Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-04-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
  • [02] ΑΚΕΛ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
  • [03] ΚΑΤΣΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΓΛΑΥΚΟΣ
  • [07] ΠΑΦΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [08] ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [09] ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα απευθύνει το διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό αύριο το βράδυ.

    Το διάγγελμα θα μεταδοθεί στις εννέα το βράδυ, και όχι στις οκτώ όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και θα εξηγήσει με λεπτομέρειες και επιχειρήματα τη θέση του, ενόψει των δημοψηφισμάτων της εικοστής τέταρτης Απριλίου, εξηγώντας τα υπέρ και τα κατά σε ένα ΝΑΙ και σε ένα ΟΧΙ.

    [02] ΑΚΕΛ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συνέρχεται από τις δέκα το πρωί για να ετοιμάσει εισήγηση προς την Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση του Κόμματος έναντι του σχεδίου Ανάν. Η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή, θα καταρτίσει τη δική της πρόταση, την οποία θα στείλει σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος στις 14 Απριλίου, οπότε θα ληφθεί και η τελική απόφαση του ΑΚΕΛ.

    [03] ΚΑΤΣΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι ανεξάρτητα από τίς οποιεσδήποτε τοποθετήσεις πριν από το δημοψήφισμα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να εργαστούν ενωμένες για υλοποίηση της ετυμηγορίας του λαού. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κατσουρίδης τόνισε ότι οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του λαού, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων καί προβλημάτων που θα παρουσιαστούν καί πρόσθεσε ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Είπε επίσης ότι οι διαφορετικές τοποθετήσεις που υπάρχουν σήμερα θα πρέπει να γίνουν παρελθόν. Αναφερόμενος στη στάση που θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ, ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι θα αξιολογηθούν τα θετικά καί αρνητικά στοιχεία του σχεδίου, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού, οι σημερινές συνθήκες και τα δεδομένα καί οι προοπτικές που υπάρχουν.

    [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις οποιεσδήποτε αποφάσεις πάρουν τα κόμματα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι εκείνο που ενώνει το λαό σήμερα είναι η αγωνία του για το μέλλον και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο η πολιτική ηγεσία του τόπου να βρεθεί στο ίδιο στρατόπεδο. Είπε επίσης ότι είναι χρέος των πάντων να συμπαρασταθούν στο λαό. Ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι κοινές έγνοιες του λαού καί προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν πολλοί κίνδυνοι σε περίπτωση κατα την οποία ορισμένοι προσπαθήσουν να τον μετακινήσουν καί τελικά βγεί αποτέλεσμα που δεν το επιθυμεί. Είπε επίσης ότι αυτό που ανησυχεί περισσότερο το λαό είναι το θέμα της ασφάλειας και υποστήριξε ότι με τα επεμβατικά δικαιώματα που αποκτά η Τουρκία καταδικάζονται ουσιαστικά οι επόμενες γενιές να αναζητούν πατρίδα.

    [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, απέρριψε τις εκτιμήσεις για το θέμα της ασφάλειας καί μίλησε για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Είπε ότι στην αυριανή ολοήμερη συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματός του θα γίνει ανταλλαγή απόψεων καί ανάλυση των θετικών καί αρνητικών στοιχείων του σχεδίου. Κληθείς να σχολιάσει κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις από μέλη του Δησύ, ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι αυτό δεν είναι άσχετο με την παραπληροφόρηση που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες καί πρόσθεσε ότι μετα την ενημέρωση της οποία θα τύχουν τα μέλη θα πάρουν τις αποφάσεις τους με αίσθημα ευθύνης. Ο κύριος Χάσικος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος θα μιλήσει καί ο ιδρυτής του Δησύ τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα τοποθετηθεί ευθαρσώς επί του σχεδίου.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΓΛΑΥΚΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντάται αυτή την ώρα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται ενόψει των δημοψηφισμάτων.

    [07] ΠΑΦΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος τόνισε ότι η Εκκλησία δεν είναι ουραγός αλλά αντίθετα δείχνει καί ανοίγει πάντοτε το δρόμο. Ο Πάφου Χρυσόστομος απαντούσε σε επικρίσεις ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ακολουθεί το ρεύμα αλλά να το οδηγεί. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο Πάφου Χρυσόστομος χαρακτήρισε και πάλι το σχέδιο καταστροφικό, υποστήριξε ότι μόνο όσοι ακούουν τα ξένα κέντρα, κατα την έκφρασή του, θα πούν το ναί και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι όσοι ακούουν τη φωνή της πατρίδας θα πούν όχι. Ο Μητροπολίτης Πάφου ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Εκκλησίας να προσφέρει μεγάλο μέρος της περιουσίας για τη δημιουργία ταμείου αποζημιώσεως των προσφύγων σε περίπτωση κατα την οποία η απάντηση στο δημοψήφισμα θα είναι όχι.

    [08] ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνέρχεται σε λίγο, υπό τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί και το θέμα της ημερομηνίας σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο, που πιθανότατα θα οριστεί μετά το Πάσχα.

    [09] ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ

    Φθάνει στις δύο μετά το μεσημέρι στην Κύπρο ο υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Βαληνάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Σκοπός της επίσκεψης είναι η πλήρης ενημέρωση για τις αποψεις και θέσεις όλων των παραγόντων της πολιτικής ζωής της Κύπρου υπό το φως των αποτελεσμάτων των συνομιλιών στην Ελβετία και εν όψει των δημοψηφισμάτων. Ο κύριος Βαληνάκης θα γίνει στις τέσσερις το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Θα συναντηθεί επίσης με τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί. Στα δυτικά παράλια θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιανατολικοί, ασθενείς τριών και παροδικά μέχρι μέτριοι τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 20 βαθμοί στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, 19 στα δυτικά και 12 στα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στους τέσσερις στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 6 April 2004 - 12:38:04 UTC