Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-10-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΙΣΡΑΗΛ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  • [03] ΦΟΝΟΣ ΝΕΩΤΕΡΑ
  • [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ
  • [05] ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΥΠΕΚΥΨΕ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Ν
  • [07] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
  • [08] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
  • [09] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  • [10] ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ
  • [11] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
  • [12] ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΑΦΟΥ
  • [13] ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ
  • [14] ΠΟΔΟ ΑΠΟΕΛ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ Τετάρτη 15/10/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Τέσσερις Αμερικανοί νεκροί σε βομβιστική επίθεση το μεσημέρι στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σε εξέλιξη από το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησης του Μιχάλη Λούλλη, 26 χρόνων, από τη Λεμεσό που συνελήφθη ως ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Αριστοτέλους, 23 χρόνων, επίσης από τη Λεμεσό.Υποπτος και θύμα επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο.

    Νεκρός σε οδικό δυστύχημα την αυγή στη Λευκωσία ο Σπύρος Ζαχαρία 79 ετών από τον Στρόβολο.

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο Σριλαγκέζος που είχε υποστεί προχθες εγκαύματα τρίτου βαθμού.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού πριν από τον Μάϊο του 2004.

    Επέκταση των μέτρων προς τους Τουρκοκυπρίους προγραμματίζει η κυβέρνηση δηλώνει ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Εντονες ανησυχίες για το μέλλον του δημοτικού σφαγείου Πάφου εκφράζουν ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

    [02] ΙΣΡΑΗΛ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    Νέο λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή.

    Τέσσερις φρουροί ασφαλείας Αμερικανών διπλωματών σκοτώθηκαν το μεσημέρι από έκρηξη βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Ερέζ.Και οι τέσσερις είναι Αμερικανοί.

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου και πυροδοτήθηκε την ώρα κατά την οποία περνούσε αυτοκινητοπομπή με οχήματα, που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι του γραφείου του Αμερικανού απεσταλμένου για το μεσανατολικό Τζων Γούλφ και οχήματα της Σι- Αϊ- Εϊ.

    Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο ο Τζων Γούλφ δεν βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρώητερ ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιείται από Αμερικανούς διπλωμάτες καταστράφηκε ολοσχερώς και δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.Στον τόπο της έκρηξης δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας.

    Την επίθεση καταδίκασε η παλαιστινιακή ηγεσία.

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέϊ δήλωσε ότι η επίθεση πλήττει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και τον οδικό χάρτη για ειρήνη στην περιοχή.

    [03] ΦΟΝΟΣ ΝΕΩΤΕΡΑ

    Νέα τροπή προσλαβάνει η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Αριστοτέλους, άλλως '' Πίστα '', 23 χρόνων από τη Λεμεσό, που διαπράχθηκε χθες βράδυ στο Ζακάκι.

    Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία συνέλαβε τον Μιχάλη Λούλλη, 26 χρόνων επίσης από τη Λεμεσό, ο οποίος συνόδευε το θύμα.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Γιώργος Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι ο Λούλλης οδηγούσε αυτοκίνητο με συνεπιβάτη τον Αριστοτέλους και ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση στο έδαφος.

    Ανέφερε επίσης ότι στη σκηνή βρέθηκε και ποσότητα ναρκωτικών.

    Η δολοφονία του Αριστοτέλους έγινε σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας.

    Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει με αυτόματα όπλα τον Αριστοτέλους και τον Λούλλη.

    Ωστόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού διευκρίνισε ότι η αστυνομία δεν έχει τέτοια πληροφορία.

    Ο Μιχάλης Λούλλης θα οδηγηθεί σε λίγο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κρατησής του.

    Ο Μιχάλης Αριστοτέλους ήταν ανεψιός του Γιώργου Ιωάννου, άλλως Κοτσούθκια, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1998, έξω από μπαρ στον Αγιο Ιωάννη Λεμεσού.

    Για το φόνο του Κοτσούθκια είχε συλληφθεί ο Παύλος Χατζηκώστας, άλλως Μίχαλος, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Μιχάλης Αριστοτέλους που δολοφονήθηκε χθες βράδυ ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους που κλήθηκαν για ανάκριση για το φόνο του Χατζηκώστα.

    [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ

    Ηλικιωμένος είναι το νέο θύμα θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λευκωσία.

    Πρόκειται για τον Σπύρο Ζαχαρία 79 ετών από τον Στρόβολο.

    Το δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Γρηγόρη Αυξεντίου και Κωστή Παλαμά, όταν κάτω από συνθήκες, που διερευνώνται, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Ζαχαρία ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και προσέκρουσε αρχικά σε περιτοίχισμα και ακολούθως σε διαφημιστική πινακίδα και ακινητοποιήθηκε.

    Ο Ζαχαρία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

    [05] ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΥΠΕΚΥΨΕ

    Υπέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες στα τραύματά του, ο τριαντα-τριάχρονος εργάτης από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού.

