Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΖΗΜΙΕΣ ΛΙΜΑΝΑΚΙ
  • [02] ΚΑΙΡΙΚΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
  • [03] ΑΗΚ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • [04] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • [05] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΖΗΜΙΕΣ
  • [06] ΤΣΑΔΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΡΙΚ
  • [07] ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [08] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΖΗΜΙΕΣ ΛΙΜΑΝΑΚΙ

    Σοβαρές καταστροφές προκάλεσαν στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας η θάλασσα πλημμύρισε το χώρο της πλατείας, ξεκολλώντας μέρος του πλακόστρωτου, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν περιουσιακά στοιχεία των επαγγελματιών ψαράδων.

    Μια ψαρόβαρκα βυθίστηκε, ενώ τεσσάρων άλλων έχουν αποκοπεί τα σχοινιά και πλέουν ακυβέρνητες.

    Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων Πάφου δια του προέδρου του Κώστα Λεωνίδα εξέφρασε την οργή του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και επέρριψε ευθύνες στο Δήμο Πάφου, στην Αρχή Λιμένων και στους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για τη σημερινή καταστροφή.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Κώστας Λεωνίδα υποστήριξε ότι οι εν λόγω αρχές αρνούνται να ανεγείρουν ψηλότερο προστατευτικό τοίχο γύρο από την πλατεία στο λιμάνι της Κάτω Πάφου.

    [02] ΚΑΙΡΙΚΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών τα οποία δυνατό να παρουσιαστούν λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών που επικρατούν από χθές στην Κύπρο.

    Ταυτόχρονα συνεργεία όλων των υπηρεσιών βρίσκονται στους δρόμους για επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

    Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κυριάκος Θεοφίλου σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι οι ασταθείς καιρικές συνθήκες θα συνεχισθούν καί σήμερα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη ένταση.

    Σήμερα θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με ηλιοφάνεια, αλλά κατά διαστήματα θα σχηματίζονται νεφώσεις και θα πέφτουν τοπικές βροχές.

    Η ένταση των ανέμων θα είναι μικρότερη από χθές και θα μειώνεται συνεχώς.

    Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται αύριο το βράδυ.

    [03] ΑΗΚ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού βρίσκονται από χθες στους δρόμους και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές, οι οποίες λόγω των καιρικών συνθηκών έμειναν χωρίς ρεύμα.

    Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Γιώργος Γεωργιάδης σε δηλώσεις στο Τρίτο χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το φαινόμενο των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι δοκιμάστηκαν όλες οι δυνατότητες των υπηρεσιών της Αρχής.

    Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων καί μέχρι τις 8 χθες βράδυ αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στις περισσότερες περιοχές.

    Ωστόσο παραμένουν ακόμα περιοχές χωρίς ρεύμα καί τα συνεργεία της Αρχής σε συνεργασία με τους Δήμους βρίσκονται επι ποδός για επιδιόρθωση όλων των βλαβών.

    [04] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκεται από χθές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Γιώργος Χατζηγεωργίου μιλώντας στο Τρίτο ανέφερε ότι από χθες το πρωί η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 253 κλήσεις.

    Είπε επίσης ότι για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών κινητοποιήθηκαν καί οι άντρες της ΕΜΑΚ καί οι μαθητές της Πυροσβεστικής σχολής.

    Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι κατα τη διάρκεια της νύκτας παρουσιάστηκαν λιγότερα προβλήματα.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή για να ανταποκριθεί αμέσως και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιαστεί σήμερα.

    [05] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΖΗΜΙΕΣ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι κρατικές υπηρεσίες στη Λεμεσό για αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χθεσινή κακοκαιρία και τις συνεχάρη για τον άριστο συντονισμό και τον αποτελεσματικό τρόπο δράσης τους.

    Ο κύριος Καζαμίας κάλεσε το κοινό να χειρίζεται με φειδώ τις τηλεφωνικές κλήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ν' αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπερβολικές κλήσεις στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών μιλούσε ύστερα από πρωινή σύσκεψη στο δημαρχείο Λεμεσού κατά την οποία εξετάσθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και έγινε εκτίμηση των ζημιών.

    Ο Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη χθεσινή κακοκαιρία.

