Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΤΑΣΣΟΣ
  • [03] ΜΠΑΣΑΓΕΦ ΜΠΕΣΛΑΝ
  • [04] ΙΡΑΚ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΟΛΑ
  • [05] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
  • [06] ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΣΤΡΟΥΜΠΙ
  • [07] ΤΖΙ 3
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Συνεχίζεται από τις δέκα το πρωί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για συζήτηση του Κυπριακού, ενόψει και της αυριανής μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις εισηγήσεις των κομμάτων για αλλαγές στο σχέδιο Ανάν. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης επρόκειτο να θέσει θέμα λειτουργίας του Σώματος μετά τη δημοσιοποίηση των συναντήσεων που είχε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με Τουρκοκύπριους πολιτικούς, και για τις οποίες δεν ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο, έστω και εκ των υστέρων.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΤΑΣΣΟΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα για συζήτηση του θέματος που προέκυψε με την Υπουργό Υγείας. Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι στα δημοσιεύματα αφέθηκε μάλιστα να νοηθεί ότι υπήρξε συμβιβασμός και συνεννόηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με το χειρισμό του θέματος. Ολα αυτά, ανέφερε ο κύριος Χρυσοστομίδης, είναι εντελώς ανυπόστατα και αναληθή, καθώς ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ουδέποτε συναντήθηκε, ούτε και συζήτησε με τον Γενικό Εισαγγελέα το θέμα που προέκυψε με την Υπουργό Υγείας. Ο Πρόεδρος, υπογράμμισε, ως θέμα αρχής, δεν παρεμβαίνει στο έργο του Γενικού Εισαγγελέα.

    [03] ΜΠΑΣΑΓΕΦ ΜΠΕΣΛΑΝ

    Ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση και σύλληψη ομήρων στο σχολείο του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 320 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς παιδιά. Ο Τσετσένος τρομοκράτης ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο ρωσικά αεροσκάφη που συνετρίβησαν πριν από την τραγωδία στο Μπεσλάν. Ο Μπασάγεφ, που είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στη Ρωσία, ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με ανακοίνωση που καταχώρησε στο διαδίκτυο.

    [04] ΙΡΑΚ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΟΛΑ

    Δεκάδες είναι οι νεκροί από νέους βομβαρδισμούς των Αμερικανών στην περιοχή της πόλης Φαλούτζια, όπου δραστηριοποιούνται αντάρτες του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, τον οποίο η Ουάσιγκτον θεωρεί στενό σύμμαχο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού αναφέρει ότι εξήντα αντάρτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ακριβείας από αμερικανικά αεροσκάφη σε περιοχή της Φαλούτζια, εναντίον κτιρίου που εχρησιμοποιείτο από οπαδούς του Αλ Ζαρκάουι. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκαν επίσης τρία κτίρια που γειτνίαζαν με τον στόχο. Νωρίτερα, οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το χωριό Ζόμπα και όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων γιατρός παρακείμενου νοσοκομείου, μεταφέρθηκαν εκεί οι σοροί 40 ανθρώπων, καθώς και 50 τραυματίες. Οι νεκροί, ανέφερε η ίδια πηγή, είναι κυρίως γυναικόπαιδα.

    [05] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα οι Παραολυμπιακοί αγώνες με τη συμμετοχή εκατόν σαράντα χωρών.

    Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, θα συμμετάσχει και η Κύπρος, με πέντε αθλητές και αθλήτριες και η Ελλάδα με 145.

    Συνολικά τέσσερις χιλιάδες αθλητές θα λάβουν μέρος σε δεκαεννέα αθλήματα.

    Πρόκειται για ένα γεγονός ισάξιας αθλητικής σημασίας με αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Τη διοργάνωση θα καλύπτει καθημερινά το ΡΙΚ Δύο μέσω της ΕΡΤ, από τις έντεκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ.

    Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα μεταδοθεί απόψε απευθείας από το ΡΙΚ Δύο. Η τελετή αρχίζει στις οκτώ και τριάντα.

    Η κυπριακή ομάδα αποτελείται από την Καρολίνα Πελενδρίτου, την Μικαέλα Σπαντίου και τον Ανδρέα Ποταμίτη, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, την Γεωργία Γιαγκουλλά στην τοξοβολία και τον Γιάννη Γαβριήλ στον μαραθώνιο.

    [06] ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΣΤΡΟΥΜΠΙ

    Υπόμνημα με τα αιτήματά τους ετοίμασαν εκατόν περίπου αμπελουργοί της Πάφου, οι οποίοι διαφωνούν με τις λύσεις που έδωσε το υπουργείο Γεωργίας στο αμπελουργικό πρόβλημα. Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθές βράδυ στο κοινοτικό κέντρο Στρουμπιού αποφάσισαν όπως το υπόμνημα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατία, στις τέσσερις οινοβιομηχανίες, οι οποίες, ενώ υποσχέθηκαν να παραλαβουν τα σταφύλια δεν το έπραξαν, και σε όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς. Οι αμπελουργοί της Πάφου ζητούν να τους παραχωρηθεί το υπόλοιπο της στρεμματικής επιχορήγησης, αποζημίωση όλων των ποικιλιών σταφυλιού, και επίσης να τύχουν ειδικής αντιμετώπισης οι κοινότητες Παναγιάς και Αμπελίτη. Στη συγκέντρωση προτάθηκε επίσης η σύσταση υπερκομματικής αμπελουργικής οργάνωσης. Οι αγροτικές οργανώσεις δεν προσκλήθηκαν στη συγκέντρωση. Κλήθηκαν μόνο οι βουλευτές Πάφου, από τους οποίους όμως παρευρέθηκε μόνο ο βουλευτής του Δησύ Κώστας Κωσταντίνου.

    [07] ΤΖΙ 3

    Ενα αυτόματο όπλο τύπου Τζί 3 εντόπισαν, ύστερα από πληροφορία, μέλη του τμήματος ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λευκωσίας, σε κρύπτη, στην περιοχή Καψάλια- Ξερόβρυση, κοντά στο Παλιομέτοχο. Από προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι το ανευρεθέν όπλο είναι περιουσία της Εθνικής Φρουράς και είχε κλαπεί από οικία σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας στις 6 περασμένου Ιουνίου. Το όπλο εστάλη στο αρχηγείο αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και στους 26 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηματιτισθεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 14 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 17 September 2004 - 11:37:08 UTC