Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-02-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΑΝ
  • [03] ΣΙΖΟ ΠΑΛΜΑΣ
  • [04] ΝΤΙΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • [05] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΚΥΖΑΣ
  • [06] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΙΩΑΚΕΙΜ
  • [07] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [08] ΠΑΦΟΣ ΒΑΝΔΑΛΟΙ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από το πρωί σε κρίσιμη συνεδρία, κατά την οποία θα καθορισθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί, εν μέσω της έντονης κινητικότητας που αναπτύσσεται για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναμένετο να ενημερώσει τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες και κυρίως για τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [02] ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΑΝ

    Ο Γενικός Γραμμματέας του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας Αλπάϊ Ντουρντουράν δήλωσε ότι Τουρκία δεν έχει ακόμα πεισθεί ότι είναι επιβεβλημένη η λύση του Κυπριακού μέχρι την πρώτη Μαϊου. Σε δηλώσεις στην εφημερίδα Κίπρις, ο Αλπάϊ Ντουρντουράν εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η Αγκυρα δεν λέει ότι θα λύσει το πρόβλημα αλλά ότι προσπαθεί να το λύσει. Ωστόσο, σημειώνει, το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εάν το θέλει ο λαός.

    [03] ΣΙΖΟ ΠΑΛΜΑΣ

    Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του έναντι του εσωτερικού εγγράφου του ΔΗΚΟ, το οποίο συνδέει τις φιλοδοξίες του κόμματος να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με την ενδεχόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι ο κύριος Παπαδόπουλος είναι μεν πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αλλά είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου εγείρεται θέμα από τις σχετικές αναφορές του εγγράφου. Την ύπαρξη και γνησιότητα του εγγράφου παραδέχθηκε ο εκ των μελών της ομάδας σχεδιασμού του ΔΗΚΟ Βασίλης Πάλμας, ο οποίος όμως απέρριψε τους υπαινιγμούς για εκβιαστική τοποθέτηση. Ο κύριος Πάλμας είπε ότι μια σωστή ομάδα σχεδιασμού οφείλει να παραθέσει όλες τις πιθανές δυνατότητες, αλλά έθεσε και το ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση η ψήφος της Κύπρου να δοθεί σε άλλον στην περίπτωση που ο κύριος Σημίτης θα είναι διεκδικητής της προεδρίας της Κομισιόν.

    [04] ΝΤΙΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παράδοση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 31 Ιουλίου. Η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου, σε δηλώσεις στο Τρίτο, τόνισε ότι το υπουργικό Συμβούλιο παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών με υπευθυνότητα καί αυστηρότητα καί επιμένει στην υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων. Είπε επίσης ότι στις περιπτώσεις που παρατηρούνται καθυστερήσεις λαμβάνονται μέτρα. Η κυρία Ακκελίδου ανέφερε ότι έχει συσταθεί υπουργική Επιτροπή η οποία παρακολουθεί στενά το θέμα. Οσον αφορά την καθυστέρηση στο θέμα του εξοπλισμού του νοσοκομείου, η κυρία Ακκελίδου είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναπροσαρμόσει τίς διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο καί ταυτόχρονα να επιταχυνθεί η αγορά του.

    [05] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΚΥΖΑΣ

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, κατα την οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετα τη σύλληψη του Ανδρέα Κακουλλή, γαμπρού του Δημάρχου Νίκου Βλίττη, καί πρώην τεχνικού μηχανικού του δήμου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και διαφθοράς. Ο επικεφαλής της διακομματικής συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Κύζας σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι στη συνεδρία θα ζητηθεί καί πάλιν η παραίτηση του Δημάρχου Παραλιμνίου. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν το πράξει υπάρχουν οι τρόποι να εξαναγκαστεί σε παραίτηση καί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί μαζική κινητοποίηση των δημοτών Παραλιμνίου.

    [06] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΙΩΑΚΕΙΜ

    Εξ άλλου ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του Δησύ Μίμης Ιωακείμ σε δηλώσεις επίσης στο ΤΡΙΤΟ ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου θα έπρεπε να είχε αφουγκραστεί την αξίωση όλων των πολιτικών χώρων καί των δημοτών Παραλιμνίου, να είχε αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του. Ο κύριος Ιωακείμ ανέφερε ότι στη συνεδρία, η οποία θα είναι ανοικτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δησύ θα εγείρουν επιτακτικά θέμα παραίτησης του Δημάρχου και πρόσθεσε ότι ο κύριος Βλίττης δεν τυγχάνει πλέον της υποστήριξης της πλειοψηφίας των δημοτών Παραλινίου.

    [07] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις παλαιστινίους ενόπλους στη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι η επίθεση έγινε με στόχο τη σύλληψη ηγετικού στελέχους ισλαμικής οργάνωσης. Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν τα ξημερώματα στον καταυλισμό υποστηριζόμενα από άρματα μάχης και ελικόπτερα, στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στην περιοχή τις τελευταίες σαρανταοκτώ ώρες.

    [08] ΠΑΦΟΣ ΒΑΝΔΑΛΟΙ

    Στόχος διαρρηκτών έγινε τα ξημερώματα η κατοικία του αντιδημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων. Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κύριος Βέργας, γύρω στις δύο το πρωί αντιλήφθηκε την παρουσία άγνωστου ατόμου μέσα στο σπίτι του. Οταν επιχείρησε να βγει από το υπνοδωμάτιο, πρόσθεσε, δέχθηκε επίθεση από τον δράστη ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο κύριος Βέργας προσπάθησε να καταδιώξει το δράστη, αλλά αυτός κατάφερε να διαφύγει μέσα στο σκοτάδι. Σοβαροί βανδαλισμοί έγιναν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στο ένατο Δημοτικό Σχολείο στη περιοχή της Τεχνικής Σχολής Πάφου. Ο Διευθυντής του Σχολείου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έβαλαν φωτιά στους χώρους του εκπαιδευτηρίου ενώ έσχισαν την Κυπριακή και την Ελληνική σημαία.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 5 στα υψηλότερα ορεινα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους τέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, στους έξι στα παράλια και στο μηδέν στα υψηλότερα ορεινά. Το ύψος των χιονιών στη κορυφή του Ολύμπου είναι ένα μέτρο και 30 εκατοστά και στην Πλατεία Τροόδους ένα μέτρο και 20.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 2 February 2004 - 15:03:03 UTC