    Ο άτυχος εργάτης υπέστη τα εγκαύματα προχθές από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο κρεβάτι του.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Ν

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να εξευρεθεί πριν από την πρώτη Μαίου του 2004, ώστε αυτή να τεθεί σε δημοψήφισμα.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λουξεμβούργο ύστερα από συνομιλίες το πρωί με τον πρωθυπουργό Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Παπαδόπουλος και Γιούνκερ συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει για λύση του Κυπριακού, πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι υπάρχει ο χρόνος για να τροποιηθούν πτυχές του σχεδίου Ανάν που χρήζουν βελτίωσης, ενώ επανέλαβε ότι καμμιά από τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν κινείται εκτός των παραμέτρων του σχεδίου Ανάν, της ουσίας, της φιλοσοφίας και του κορμού του.

    Υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις που προτείνει η ελληνική κυπριακή πλευρά, βρίσκονται εντός των παραμέτρων του σχεδίου, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά το απέρριψε ολοκληρωτικά.

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο θα επηρεασθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εάν δεν λυθεί το Κυπριακό έως το Δεκέμβριο του 2004, λέγοντας ότι δεν θέλει να συζητεί για σενάρια, αλλά ούτε και επιθυμεί να βρεθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ενώπιον αυτού του διλήμματος.

    Πιστεύουμε, είπε, ότι είναι προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βρεθεί λύση πριν από το Μάιο του 2004.

    Ο κύριος Γιούνκερ τάχθηκε επίσης εναντίον την αποστολής παρατηρητών στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, αφού όπως εκτίμησε, αυτοί δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τους εκλογικούς καταλόγους.

    Ο κύριος Γιούνκερ τόνισε ότι ούτε η Κύπρος, ούτε το Λουξεμβούργο πρόκειται να αποδεχθούν οποιαδήποτε πρόταση για μείωση των έξι Ευρωβουλευτών τους.

    [07] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε αργότερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Λουξεμβούργου και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Μεγάλο Δούκα της χώρας Ανρί, ο οποίος αυτήν την ώρα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

    Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της πόλης του Λουξεμβούργου και αργότερα το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Βασίλειος Σκουρής.

    [08] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

    Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι χρειάζεται δουλειά, χωρίς θόρυβο, προκειμένου η Κύπρος να πείσει για την ανάγκη κάποιων αλλαγών στο σχέδιο Ανάν.

    Είπε επίσης ότι οι αλλαγές θα πρέπει να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο ώστε όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μεταβεί οπλισμένος με τις αποφάσεις του Σώματος.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδείξει πως εφαρμόζει πλήρως και πιστά τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλιου.

    Είπε επίσης ότι τον ενοχλεί η κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στους χειρισμούς για το Κυπριακό, αφού όπως είπε, οι χειρισμοί αυτοί αποφασίζονται στο Εθνικό.

    Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί από όλους μεγαλύτερη στήριξη στις προσπαθειες του προέδρου.

    [09] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

    Επέκταση των μέτρων πρός τους Τουρκοκυπρίους προγραμματίζει η κυβέρνηση.

    Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με επιτυχία συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πολιτική έναντι των Τουρκοκυπρίων.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των επαφών του κόμματος με τους Τουρκοκυπρίους.

    Είπε επίσης ότι στόχος των επαφών αυτών είναι να ανατραπεί η διαστρεβλωμένη εικόνα, τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό.

    Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι η εντατικοποίηση των επαφών θα είναι και σε επίπεδο ηγεσιών αλλά και σε επίπεδο πολιτών.

    Διευκρίνισε ωστόσο ότι μέλη της ηγεσίας του κόμματος δεν θα μεταβούν στα κατεχόμενα επιδεικνύοντας διαβατήρια και πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, σε συνεργασία με κόμματα της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα, αλλά και με διεθνείς παράγοντες, για να αρθεί αυτή η αντιδραστική καί αναχρονιστική, όπως τη χαρακτήρισε, αξίωση του Ντενκτάς.

    [10] ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ

    Η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

    Αυτό τονίζεται σε ψήφισμα, που υιοθέτησε η Επιτροπή Μεσογειακών Υποθέσεων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε σύνοδό της στο Σπλιτ της Κροατίας.

    Στη σύνοδο συμμετείχε και εκπρόσωπος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ.

    [11] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι έχει δοθεί εξουσιοδότηση στους νομικούς Συμβούλους της Ιεράς Συνόδου να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να πληρωθούν τα δάνεια πρός την Αρχιεπισκοπή.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι τόσον οι ελεγκτές όσο και οι νομικοί σύμβουλοι εργάζονται αθόρυβα στο πλαίσιο των αυστηρών οδηγιών της Συνόδου, και είναι εξουσιοδοτημένοι να κινήσουν αγωγές και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσους επιβάλλεται.

