Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ
  • [02] ΡΩΣΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
  • [03] ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΠΛΟΙΟ
  • [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΟΝ
  • [06] ΑΜΠΕΛΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
  • [07] ΤΙΜΗΣ ΑΜΠΕΛΟΣ
  • [08] ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ
  • [09] ΓΑΖΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΑΝΚΣ
  • [10] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ
  • [11] ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

    Με δέκα εκατομμύρια δολάρια η Ρωσία επικήρυξε τους δύο Τσετσένους ηγέτες των τρομοκρατών, Σαμίλ Μπασάγεφ και Ασλάν Μασχάντοφ, τους οποίους θεωρεί ως εγκεφάλους του μακελειού στο σχολείο της πόλης Μπελσάν στη βόρεια Οσετία.

    Το πρακτορείο Ιντερφαξ, επικαλούμενο πηγή των μυστικών υπηρεσιών, μετέδωσε ότι η αμοιβή θα δοθεί σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για σύλληψη ή και εξόντωση των δύο τρομοκρατών.

    Σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό οι νεκροί από το μακελειό στο σχολείο του Μπεσλάν ανήλθαν στους τριακόσιους-εξήντα-έξι. Οι μισοί από αυτούς είναι ανήλικοι μαθητές.

    [02] ΡΩΣΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

    Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε χθες βράδυ μαγνητοταινία-ντοκουμέντο, που γυρίστηκε μέσα στο γυμναστήριο του σχολείου του Μπεσλάν, από τους ένοπλους απαγωγείς των παιδιών, κατά την πρώτη ημέρα του δράματος.

    Στην ταινία εμφανίζονται εκατοντάδες άνθρωποι καθισμένοι στο πάτωμα του γυμναστηρίου και οι απαγωγείς, ενώ τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην αίθουσα.

    Διακρίνονται επίσης λίμνες αίματος, οι όμηροι καθισμένοι με τα χέρια στο κεφάλι, πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι μεταξύ τους με καλώδια, καθώς και ένας εκτοξευτήρας ροκετών.

    [03] ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΠΛΟΙΟ

    Πλοίο κατάφορτο με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα βυθίστηκε στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέτας, βορειανατολικά της Κύπρου και εκφράζονται φόβοι για πρόκληση τεράστιας οικολογικής καταστροφής στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής.

    Πρόκειται για το πλοίο ''Ούλλα',' που παρέμενε ελλιμενισμένο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αλεξανδρέτα, καθώς αναμενόταν απόφαση των τουρκικών αρχών για το φορτίο του. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πλοίο μετέφερε δύο χιλιάδες διακόσιους τόνους τοξικών αποβλήτων.

    Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι, τις καταδύσεις και το ψάρεμα στην περιοχή.

    Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας, αφού δεν του επετράπη ο ελλιμενισμός στην Ισπανία και την Αλγερία.

    [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

    Το καθεστώς των Κατεχομένων κατασκεύασε και επιβάλλει νέες ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την πώληση περιουσιών σε ξένους. Ετσι, οι αλλοδαποί δεν θα αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να καρπούνται το ακίνητο, που αγοράζουν, για εκατόν-εικοσιπέντε χρόνια.

    Αυτή η ρύθμιση δεν έχει αναδρομική ισχύ.

    Το κατοχικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα για αγορά ακινήτων, από αλλοδαπούς.

    Η εφημερίδα Ορτάμ αφιερώνει την πρώτη σελίδα σε αυτό το θέμα, υπό τον πηχυαίο τίτλο "Τέρμα τα κοτσιάνια, πάμε για ενοίκια".

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΟΝ

    Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε, ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν πρέπει να δέσει τα χέρια και να αναμένει εξελίξεις σε βάθος χρόνου, αλλά να προσπαθήσει να καταλήξει σε κοινές θέσεις, αν είναι δυνατό, ώστε να είναι έτοιμη για ανάληψη πρωτοβουλιών προς επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κύριος Χριστόφιας πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτή την ώρα ο διεθνής παράγων δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, καθώς όλοι επικεντρώνονται στο πώς θα δώσουν δώρα, κατά την έκφρασή του, στην Τουρκία και τον Ταλάτ.

    Ο κύριος Χριστόφιας τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει διαχείριση του ΟΧΙ, αλλά χωρίς υπόσκαψη εκ των έσω, και αναφέρθηκε σε δηλώσεις αξιωματούχων κομμάτων, που μεταβαίνουν στα Κατεχόμενα και κατηγορούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [06] ΑΜΠΕΛΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

    Οι αμπελουργοί ανέστειλαν για ένα εικοσιτετράωρο τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τις οινοβιομηχανίες, για παραλαβή όλης της παραγωγής σταφυλιών.

    [07] ΤΙΜΗΣ ΑΜΠΕΛΟΣ

    Ο υπουργός Γεωργίας Τίμης Ευθυμίου δήλωσε το πρωί ότι καταβάλλονται σύντονες προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος των σταφυλιών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι πιθανό να μην ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της προθεσμίας που έδωσαν οι αγροτικές οργανώσεις.

    Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και δεν απέκλεισε να γίνουν κάποιες εξαγγελίες εντός της ημέρας.

    [08] ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ

    Δύο Ιρακινοί και ένας Αμερικανός στρατιώτης, σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις στο Ιράκ.

    Οι Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν αμερικανικά μαχητικά, εναντίον της πόλης Φαλούτζα, προπύργιο της ιρακινής αντίστασης. Αλλοι τρεις τραυματίσθηκαν.

    Στόχος των επιδρομών ήταν συνοικίες στο νοτιανατολικό τμήμα της πόλης, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους εκατόν περίπου Ιρακινοί αντάρτες σε συγκρούσεις με τις αμερικανικές δυνάμεις.

    Ο Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε επίθεση ανταρτών εναντίον φάλαγγας, στην πόλη Μπαλάντ, βορείως της Βαγδάτης. Σε δεύτερη επίθεση εναντίον φάλαγγας στην ιρακινή πρωτεύουσα τραυματίσθηκαν τρεις στρατιώτες.

    Από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, χίλιοι και πλέον Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

    [09] ΓΑΖΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΑΝΚΣ

    Νέα εισβολή διενήργησε μετά τα μεσάνυκτα το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη δολοφονία δεκατεσσάρων ανδρών της Χαμάς.

    Είκοσι τουλάχιστον άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα μπήκαν σε δύο παλαιστινιακούς καταυλισμούς.

    [10] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

    Η Εθνική Κύπρου αγωνίζεται απόψε στο Τελ Αβίβ με την Εθνική Ισραήλ, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

    Ο αγώνας αρχίζει στις οκτώ και πενήντα και άμεση περιγραφή του θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Χθες βράδυ η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε από το Ισραήλ με 1-0.

    [11] ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Τουρκίας, που αρχίζει στις εννέα και σαράντα-πέντε απόψε, στο στάδιο Καραϊσκάκη.

    Η ελληνική αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρσία θα φθάσει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 25 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. //

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους δέκα-τέσσερις στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. //

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 8 September 2004 - 18:49:56 UTC