Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [02] Χ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [04] ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [06] ΡΟΥΣΟΣ ΑΗΚ
  • [07] ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
  • [08] ΑΓΚΥΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [09] ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ
  • [10] ΣΤΟΚΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Ο υπουργός εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας διέψευσε κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" σύμφωνα με το οποίο οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων επιβλήθηκαν για να καλυφθούν άλλα έξοδα του δημοσίου, όπως αποζημιώσεις λόγω του κλεισίματος του διυλιστηρίου και επιδοτήσεις ύψους έντεκα εκατομμυρίων λιρών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο από την Ιαπωνία, ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι αυτοί που διαδίδουν αυτά τα πράγματα, ψεύδονται συνειδητά. Ο υπουργός εμπορίου χαρακτήρισε αβάσιμους τους υπολογισμούς που έχει κάμει ο Νίκος Ρολάνδης και κατηγόρησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι παραπλανεί ανεύθυνα το λαό με ανύπαρκτα επιχειρήματα.

    [02] Χ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Συμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, ο υπουργός εμπορίου είχε στη Βουλή στιχομυθία με τον βουλευτή των Νέων Οριζόντων Χρίστο Κληρίδη, στον οποίο αποκάλυψε ότι στις αυξήσεις υπολογίστηκαν και τα κονδύλια για αποζημιώσεις των πρατηριούχων και του διϋλιστηρίου. Ο κύριος Κληρίδης σε δηλώσεις στο πρωί στο Τρίτο, ανέφερε ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων ήταν αδικαιολόγητη και αποδεικνύει ότι επιβλήθηκε για να καλύψει άλλο κόστος. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, είπε ο κύριος Κληρίδης, μπορεί να καταλαγιάσει εάν η κυβέρνηση δώσει λεπτομέρειες για το τρόπο υπολογισμού της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Το δημοσίευμα του "Φιλελευθέρου διέψευσαν ο εκπροσώπου τυπου του Ακέλ Αντρος Κυπριανού και ο πρώτος αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος Εδέκ Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός εμπορίου εξήγησε σε όλα τα κόμματα πώς έγινε η εκτίμηση για την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Εκείνο που έγινε, είπε, ήταν αναϊσορρόπηση, βάσει των τιμών στη διεθνή αγορά, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διέψευσε το δημοσίευμα και είπε ότι την Παρασκευή το κόμμα του θα έχει συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών για συζήτηση κάποιων εισηγήσεων που υπέβαλε η Εδέκ όπως η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για επιπλέον επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι το σημερινό σύστημα καθορισμού των τιμών ειναι απαράδεκτο και η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, πρέπει να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα.

    [04] ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιμένει ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων δεν ήταν δικαιολογημένη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, είπε ότι με βάση στοιχεία που παρουσίασε χθες σε διάσκεψη τύπου ο τέως υπουργός εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η αύξηση δεν ήταν δικαιολογημένη. Είπε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται έξοδα για μετατροπή του διϋλιστηρίου σε τερματικό και τα έξοδα αυτά να επιβαρύνουν το υφιστάμενο σύστημα για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις από το κλείσιμο του διϋλιστηρίου.

    [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο υποστήριξε ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Βουλή λέχθηκε από τον Γιώργο Λιλλήκα ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, θα καλύψει εκτός από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου που σημειώθηκε διεθνώς και κάποια άλλα κενά. Ο κύριος Περδίκης είπε ότι ο κύριος Λιλλήκας παρουσίασε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εξετάζονται κάποια θέματα, δεν αφήνουν περιθώρια συζήτησης. Γι' αυτό κατέληξε, εμείς ζητήσαμε συνάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητηθούν εξηγήσεις.

    [06] ΡΟΥΣΟΣ ΑΗΚ

    Ο ανώτερος βοηθός Διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών της Αρχής Ηλεκτρισμού Τάσος Ρούσος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή οι θερμοσυσσωρευτές της ΑΗΚ είναι πολύ πιο φθηνό μέσο για να θερμανθεί ένας χώρος, παρά με το πετρέλαιο.

    Μιλώντας στο τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ρούσος δήλωσε ότι οι θερμοσυσσωρευτές, πέραν από το πλεονέκτημα της τιμής, χρειάζονται λιγότερη συντήρηση και δεν προκαλούν ρύπανση.

    [07] ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

    Ο Ρυθμιστής Τηλεπικοινωνιών Βάσος Πύργος δήλωσε ότι το πεδίο των τηλεπικοινωνιών είναι ανοικτό για ανταγωνισμό και οι πολίτες μπορούν να κάμουν τις επιλογές τους με βάση τις τιμές, το είδος και την ποιότητα υπηρεσίας που προσφέρει κάθε επιχείρηση. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Πύργος ανέφερε ότι η νέα ιδιωτική εταιρεία Τελεπάσπορτ που έλαβε χθες άδεια παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας μπορεί να κάνει συνδρομητές ακόμη και από σήμερα.

    [08] ΑΓΚΥΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Σύσκεψη κορυφής πραγματοποιείται στο τέλος του μηνός στην Αγκυρα, στην οποία θα παραστούν ο Ραούφ Ντενκτάς, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο Σερντάρ Ντενκτάς. Στις εικοσιτέσσερις Ιανουαρίου, επιστρέφει από το Νταβός ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, η μετάβαση του κατοχικού ηγέτη στην Αγκυρα προγραμματίζεται μετά τις εικοσιτρείς Ιανουαρίου, οπότε θα συνέλθει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

    [09] ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ

    Μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση για την αντιμετώπιση σοβαρών εκτάκτων περιστατικών θα πραγματοποιήσουν οι Βρετανοί στη Βάση Επισκοπής από την Παρασκευή, εικοσιτρείς Ιανουαρίου μέχρι τις εικοσιπέντε Ιανουαρίου.

    Οι αρχές των βάσεων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι στην άσκηση θα γίνει αισθητή η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών και θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα.

    [10] ΣΤΟΚΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Κηδεύεται στις δύο μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο τέως υπαρχηγός της Αστυνομίας και αγωνιστής της ΕΟΚΑ Παύλος Στόκκος, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 78 ετών. Ο εκλιπών είχε αναπτύξει έντονη δράση κατά την περίοδο Τουρκανταρσίας και στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις στην μέση ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί και στα νότια, έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών μποφόρ. Σε μερικές προσήνεμες περιοχές, ιδιαίτερα στα ανατολικά, έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σταδιακά αναμένεται να εμφανιστούν νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στον ένα βαθμό στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 20 January 2004 - 10:12:38 UTC