Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗ
  • [02] ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
  • [04] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΙΑ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΒΙΑ
  • [06] ΟΜΗΡΟΥ ΒΙΑ
  • [07] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΒΙΑ
  • [08] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
  • [09] ΜΠΟΥΣ ΓΟΥΛΦΟΒΙΤΣ
  • [10] ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΙΚΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ TΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνήλθε από το πρωί στις Βρυξέλλες για να εξετάσει την τελική έκθεση για την Κύπρο πριν από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Μάϊο του 2004. Ταυτόχρονα η Επιτροπή θα εξετάσει τις εκθέσεις και των άλλων εννέα χωρών που θα ενταχθούν και των τριών υποψηφίων χωρών για ένταξη περιλαμβανομένης και της Τουρκίας. Τις εκθέσεις θα παρουσιάσουν στις τέσσερις και τριάντα στην Ευρωβουλή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Η αναποκρίτρια του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες μετέδωσε ότι στην έκθεση η Κύπρος και Σλοβενία χαρακτηρίζονται οι καλύτεροι μαθητές στην πορεία για ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εξάλλου σε κείμενο στρατηγικής που συνοδεύει την έκθεση για την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι η απουσία λύσης στην Κύπρο θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου κάλεσε τη Βρετανική Κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να απευθυνθούν προς την Τουρκία με σαφή γλώσσα όπως έκανε και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν. Μιλώντας στο Λονδίνο σε δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή αδελφότητα με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κύριος Ιακώβου είπε ότι είναι καιρός να λεχθεί στην Τουρκία ότι μπορεί η λύση του Κυπριακού να μην αποτελεί μέρος των προϋποθέσεων που πρέπει να εκπληρώσει, αλλά αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό κριτήριο που επίσης πρέπει να εκπληρωθεί.

    [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    Το κατοχικό καθεστώς σε μια προσπάθεια φίμωσης του Τύπου απειλεί να στείλει πέντε Τουρκοκυπρίους δημοσιογράφους στη φυλακή, κατηγορώντας τους για δυσφήμηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και του ψευδοκράτους. Οι διωκόμενοι είναι ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας "Κίπρις" και πρόεδρος της Ενωσης Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων Σουλεϊμάν Εργκιουτσλού, οι αρθρογράφοι της "Κίπρις" Μπασαράν Ντουζκιούν και Χασάν Χάστουρερ, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Ορτάμ" Μεχμέτ Νταβουλτζού και ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας Χασάν Καφετζίογλου. Η "Κίπρις" γράφει ότι ο αρχισυντάκτης της αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης είκοσι ενός χρόνων και καταγγέλλει το κατοχικό καθεστώς ότι προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο που υπεραμύνεται της λύσης και της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΙΑ

    Πέφτουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στον αγώνα Ομόνοιας -Απόλλωνα, και εντείνονται οι επαφές για συλλογική αντιμετώπιση και πάταξη των φαινομένων βίας καί χουλιγκανισμού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δωρος Θεοδώρου σε δηλώσεις στο Τρίτο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προσπάθειες για σφαιρική αντιμετώπιση του θέματος έχουν εισέλθει σε ελπιδοφόρο, κατά την έκφρασή του, δρόμο, καθώς, όπως είπε, διαπιστώνει από όλους διάθεση για πάταξη του φαινομένου.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΒΙΑ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτησε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και ανέφερε ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Ο κύριος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παρακμή τα φαινόμενα χουλιγκανισμού καί πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συμπαρασταθεί στην τακτική που εγκαινιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    [06] ΟΜΗΡΟΥ ΒΙΑ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι πρέπει να παταχθούν τα κρούσματα βίας. Τόνισε επίσης ότι αυτό που χρειάζεται είναι η συλλογική συνειδητοποίηση του φαινομένου της κομματικοποίησης του ποδοσφαίρου και η λήψη μέτρων για ανακοπή της κατρακύλας, η οποία απειλεί τον αθλητισμό και τα ιδανικά του.

    [07] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΒΙΑ

    Εξάλλου ο Αναπληρωτής πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου είναι αρρωστημένο φαινόμενο το οποίο πρέπει να ξερριζωθεί από τον αθλητισμό. Ο κύριος Παπαπέτρου τόνισε την ανάγκη λήψης αποφασιστικών μέτρων για πάταξη του χουλικανισμού.

    [08] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

    Μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συνοδευόμενα από το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Γιώργο Περδίκη μετακίνησαν το πρωί διαφημιστικές πινακίδες στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενα για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή της νομοθεσίας που έχει εγκριθεί από τη Βουλή. Οι πινακίδες βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο παρά τα φώτα ''Καλησπέρα'' στην είσοδο της Λευκωσίας. Ο κύριος Περδίκης δήλωσε ότι οι Οικολόγοι βοήθησαν να πέσουν τρεις πινακίδες στο πλαίσιο της προσπάθειάς, κατά την έκφρασή του, να βοηθήσουν την κυβέρνηση και τους δήμους στην εφαρμογή του νόμου.

    [09] ΜΠΟΥΣ ΓΟΥΛΦΟΒΙΤΣ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σάνταμ Χουσέην θα βρεθεί καθώς αυξάνεται η ανασφάλεια στο Ιράκ, με τις συνεχείς επιθέσεις των ιρακινών εναντίον αμερικανών. Ερωτηθείς για το θάνατο των 16 στρατιωτών από την κατάρριψη ελικοπτέρου στη Φαλούτζια, ο πρόεδρος Μπους είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο και οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα μαθήματα από τις επιθέσεις της εντεκάτης Σεπτεμβρίου.

    [10] ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

    Στο πολεμικό πεδίο, αντάρτες εξαπέλυσαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επίθεση εναντίον του αρχηγείου των δυτικών δυνάμεων στη Βαγδάτη. Από την επίθεση με όλμους τραυματίστηκαν τρία μέλη της αμερικανο-βρετανικής συμμαχίας.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά ισχυροί έως πέντε μποφόρ. Στα δυτικά παράλια θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις ασθενείς, τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 26 στα δυτικά και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 5 November 2003 - 12:41:09 UTC