Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΥΑΓΟΡΟΥ
  • [02] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [03] ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  • [04] ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
  • [05] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΠΙΡΙΛΛΗΣ
  • [06] ΓΚΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [07] MAΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ
  • [08] ΜΠΟΥΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ
  • [09] ΜΠΡΕΜΕΡ ΙΡΑΚ
  • [10] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΙΚΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΥΑΓΟΡΟΥ

    Σειρά επαφών με πολιτικές δυνάμεις καί τους ενδιαφερομένους θα έχουν σήμερα λειτουργοί του Υπουργείου Συγκοινωνιών για ενημέρωση καί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κυβερνητική πρόταση για τη φορολογία των αυτοκινήτων. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου ανέφερε ότι στόχος είναι να ετοιμαστεί η πρόταση μέχρι την Τετάρτη, να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο καί να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος.

    [02] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου, σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο επανέλαβε ότι επιβάλλεται η αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος το οποίο χαρακτήρισε άδικο. Είπε επίσης ότι στην πρόταση της κυβέρνησης έχουν συμπεριληφθεί εισηγήσεις του κόμματός του, αλλά, πρόσθεσε, υπάρχουν δύο διαφοροποιήσεις οι οποίες αφορούν τα διπλοκάμπινα καί τα μεταχειρισμένα. Ο κύριος Χριστοφόρου πιστεύει ότι θα ήταν αδικο να αυξηθεί η φορολογία των διπλοκάμπινων που χρησιμοποιούν οι αγρότες και ότι πρέπει να υπάρξουν εκπτώσεις στα μεταχειρισμένα μέχρι τριών χρόνων, ώστε να διαφυλαχθεί ο υγιής ανταγωνισμός.

    [03] ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    Καταστροφική χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση, όπως έχει δημοσιευθεί, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταπωλητών Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων Μιχάλης Κωνσταντίνου. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος ζητά άμεση ενημέρωση για την πρόταση ώστε να μπορέσει να εκφράσει τις απόψεις του. Είπε επίσης ότι θα πρέπει δοθούν σοβαρές εκπτώσεις στα μεταχειρισμένα καί προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαλειθούν από την αγορά καί θα δημιουργηθούν ολιγοπώλια από εισαγωγείς καινούργιων αυτοκινήτων, οι οποίοι θα ανεβάζουν τις τιμές σε βάρος του καταναλωτή.

    [04] ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

    Συνάντηση με την Γενικό Ελεγκτή Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε την περασμένη Παρασκευή ο Αντρέας Κακουλλής τέως πολιτικός μηχανικος του Δήμου Παραλιμνίου και γαμπρός του δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίττη. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κακουλλής ανέφερε ότι η κυρία Γιωρκάτζη είχε ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με φακέλους αδειών οικοδομής. Ο κύριος Κακουλλής ανέφερε ότι το δημοτικό Συμβούλιο του απέστειλε χθες επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε ότι δεν πρέπει να πάει σήμερα στην εργασία του. Επανέλαβε επίσης ότι ουσιαστικά είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση από ορισμένους οι οποίοι προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες στους νομικούς του συμβούλους να κινηθούν νομικά εναντίον όσων εμπλέκονται.

    [05] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΠΙΡΙΛΛΗΣ

    Ο Αντρέας Πιρίλλης απέρριψε τις κατηγορίες του κυρίου Κακουλλή καί τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του διατηρεί βιομηχανία ή έχει κάμει οποιαδήποτε παρανομία. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Πιρίλλης ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικυρώθηκαν τα πρακτικά της παραίτησης του κυρίου Kακουλλή χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Ο κύριος Πιρίλλης μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το θέμα της διαπλοκής καί των πολιτικών καί ηθικών ευθυνών στο Δήμο Παραλιμνίου.

    [06] ΓΚΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Σε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Φράνκο Φρατίνι, ο κύριος Γκιουλ αναμένεται να συζητήσει θέματα σχετικά με την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [07] MAΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ

    Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε ανταπόκριση του από τον κατοχικό στρατό στο θέμα της αποναρκοθέτησης της νεκρής ζώνης, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, επαναβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει έστω και μονομερώς στην αποναρκοθέτηση της νεκρής ζώνης. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Μαυρονικόλας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να συνδέσει την καταστροφή ναρκών κατά προσωπικού με την έναρξη της αποναρκοθέτησης της νεκρής ζώνης.

    [08] ΜΠΟΥΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας, στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μπους μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Ριάντ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου πρίγκιπα Αμπντάλα.

    Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Αμπντάλα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Σαουδικής Αραβίας να εξαλείψει την τρομοκρατία.

    [09] ΜΠΡΕΜΕΡ ΙΡΑΚ

    Ο Αμερικανός πολιτικός διοικητής του Ιρακ Πωλ Μπρέμερ εξέφρασε φόβους ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα θα κλιμακωθούν τους επόμενους μήνες.

    Σε συνέντευξη στους ''Τάιμς '' του Λονδίνου ο Πωλ Μπρέμερ υποστηρίζει ότι εκατοντάδες επαγγελματίες τρομοκράτες έχουν διεισδύσει στο Ιράκ από τη Συρία, το Σουδάν, την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία.

    [10] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ

    Αλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε χθες βράδυ σε επίθεση με αυτοπροωθούμενες βομβίδες, πενήντα χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Με το θάνατο αυτό, ο αριθμός των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την κήρυξη του πολέμου, έφθασε στους 151.

    [11] ΚΑΙΡΙΚΑ

    Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν χθες και σήμερα σε πολλές περιοχές της Κύπρου. Οι βροχές ήταν το πρωί ιδιαίτερα έντονες στις περιοχές Μόρφου, Κοφίνου και Κοτσιάτη αλλά δεν προκάλεσαν οποιαδήποτε προβλήματα. Οπως ανέφερε το πρωί στο Τρίτο ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κυριάκος Θεοφίλου αύριο ενδέχεται να σημειωθούν και πάλι τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αλλά προοδευτικά θα μειώνονται. Ωστόσο, πρόσθεσε, κύρια χαρακτηριστικά της αυριανής ημέρας θα είναι οι βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Τετάρτη και την Πέμπτη, δυτικό ρεύμα θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου και οι πιθανότητες για βροχή θα είναι ελάχιστες, ενώ από την Παρασκευή, θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός το απόγευμα, και τοπικά θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, πιθανόν και καταιγίδες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 10 November 2003 - 17:50:32 UTC