Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-12-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 17Ν ΤΕΛΙΚΟ
  • [02] ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΔΙΚΗ ΑΛΛΑ
  • [04] ΓΚΙΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΜΙΛΛΙΕΤ
  • [06] ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [07] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • [08] ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΩΣΙΑ
  • [09] ΠΑΦΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] 17Ν ΤΕΛΙΚΟ

    Το τριμελές δικαστήριο της Αθήνας βρήκε το πρωί το θεωρούμενο ως αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Δεκαεπτά Νοέμβρη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ένοχο και ηθικό αυτουργό για όλες τις δολοφονικές ενέργειες που διέπραξε η οργάνωση στη διάρκεια της εικοσιεπτάχρονης δράσης της. Στη βασική κατηγορία για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Διονύση Γεωργιάδη, Βασίλη Ξηρό, Κώστα Καρατσώλη, Θωμά Σερίφη, Παύλο Σερίφη, και Νίκο Παπαναστασίου. Το δικαστήριο κήρυξε αθώους την Αγγελική Σωτηροπούλου και τους Γιάννη Σερίφη, Ανέστη Παπαναστασίου και Θεολόγο Ψαραδέλη. Εξάλλου το δικαστήριο αναγνώρισε στους Κώστας Τέλιο, Θωμά Σερίφη, Πάτροκλο Τσελέντη και Σωτήρη Κονδύλη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το οποίο συνεπάγεται μειωμένες ποινές. Στις δέκα το πρωί ολοκληρώθηκε η ανάγνωση της απόφασης και το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρία του για την ερχόμενη Τετάρτη οπότε ο Εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου θα υποβάλει την πρόταση του για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους κατηγορουμένους.

    [02] ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος αναμένεται να καταδικασθούν πολλές φορές σε ισόβια κάθειρξη. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση είναι υπαγορευμένη από ξένα συμφέροντα. Εξάλλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η κρίση του δικαστηρίου αλλά αυτή του Ελληνικού Λαού.

    [03] ΔΙΚΗ ΑΛΛΑ

    Η δίκη για τη Δεκαεφτά Νοέμβρη χαρακτηρίστηκε η δίκη του αιώνα και κράτησε 162 ημέρες. Οι δεκαεννέα κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, για 23 δολοφονίες Ελλήνων και αμερικανών, βρετανών και τούρκων διπλωματών. Η Δεκαεφτά Νοέμβρη έκαμε την εμφάνιση της στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με τη δολοφονία του σταθμάρχη της Σί- Αη -Εη στην Αθήνα Ρίτσιαρτ Γουέλτς. Ο Γιωτόπουλος αντιμετωπίζει 963 κατηγορίες και ο Κουφοντίνας 253. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σπούδασε μαθηματικά στο Παρίσι τη δεκαετεία του 60 και είναι γιος Ελληνα Τροτσκιστή. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μελισσοκόμος το επάγγελμα, που θεωρείτο ο βασικός εκτελεστής της Δεκαεφτά Νοέμβρη βρέθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού Ακολούθου στην Αθήνα Στήβεν Σόντερς. Η τρομοκρατική οργάνωση Δεκαεπτά Νοέμβρη πήρε το όνομά της από την ημερομηνία της εξέγερσης των φοιτητών το 1973 εναντίον της χούντας των Αθηνών.

    [04] ΓΚΙΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπτουλλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι έως την πρώτη Μαίου 2004 θα πρέπει να συζητηθεί το σχέδιο Ανάν για να επιλυθεί το Κυπριακό. Ο κύριος Γκιουλ πρόσθεσε ότι η λύση θα πρέπει να βασίζεται σε κοινά αποδεκτή συμφωνία και να διαφυλάττει τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΜΙΛΛΙΕΤ

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος ετοιμάζουν νέα σχέδια για το Κυπριακό και ότι θα ζητήσουν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επανέναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Μιλιέτ της Κωνσταντινούπολης, ο Ραούφ Ντενκτάς ανέφερε επίσης ότι τα δύο σχέδια που ετοιμάζονται, θα συνδυασθούν σε ένα με βασικές αρχές τα δύο κράτη με δυο κυριαρχίες και οποία στον έξω κόσμο θα εκπροσωπούνται ως ένα.

    [06] ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίσθηκαν σε ενέδρα Τσετσένων ανταρτών, σε ορεινή περιοχή της Τσετσενίας. Οι στρατιώτες είχαν μεταβεί στην περιοχή για διενέργεια ερευνών σχετικά με έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε σχολείο.

    [07] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους, αφού οι ιδιοκτήτες τους παρέλειψαν ή απέφυγαν να τα παρουσιάσουν για τεχνικό έλεγχο. Ο Διευθύντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Θάσος Κυριακίδης σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που δεν έχουν παρουσιαστεί για έλεγχο ανέρχεται στις εξήντα χιλιάδες. Είπε επίσης ότι έχει εκπνεύσει η προθεσμία που δόθηκε για συμμόρφωση και γι' αυτό το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, σε συνεργασία με τη Αστυνομία, αρχίζουν εκστρατεία για καταγγελία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.

    [08] ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΩΣΙΑ

    Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Πούτιν, είναι πιθανόν να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα ρωσική Δούμα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, εξασφαλίζει το τριάντα έξι κόμμα πέντε τοις εκατόν των ψήφων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξασφαλίζει μόλις το δώδεκα κόμμα εννέα τοις εκατόν, δηλαδή το μισό περίπου ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του 1999. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει δώδεκα, κόμμα τρία τοις εκατόν. Το Ροντίνα, το νέο, εθνικιστικό αριστερό κόμμα, έκανε την έκπληξη, εξασφαλίζοντας το οκτώ κόμμα επτά τοις εκατόν.

    [09] ΠΑΦΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Σε νέο δυστύχημα στην Πάφο σκοτώθηκε ο ελληνοπόντιος δεκαεπτάχρονος μαθητής Λυκείου Αρτέμης Χασιρίδης, μόνιμος κάτοικος Πάφου. Το δυστύχημα έγινε στις επτά χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Χασιρίδης ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε ο επίσης ελληνοπόντιος Ντένης Δημητριάδης, εικοσιενός ετών και η οποία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Οι δύο νεαροί δεν φορούσαν κράνος.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Μερικώς συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το απόγευμα και πιθανόν να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στα νότια παράλια πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους δέκα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε τοπικές νεφώσεις πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές, κυρίως στα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 8 December 2003 - 11:55:31 UTC