Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-04-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟ
  • [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΙΚΑΔΕ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΣΕΡΤΑΡ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ
  • [06] ΑΓΚΥΡΑ ΚΥΠΡΟΣ
  • [07] ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ
  • [08] 17ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΙΣΙΜΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των δημοψηφισμάτων και των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Η συνεδρία άρχισε στις εννέα και τριάντα. Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσαν ότι στόχος της σημερινής συνεδρίας είναι η επίτευξη συγκλίσεων και ο καθορισμός κοινής γραμμής.

    [02] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟ

    Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων και θα εκφραστούν απόψεις από όλους για την περαιτέρω πορεία. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθούν οι τρόποι προσέγγισης και οι μεθοδεύσεις και ίσως γίνει ιεράρχηση κάποιων θεμάτων τα οποία θα πρέπει να τύχουν διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επανένωσης της Κύπρου.

    [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΙΚΑΔΕ

    Το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζει σε σημερινή συνεδρία του το καθεστώς της λεγόμενης πράσινης γραμμής στην Κύπρο. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του το πρωί από το Ελσίνκι, ανέφερε ότι το θέμα περιλαμβάνεται στον κατάλογο Αλφα, δηλαδή στα θέματα που δεν επανανοίγονται για συζήτηση. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το χθεσινό αποτέλεσμα της συνεδρίας της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες, σε σχέση με το θέμα, τόνισε πως το σημαντικό είναι ότι η γραμμή κατάπαυσης του πυρός δεν θα αποτελέσει εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως μερικοί θα ήθελαν. Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο κύριος Ιακώβου, θα έχει ρόλο στη διαχείριση της γραμμής, καθώς και στη διακίνηση προϊόντων και ατόμων.

    [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ότι ζήτησε αναβολή της συνεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ατομικών Προσφυγών γιατί δεν μπορούσε να παραστεί και ότι η συζήτηση θα γίνει σε κατοπινό στάδιο. Η Επιτροπή θα εξέταζε τις καταγγελίες του κυρίου Αναστασιάδη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για περιορισμό στην πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την περίοδο πρό του δημοψηφίσματος. Εξ άλλου σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι ο ίδιος ζήτησε αναβολή της εξέτασης των καταγγελιών του, όχι γιατί έκαμε δεύτερες σκέψεις, αλλά για να διαπιστώσει κατα πόσον αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν, κατά την έκφρασή του, το λαό, έχουν συνέλθει.

    [05] ΣΕΡΤΑΡ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ

    Δυσαρεστημένους αφήνουν τους Τουρκοκυπρίους οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι οι εξελίξεις δεν είναι ικανοποιητικές για το ψευδοκράτος, γι' αυτό σε συνεννόηση με τον κατοχικό ηγέτη, θα αρχίσουν διπλωματική επίθεση διεθνώς, για να λύσουν τα πιθανά προβλήματα. Ο Σερτάρ Ντενκτάς μιλούσε το πρωί στα κατεχόμενα, προτού αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου μαζί με το λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχουν συναντήσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

    [06] ΑΓΚΥΡΑ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Αγκυρα ετοιμάζει τη στρατηγική της, για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που κρίνει ότι θα της ασκηθούν μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση την πρώτη Μαίου, για να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, τα ανοίγματα της Αγκυρας προς την Κύπρο θα σχετίζονται με τα ανοίγματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τους Τουρκοκυπρίους. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει ακόμη ότι η Τουρκία πιθανόν θα ακολουθήσει το μοντέλο της Αρμενίας, την οποία αναγνώρισε μεν ως κράτος, αλλά δεν έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις μαζί της.

    [07] ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ

    Απόπειρα φόνου έγινε το πρωί στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στις έξι και τριάντα το πρωί άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε στό μάτι πενηντάχρονο αμερικανό, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κυπρο. Ο αμερικανός, που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και εργάζεται στη Λάρνακα, διαμένει στην οδο Παντελή Μιχανικού στην Εγκωμη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο μάτι. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό του δράστη.

    [08] 17ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΙΣΙΜΑ

    Εικοσάχρονος ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε αβοήθητο τον δεκαεπτάχρονο μοτοσικλετιστή Παύλο Ευθυμιάδη, τον οποίο είχε κτυπήσει με το αυτοκίνητό του, ενώ προσπαθούσε να τον προσπεράσει από αριστερά. Ο Ευθυμιάδης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα στη Λεωφόρο Στροβόλου, στη Λευκωσία, ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να εξαφανιστεί, αλλά καταδιώχθηκε και συνελήφθη από διερχόμενο οδηγό.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις, που τοπικά θα πυκνώσουν και δυνατόν να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια έως ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους εικοσιτρείς στα δυτικά και στους 16 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως ενδέχεται να σχηματιστούν χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 29 April 2004 - 12:41:41 UTC