Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΜΠΟΥΣ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [04] ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΕΟ
  • [05] ΕΚΠΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
  • [06] ΣΕΝΑΡΙΑ ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ
  • [07] ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [08] ΡΟΗ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
  • [09] ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΦΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΜΠΟΥΣ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι διαβεβαίωσε τον αμερικανό Πρόεδρο Τζιορτζ Μπους για την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για διαπραγματεύσεις, όποτε τις καλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για εξεύρεση λύσης του κυπριακού. Οι θέσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου περιλαμβάνονται σε απαντητική επιστολή του προς τον αμερικανό Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι δεν αναμένει ότι δεν αναμένει ότι θα ξεκαθαρισει το τοπίο αναφορικά με το Κυπριακό στις 28 Ιανουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν - με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζιορτζ Μπους στις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί, όπως είπε, ο Κυπριακό δεν βρίσκεται ούτε στην προτεραιότητα, ούτε και αποτελεί το κύριο θέμα των συζητήσεων.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε επίσης ότι ο Κόφι Ανάν ζητά και πάλι, με την τελευταία του επιστολή, δέσμευση από όλες τις πλευρές για διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου του και παραπομπή σε δημοψηφίσματα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Είπε επίσης ότι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα, που στάληκε σε απάντηση δικής του της δεκάτης εβδόμης Δεκεμβρίου, και την παρέλαβε σήμερα, δεν δημιουργεί νέα δεδομένα.

    [03] ΣΗΜΙΤΗΣ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι στα τέλη του 2004 η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποφασίσει εάν και πότε θα αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι η Αγκυρα θα συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και του ζητήματος της υφαλοκριπίδας στο Αιγαίο. Μιλώντας το μεσημέρι στην Αθήνα σε συγκέντρωση υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση χάρις στην πολιτική που άρχισε και ολοκλήρωσε η κυβέρνησή του.

    [04] ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΕΟ

    Ισότητα και κυριαρχία για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους στο κράτος τους, αλλά και κυριαρχία σε όλη την Κύπρο μέσα σε μια εταιρική σχέση μετά τη λύση, προβλέπει το πρωτοτόκολλο συνεργασίας των κομμάτων του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του σερντάρ Ντενκτάς που θα σχηματίσουν τη νέα ψευδοκυβέρηση στα κατεχόμενα. Τονίζουν επίσης ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας, τα οποία προκύπτουν από διεθνείς συμφωνίες θα πρέπει να διαφυλαχθούν. Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ότι η ψευδοκυβέρνηση θα δώσει την αναγκαία προσοχή για βελτίωση των διεθνών σχέσεων της τουρκοκυπριακής κοινότητας και των αρχών της.

    [05] ΕΚΠΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καινούργιο τουρκικό τέχνασμα για την κυριαρχία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι το συγκεκριμένο εκτός από κάποια αναφορά στο λεγόμενο πρωτόκολλο συνεργασίας της νέας ψευδοκυβέρνησης για ξεχωριστή κυριαρχία. Ο κύριος Χρυσοστσομίδης είπε ότι θα διαφανεί κατά πόσον αυτό αποτελεί την επίσημη θέση της τουρκικής πλευράς στις 23 Ιανουαρίου.

    [06] ΣΕΝΑΡΙΑ ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ

    Γυναίκα λεγόμενη βουλευτής είναι υποψήφια για την προεδρία της νέας ψευδοβουλής στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τη λεγόμενη βουλευτή του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στην κατεχόμενη Μόρφου Φατμά Εκένογλου. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επιδίδει αυτή την ώρα κατάλογο ονομάτων των ψευδοϋπουργών του στο Ραούφ Ντενκτάς στην παρουσία του Σερντάρ Ντενκτάς

    [07] ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου επισκέφθηκε τις περιοχές της Λεμεσού που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύομενος από το Δήμαρχο και τον έπαρχο της πόλης. Ο κύριος Χρίστου δήλωσε ότι στόχος είναι η δημιουργία των κατάλληλων έργων ώστε το νερό της βροχής να διοχετεύεται σε περιοχές όπου δεν θα δημιουργούνται προβλήματα. Για το θέμα αυτό, είπε, θα γίνουν δύο συσκέψεις την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στην επαρχιακή διοίκηση ενώ για την ώρα, πρόσθεσε, θα ληφθούν κάποια προσωρινά μέτρα.

    [08] ΡΟΗ ΦΡΑΓΜΑΤΑ

    Περισσότερα από δεκατρία εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού εισέρρευσαν στα φράγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ η ροή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μέχρι στιγμής υπερχείλισαν τα φράγματα της Αρμίνου, Καλοπαναγιώτη και Ξυλιάτου. Το φράγμα της Αρμίνου είναι χωρητικότητας τεσσάρων εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και όπως δήλωσε ο Λειτουργός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Φαίδρος Ρουσής σημαντικές ποσότητες του νερού διοχετεύονται στο φράγμα του Κούρη. Η συνολική ποσότητα νερού που συγκεντρώθηκε στα 17 φράγματα έως το πρωί έφθασε στα 182 εκατομμύρια 270 χιλιάδες κυβικά μέτρα σε σύγκριση με 116 εκατομμύρια, 803 χιλιάδες κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    [09] ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΦΟΣ

    Ο επαρχιακός μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Πάφου, Κυριάκος Σπανός, δήλωσε ότι από το φράγμα της Αρμίνου διοχετεύονται στο φράγμα του Κούρρη 780 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού την ημέρα. Για το φράγμα του Ασπρόκρεμμου ο κύριος Σπανός, είπε ότι το τελευταίο 24ωρο η ροή στο φράγμα είναι 2 κόμμα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και ότι η πληρότητα του έφθασε στο 80 τοις εκατό.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα θα υπάρχουν εναλλασσόμενες περίοδοι με αίθριο καιρό και συννεφιά και δυνατόν τοπικά να πέσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους έξι στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 65 εκατοστόμερα και στην Πλατεία Τροόδους 55. Ολοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 13 January 2004 - 14:36:11 UTC