβρίου.

    [06] ΤΑΡΑΜΟΥ ΑΡΙΦ

    Πολύ σοβαρές, με πιθανές καταλυτικές προεκτάσεις χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας Χριστόδουλος Ταραμουντάς τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την έφεση που ασκήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα για την υπόθεση του τουρκοκύπριου Μουσταφά Αρίφ. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στο γραφείο του προεδρικού Επιτρόπου Πολάκη Σαρρή, στην οποία παρέστησαν οι βουλευτές και νομικοί Αριστοφάνης Γεωργίου του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Αγγελίδης του Δήκο, και Χριστόδουλος Ταραμουντάς της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση για το θέμα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση της νομικής καί της πολιτικής πτυχής.

    [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

    Διαμάχη ξέσπασε στα κατεχόμενα μεταξύ του δολοφόνου του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, πρώην ψευδοϋπουργού Κενάν Ακίν και του ψευδοβουλευτή του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Χαλίλ Σαντραζάμ για το ποιος έδωσε τη διαταγή για να ανοιχθεί πυρ εναντίον του. Ο Σαντραζάμ, πρώην αξιωματικός του κατοχικού στρατού, που παρίστατο στα επεισόδια της Δερύνειας, αρνείται τις κατηγορίες ότι αυτός έδωσε την εντολή για δολοφονία του Σολωμού. Επίσης κατηγόρησε τον Κενάν Ακίν, που καταζητείται από την Ιντερπόλ για τη δολοφονία του Σολωμού, ότι ψεύδεται και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη μετά τη σύλληψή του στην Τουρκία για εισαγωγή λαθραίων κινητών.

    [08] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΙ

    Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κιπρισλί χιλιάδες τούρκοι καταφθάνουν στο νησί συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους κρατώντας μόνο ταυτότητα και χωρίς να έχουν στις τσέπες τους ούτε ένα γρόσι. Οπως γράφει η εφημερίδα λόγω του μεγάλου αριθμού λαθραίων που έφθασαν τον τελευταίο μήνα, έχει πλημμυρίσει κυριολεκτικά η εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία από ανθρώπους που ζουν σε ετοιμόρροπα σπίτια χωρίς νερό, φως και άλλες ανέσεις. Στο μεταξύ ο λεγόμενος υπουργός Εσωτερικών Οζκάν Μουράτ δήλωσε ότι είκοσι χιλιάδες τούρκοι που υποτίθεται ότι βρίσκονται παράνομα στην κατεχόμενη Κύπρο θα νομιμοποιηθούν με το νέο λεγόμενο νόμο.

    [09] ΑΙΜΑ

    Η Τράπεζα Αματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι το νέο καθημερινό ωράριο της είναι επτά και τριάντα το πρωί με οκτώ και τριάντα το βράδυ και το Σάββατο 8 το πρωί με δύο απόγευμα.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 24 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει κυρίως αίθριος


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 18 October 2004 - 12:55:24 UTC