Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΤΕΛΙΚΟ
  • [02] ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΕΟ
  • [03] ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΝΕΟ
  • [04] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΡΧΕΤΑΙ
  • [05] ΤΑΣΣΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
  • [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [07] ΤΑΛΑΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
  • [08] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [09] ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ ΤΕΛΟΣ
  • [10] ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΤΕΛΙΚΟ

    Σε εικοσιετετράωρη απεργία κατήλθαν σήμερα οι τρεις χιλιάδες έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησής τους. Στις εννέα συγκεντρώθηκαν στο οίκημα της Πασυδύ και στη συνέχεια πορεύθηκαν πρός το υπουργείο Οικονομικών όπου επέδωσαν στον υπουργό Οικονομικών υπόμνημα με τα αιτήματα τους. Με το υπόμνημα προειδοποιείται η Κυβέρνηση με πολλαπλές απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν κατοχυρωθούν νομικά και ζητούν όπως τους καταβληθούν αναδρομικές αυξήσεις από την ημερομηνία κύρωσης της εναρμονιστικής νομοθεσίας ως και τα ωφελήματα που δεν του παραχωρήθηκαν. Αναφέρουν επίσης ότι θα απευθυνθούν σε αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας όπου θα καταγγείλουν τη δυσμενή μεταχείριση των συμβάσεων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας τη Πασυδύ, Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε ότι βρήκαν κατανόηση από τον υπουργό, ο οποίος εξέφρασε πρόθεση όπως στα κριτήρια συμπεριλαμβάνεται και η πείρα. Το ίδιο υπόμνημα επέδωσαν αργότερα και στη Βουλή. Το θέμα θα μελετηθεί αύριο σε αρμόδια επιτροπή του Σώματος.

    [02] ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΕΟ

    Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι οδηγοί φορτηγών. Η απόφαση ελήφθη αργά χθες το βράδυ στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, στην Κοφίνου, η οποία έγινε σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απειλήθηκαν και επεισόδια. Ο Γενικός Γραμματέας της Ποβέκ Μέλιος Γεωργίου δήλωσε ότι η οργάνωση εισηγήθηκε την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης, η οποία, όπως είπε, ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των οδηγών φορτηγών. Είπε επίσης ότι μετα την χθεσινοβραδυνή απόφαση των φορτηγατζήδων θα συνέλθει εντός της ημέρας η Κεντρική Γραμματεία της Οργάνωσης για μελέτη της κατάστασης καί λήψη αποφάσεων.

    [03] ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΝΕΟ

    Πέθανε ξαφνικά την αυγή στην Αθήνα, σε ηλικία 55 ετών, ο γνωστός Ελληνας ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων Βλάσης Μπονάτσος. Σύμφωνα με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, ο Βλάσης Μπονάτσος υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσομομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο Νοσοκομείο τον συνόδευαν η σύζυγος του Μάρθα, κόρη της Ζωής Λάσκαρη, και η εννιάχρονη κόρη τους Ζένια. Ο Βλάσης Μπονάτσος υπήρξε σύντροφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

    [04] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Φθάνει αργά απόψε στην Κύπρο για σύντομη επίσκεψη ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Αύριο το πρωί ο κύριος Μπαρόζο θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Ο κύριος Μπαρόζο θα αναχωρήσει από την Κύπρο το μεσημέρι.

    [05] ΤΑΣΣΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επιστρέφει στην Κύπρο στις οκτώ και τριάντα απόψε ύστερα από επίσημες επισκέψεις στη Φιλανδία και την Εσθονία. Το Ρικ ένα θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο Λάρνακας για να μεταδόσει απ' ευθείας τις δηλώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί. Ψές ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Εσθονίας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να καταστεί το Κυπριακό ανύπαρκτο θέμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι είναι άμεση ανάγκη να διευκρινίσουμε τη θέση μας και να δηλώσουμε σαφώς τι επιθυμούμε καί τι επιδιώκουμε. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι στην Ευρώπη υπάρχει αμφιβολία κατα πόσο η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να προχωρήσει στη βάση του σχεδίου Ανάν, με τις σχετικές βελτιώσεις, ή αν χρησιμοποιεί το θέμα απλώς ως σύνθημα για να περνά ο καιρός.

    [07] ΤΑΛΑΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλή Ταλάτ δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να αναγνωριστεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία χωρίς να έχει επιλυθεί το κυπριακό. Σε διάλεξη που έδωσε στα κατεχόμενα ο Ταλάτ είπε ότι πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου, ο ίδιος συζήτησε το θέμα με πολλούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κανένας, όπως είπε, δεν του είπε ότι αναμένει την αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία με άλυτο το κυπριακό. Ανέφερε επίσης ότι η επιστροφή του Βαρωσιού και η αποχώρηση του τουρκικού στρατού είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και δεν είναι σωστό να συζητούνται εκτός των διαδικασιών για τη λύση.

    [08] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα στη διάρκεια των Ισραηλινών βομβαρδισμών που επαναλήφθηκαν μετά τις απειλές της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς για νέες επιθέσεις με ρουκέτες. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκοτώθηαν στον προσφυγικό οικισμό Τζαμπαλίγια. Από την έναρξη της Ισραηλινής επιχείρισης πριν από 16 μέρες σκοτώθηκαν 100 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 57 μαχητές και οι υπόλοιποι άμαχοι.

    [09] ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ ΤΕΛΟΣ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κέρδισε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις μετά τη λήξη της τελευταίας τηλεμαχίας με τον Προέδρου Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Σί Εν Εν ο Τζον Κέρι αναδεικνύεται νικητής με ποσοστό 52 τοις εκατό έναντι 39 τοις εκατό του Τζιορτζ Μπους. Οι δύο υποψήφιοι μίλησαν για όλα τα θέματα, από τον πόλεμο στο Ιράκ μέχρι τις αμβλώσεις, τους γάμους ομοφυλοφίλων και για προσωπικά θέματα, όπως είναι η σχέση τους με τις συζύγους τους και τις οικογένειές τους. Ο Τζόρτς Μπους είπε ότι η σύζυγός του Λόρα και τα παιδιά του τον δίδαξαν να ακούει, να στέκει όρθιος και να μην κάνει γκριμάτσες.

    [10] ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

    Σε φυλακές της Τουρκίας τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι στη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων, οι οποίοι αξιώνουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η εξέγερση έγινε στις φυλακές του προαστείου της Σμύρνης Μπούτσια. Οι κρατούμενοι πολλών τμημάτων των φυλακών έβαλαν φωτιά στα σεντόνια και τα στρώματά τους καταγγέλλοντας ότι η διεύθυνση αγνοεί τα αιτήματά τους. Τρεις δεσμοφύλακες κρατούνται όμηροι από τους κρατούμενους, οι οποίοι απειλούν να τους σκοτώσουν.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα τοπικές νεφώσεις αναμένεται να φέρουν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 21 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 14 October 2004 - 10:30:12 UTC