    [06] ΤΣΑΔΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΡΙΚ

    Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου κατόρθωσαν χθες βράδυ να επαναφέρουν σε λειτουργία την εκπομπή των τηλεοπτικών καναλιών Ρικ Ενα και Ρικ Δύο από το σταθμό στην Τσάδα παρά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη χθες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

    Σε ανακοίνωση το ΡΙΚ αναφέρει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά εντός της ημέρας και της εκπομπής της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης από το σταθμό της Τσάδας.

    Εκφράζει επίσης λύπη για την ταλαιπωρία των τηλεθεατών και ακροατών του στην πόλη και επαρχία Πάφου.

    Το ΡΙΚ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εκπομπή των ραδιοφωνικών εκπομπών του από το σταθμό Τσάδας, είναι σοβαρό και η επιδιόρθωση της βλάβης θα είναι χρονοβόρα.

    Το ΡΙΚ καλεί τους ακροατές να λαμβάνουν τα ραδιοφωνικά του προγράμματα από το σταθμό Τροόδους στις συχνότητες Εφ-Εμ.

    Συγκεκριμένα το Πρώτο Πρόγραμμα εκπέμπει στους 97,2 μεγάκυκλους, το Δεύτερο Πρόγραμμα στους 91,1, το Τρίτο Πρόγραμμα στους 94,8 και το Τέταρτο Πρόγραμμα στους 88,2.

    Από το σταθμό Μεσαίων Κυμάτων Αναρίτας το Πρώτο Πρόγραμμα εκπέμπει στους 558 χιλιόκυκλους και το Δεύτερο Πρόγραμμα στους 918.

    Οι τηλεθεατές της πόλης και επαρχίας Πάφου θα μπορούν να λαμβάνουν τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση από το σταθμό του Ρικ στο Τρόοδος στη συχνότητα 28 UHF καθώς και από το σταθμό Αρμου στη συχνότητα 50 UHF.

    Λόγω της χθεσινής σφοδρής κακοκαιρίας καταστράφηκε ολοσχερώς ο πύργος του Ρικ στην Τσάδα και προξενήθηκαν ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σταθμού.

    Στον πύργο ήταν εγκατεστημένες οι κεραίες εκπομπής των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων του ΡΙΚ.

    [07] ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Μπους επείγεται για λύση του Κυπριακού και ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρισλι, επικαλούμενη το τουρκικό κανάλι Εν- Τι- Βι, γράφει ότι ο Τόμας Γουέστον κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αγκυρα, ανέφερε στην τουρκική κυβέρνηση ότι ο πρόεδρος Μπους θα ήθελε να ανακοινώσει τη λύση του Κυπριακού κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, στην Κωνσταντινούπολη, ακόμη και χωρίς ολοκλήρωσή της με δημοψηφίσματα.

    Η Κίπρισλι υποστηρίζει επίσης ότι ο πρόεδρος Μπους ασκεί πιέσεις επί της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων και απέστειλε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αυστηρή περιεχομένου επιστολή για λύση του Κυπριακού πριν από την πρώτη Μαίου.

    [08] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Ενώ στην Αγκυρα συνέρχεται σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σε μια κρίσιμη συνεδρία για το Κυπριακό, ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε ότι η Αγκυρα θα προβεί σε ενέργειες μέσα στις επόμενες μέρες για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τον τουρκικό λαό, ο Ερντογαν είπε ότι τα βήματα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με τη λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα.

    Είπε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία και διαβουλεύσεις με τις στρατιωτικές αρχές.

    Εχουμε καλύψει, πρόσθεσε, μεγάλη απόσταση στις προσπάθειες να καθορίσουμε μια κοινή θέση.

    Στόχος της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι ο καθορισμός κοινής θέσης στο Κυπριακό.

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Νταβός της Ελβετίας.

    Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο κύριος Ερντογαν θα ζητήσει από τον Κόφι Ανάν να επαναλάβει την πρωτοβουλία του και να ορίσει νέο γύρο συνομιλιών.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Στα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ισχυροί ως πολύ ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και τοπικά σφορδοί, επτά μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης έως τρικυμιώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στον ένα βαθμό στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 35 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 30.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 23 January 2004 - 10:57:11 UTC