Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΑΓΔΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ
  • [02] ΤΣΕΤΣΕΝΙΚΟ
  • [03] ΣΤΑΥΡΟΥ
  • [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [06] ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [07] ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
  • [08] ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΒΑΓΔΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ

    Σε επίθεση αυτοκτονίας που διενεργήθηκε το πρωί στη Βαγδάτη σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιρακ, που ήταν γνωστός με το όνομα Εζεντίν Σαλίμ, και ακόμη οκτώ Ιρακινοί.

    Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη σε σημείο ελέγχου έξω από το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη.

    Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρώϋτερ ο Εζεντίν Σαλίμ ανέμενε με το όχημά του σε ουρά για να εισέλθει στην "πράσινη ζώνη" της κεντρικής βάσης των αμερικανικών δυνάμεων, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

    Πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο τυλίχθηκαν στις φλόγες.

    [02] ΤΣΕΤΣΕΝΙΚΟ

    Ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση της ενάτης Μαίου που στοίχισε τη ζωή στον πρόεδρο της Τσετσενίας Αχμάντ Καντίροφ.

    Η ανάληψη της ευθύνης έγινε σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των Τσετσένων αυτονομιστών.

    Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν έχει ωστόσο εξακριβωθεί.

    [03] ΣΤΑΥΡΟΥ

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού ο δικηγόρος Σταύρος Σταύρου 56 χρόνων, απο τη Λεμεσό, ο οποίος υπέστη χθες το απόγευμα σοβαρά εγκαύματα πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού.

    Ο Σταύρου έχει τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα.

    Είχε βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα από πυροσβέστες, οι οποίοι ασχολούντο με την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε περιοχή του χωριού Παρεκκλησιά.

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι από εξετάσεις που έγιναν στο σημείο όπου βρέθηκε ο Σταύρου, εντοπίστηκαν, σε απόσταση δέκα περίπου μέτρων από το περιβόλι του, μικρές εστίες φωτιάς και πιστεύεται ότι ασχολείτο με το καψάλισμα χόρτων.

    [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξέταση τρόπων προκειμένου να βγούν οι Τουρκοκύπριοι από την απομόνωση.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο κύριος Ιακώβου είπε ότι το θέμα συζητείται τώρα σε υπηρεσιακό επίπεδο και πρόσθεσε ότι έχει επίσης διερευνηθεί ακροθιγώς και το ζήτημα των κατεχομένων αεροδρομίων και των λιμανιών, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίαζε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζονται φόρμουλα για απευθείας συναλλαγές με τα κατεχόμενα.

    Ο κύριος Ιακώβου τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τον κανονισμό για διακίνηση ανθρώπων και αγαθών από τη διαχωριστική γραμμή.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κόμμα έχει μπεί σε προεκλογικούς ρυθμούς για τις ευρωεκλογές και αρχίζει την εφαρμογή των σχεδιασμών και των προγραμμάτων, όπως έχουν εκπονηθεί από το εκλογικό επιτελείο της παράταξης.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι οι διασπαστικές κινήσεις πληγώνουν, κατά την έκφρασή του το κόμμα.

    Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα αντιμετωπίσει καθολικά καί αποτελεσματικά την πρόκληση αυτή.

    Ηδη, είπε, παρατηρούμε μια πρωτόγνωρη αντίδραση από τους οπαδούς καί τους φίλους του Δησύ, οι οποίοι τονίζουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν την προσπάθεια να γκρεμισθεί ό,τι κτίστηκε με τόσους κόπους καί αγώνες.

    Ο κύριος Αναστασιάδης απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις και επικρίσεις των διαφωνούντων και άφησε να νοηθεί ότι πίσω από αυτούς βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο. Αλλοι, είπε, κινούν τα νήματα καί αυτοί εκτελούν.

    [06] ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα για την Κύπρο, η εκλογή Κύπριου σοσιαλιστή Ευρωβουλευτή.

    Μιλώντας στο Τρίτο, πρίν από την αναχώρησή του το πρωί για την Αθήνα, ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι με την εκλογή σοσιαλιστή ευρωβουλευτή η Κύπρος θα συμμετέχει στη μεγάλη ευρωπαϊκή σοσιαλιστική ομάδα, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

    Τώρα, είπε, που το Κυπριακό έχει καταστεί ευρωπαϊκό πρόβλημα ο ρόλος της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής ομάδας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός.

    Γι αυτό, πρόσθεσε ο κύριος Ομήρου, πιστεύω ότι ο Κύπριος ψηφοφόρος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συμμετοχής στην ομάδα αυτή Κύπριου Ευρωβουλευτή.

    [07] ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διόρισε σήμερα την Εφη Παπαδοπούλου και τον Μιχάλη Φωτίου ως νέους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η τελετή διαβεβαίωσης και ορκωμοσίας των δύο νέων δικαστών του Ανωτάτου θα γίνει στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [08] ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

    Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου το ΡΙΚ ΕΝΑ στη διάρκεια της μετάδοσης της τελικής φάσης του τεσσαρακοστού- ένατου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

    Σύμφωνα με τις μετρήσεις της AGB το μερίδιο του ΡΙΚ ΕΝΑ κυμάνθηκε σταθερά σε επίπεδα άνω του 64 τοις εκατόν, ενώ ανέβηκε μέχρι και το εκπληκτικό ποσοστό του 79,2 τοις εκατό.

    Αυτό σημαίνει ότι πέραν των 167 χιλιάδων τηλεθεατών παρακολούθησαν το διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

    Το γενικό μερίδιο του ΡΙΚ ΕΝΑ για το Σάββατο ανήλθε στο 32,4 τοις εκατόν, ενώ για τη Ζώνη Υψηλής Τηλεθέασης, από τις έξη το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα, ξεπέρασε το 37,8 τοις εκατόν που ήταν υπερδιπλάσιο του αμέσως επόμενου καναλιού.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αυξημένες τοπικές νεφώσεις δυνατό να φέρουν πολύ μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια στους 23 στα δυτικά και στους 18 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 17 May 2004 - 9:05:32 UTC