    Είπε επίσης ότι ο ίδιος έχει υπογράψει εν λευκώ τις εξουσιοδοτήσεις και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Συνόδου να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα αναφορικά με τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.

    [12] ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΑΦΟΥ

    Εντονες ανησυχίες για το μέλλον του δημοτικού σφαγείου Πάφου, παρά τις αρχικές αποφάσεις για συνέχιση της λειτουργίας του εκφράζουν συντεχνίες και εργαζόμενοι.

    Εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, σε σημερινή κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην Πάφο, ανέφεραν ότι σε αντίθεση με το τί συνέβη πρόσφατα στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, το οποίο επιχορηγήθηκε με ποσό ενός κόμμα τριών εκατομμυρίων λιρών για τον εκσυγχρονισμό του, στην περίπτωση του σφαγείου της Πάφου δεν υπήρξε συγκεκριμένη οικονομική αρωγή, αλλά, αντίθετα πυκνώνουν οι ενδείξεις περί υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο θέμα της στήριξής του.

    Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών τόνισαν ότι θα πρέπει αμέσως η κυβέρνηση, το γραφείο Προγραμματισμού, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και ο Δήμος Πάφου να αξιολογήσουν τις μελέτες που έχουν ενώπιον τους, γιατί το χρονοδιάγραμμα της πρώτης Μαίου πλησιάζει, κατά την έκφρασή τους, απειλητικά.

    Οι πρώτοι που θα πληγούν ανέφεραν από τυχόν κλείσιμο του σφαγείου Πάφου πέραν του προσωπικού θα είναι οι ιδιώτες κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι της Πάφου αφού οι μεγάλες κρεαταγορές και υπεραγορές αγοράζουν κρέατα από το σφαγείο Κοφίνου.

    [13] ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ

    Τέσσερις Τουρκοκύπριοι τραυματίστηκαν ελαφρά σε συμπλοκή με πενήντα Ελληνοποντίους και Ουκρανούς χθες βράδυ στην περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από κατάστημα στο οποίο εργάζεται ο Τουρκοκύπριος Χουσείν Γιουσούφ και στο οποίο βρίσκονταν ακόμη τέσσερις ομοεθνείς του.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι αλλοδαποί μπήκαν στο κατάστημα και ζήτησαν από το Γιουσούφ με τον οποίο ένας από αυτούς είχε λογομαχήσει την περασμένη Παρασκευή, να '' λογαριασθούν ''.

    Ο Γιουσούφ τους οδήγησε έξω από το κατάστημα όπου άρχισαν οι διαπληκτισμοί που τερματίστηκαν ύστερα από επέμβαση της Αστυνομίας.

    Για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ο Ελληνοπόντιος Πέτρος Εφραιμίδης, 48 ετών και οι Ουκρανοί Στέπαν Λεόνοφ 20 ετών και Γιάννης Κιτσίκωφ 20 ετών.Αναζητείται επίσης ο Ελληνοπόντιος Γεώργιος Γεωργίδης 20 ετών.

    Ο Χουσείν Γιουσούφ κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι από το ταμείο του καταστήματος κλάπηκαν δύο χιλιάδες λίρες και τρεις χιλιάδες στερλίνες.

    [14] ΠΟΔΟ ΑΠΟΕΛ

    Το Αποέλ αντιμετωπίζει στις δέκα απόψε εκτός έδρας τη ισπανική Μαγιόρκα, σε επαναληπτικό αγώνα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Ουέφα.

    Αμεση περιγραφή του αγώνα θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Λευκωσία είχε νικήσει η Μαγιόρκα, με δύο-ένα.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Τέσσερις Αμερικανοί νεκροί σε βομβιστική επίθεση το μεσημέρι στη Λωρίδα της Γάζας.

    Υπο τριήμερη κράτηση τέθηκε πριν από λίγο ο Μιχάλης Λούλλης, 26 χρόνων, από τη Λεμεσό ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών.Δεν εκδόθηκε διάταγμα κράτησής του ως υπόπτου για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Αριστοτέλους, 23 χρόνων, επίσης από τη Λεμεσό.

    Νεκρός σε οδικό δυστύχημα την αυγή στη Λευκωσία ο Σπύρος Ζαχαρία 79 ετών από τον Στρόβολο.

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο Σριλαγκέζος που είχε υποστεί προχθες εγκαύματα τρίτου βαθμού.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού πριν από τον Μάϊο του 2004.

    Επέκταση των μέτρων προς τους Τουρκοκυπρίους προγραμματίζει η κυβέρνηση δηλώνει ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Εντονες ανησυχίες για το μέλλον του δημοτικού σφαγείου Πάφου εκφράζουν ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους είκοσι-εννέα βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους είκοσι-επτά στα δυτικά και στους είκοσι στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκαπέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαεπτά στα παράλια και στους δέκα στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 15 October 2003 - 11:43:44 UTC