Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΧΑΡΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΘΗΝΑ
  • [04] ΠΑΠΑΝ ΡΑΙΣ
  • [05] ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΙΡ
  • [06] ΤΑΛΑΤ ΠΑΡΚΕΡ
  • [07] ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΕΡΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
  • [09] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΗ
  • [10] ΔΩΡΟΣ ΚΟΡΙΟΣ
  • [11] ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [12] ΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
  • [13] ΤΥΦΩΝΑΣ ΗΠΑ
  • [14] ΝΕΟ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • [15] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ
  • [16] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ Τετάρτη 17/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ανασκευάζει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα: ο Κόφι Ανάν, λέει τώρα, δεν πήρε θετική απάντηση για συνομιλίες από όλες τις πλευρές.

    Δεν συζητήθηκε στην Αθήνα θέμα αλλαγών στο σχέδιο Αναν, αλλά έγινε αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης καί συζητήθηκαν διάφορα σενάρια μέχρι το Μάϊο του 2004, δηλώνει ο Γιώργος Ιακώβου.

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράϊς.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να στείλει παρατηρητές στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, δηλώνει κατηγορηματικά ο Βαν Ντερ Μιρ.

    Ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου δεν βρήκε υποψήφιους, αποκαλύπτει τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

    Ιδιωτικοί ντέντεκριβ είχαν εντοπίσει τον κοριό στο τηλέφωνο του υπουργού δικαιοσύνης, μεταδίδει το Ρωυτερ. Υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης από 500 μέτρα.

    [02] ΕΚΧΑΡΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ανασκεύασε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμέων Εθνών Φρέντ Εκχαρτ την αρχική δήλωση του σχετικά με το Κυπριακό. Ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν πήρε θετική απάντηση από καμία πλευρά για έναρξη διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνίας στη βάση που τους προτάθηκε, τώρα αναφέρει πως δεν έχει λάβει ακόμη σοβαρή και πειστική ένδειξη από όλες τις πλευρές. Ο κύριος Εκχαρτ δήλωσε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει τίποτε νεώτερο για το Κυπριακό. Η δήλωση διορθώθηκε και καταχωρήθηκε διορθωμένη στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

    [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΘΗΝΑ

    Δεν συζητήθηκαν στην Αθήνα οι αλλαγές που η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί στο σχέδιο Αναν, αλλά έγινε αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης καί συζητήθηκαν διάφορα σενάρια μέχρι το Μάϊο του 2004. Μιλώντας στο Τρίτο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου επανέλαβε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί λύση πρίν από την ημερομηνία αυτή και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να το πετύχει. Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση καί μετα το Μάϊο του 2004. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι ο Κόφι Ανάν δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της αξιόπιστης βουλησης καμμιάς πλευράς για διακανονισμό, ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική θέση του Γενικού Γραμματέα. Απέδωσε επίσης τη δήλωση αυτή στην τακτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Εθνη να αναφέρονται στις δύο πλευρές χωρίς να επιρρίπτουν ευθύνες σε καμιά. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι υπάρχει κινητικότητα στο κυπριακό, αλλά, όπως μας διαμηνύεται και από ξένους, δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις πρίν από τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

    [04] ΠΑΠΑΝ ΡΑΙΣ

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν χθες βράδυ στο Λευκό Οίκο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Κοντολίζα Ράϊς. Οπως είπε ο κύριος Παπανδρέου με την κυρία Ράϊς, ανέλυσαν το πώς οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα είναι σημαντικές για την Κύπρο όχι μόνο γιατί το νησί εντάσσεται και τυπικά πια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και επειδή ανοίγονται νέες πρωτοβουλίες εφόσον πράγματι επιδειχθεί βούληση από πλευράς της Τουρκίας. Είναι δεδομένη η θέση του Κόφι Ανάν και των Ηνωμένων Εθνών, εξήγησε ο κύριος Παπανδρέου, ότι η Τουρκία αναζητεί ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων στο τέλος του 2004, οπότε θα αξιολογηθεί και η στάση της στο Κυπριακό. Ο Ελληνας Υπουργός είπε ότι επεσήμανε στην κυρία Ράϊς ότι η συνεχής συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Εθνη και η επιμονή τους για την εξεύρεση δίκαιης λύσης είναι κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, αλλά και θα βοηθήσει στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

    [05] ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΙΡ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να στείλει παρατηρητές στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Κύπρο Αντριαν Βαν Ντερ Μιρ, απαντώντας σε ερώτηση τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που διοργάνωσε στο Λήδρα Πάλας το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Κόφι Ανάν και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για συνομιλίες, κάτι που δεν έχει γίνει και από την πλευρά του Ραούφ Ντενκτάς, ο Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης είπε ότι αυτή είναι η κατάσταση και δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος. Ο κύριος Βαν Ντερ Μιρ δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι οι τουρκοκύπριοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, προσθέτοντας ότι είναι με μεγάλη ικανοποίηση που παρατηρεί ότι το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων.

    [06] ΤΑΛΑΤ ΠΑΡΚΕΡ

    Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Λυν Πάρκερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ευκαιρία να επιλυθεί το Κυπριακό πριν από το Μάιο του 2004, για να έλθουν και οι δύο πλευρές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ο κύριος Πάρκερ ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντικές τις λεγόμενες εκλογές, για το μέλλον του συνόλου των Κυπρίων και είπε ότι η Βρετανία θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Ο κύριος Ταλάτ δήλωσε ότι μετεκλογικά, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, που να βασίζεται στο σχέδιο Αναν, αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

    [07] ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο αρχηγός του Τουρκοκυπριακού Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι συζητείται ακόμα και το κατά πόσον θα διεξαχθούν οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα αν, όταν αναρτηθούν οι εκλογικοί καταλογοι, διαπιστωθεί ότι είναι παραφουσκωμένος ο αριθμός των ψηφοφόρων. Ο κύριος Ακιντζί επεσήμανε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας. Μόνο εάν υπάρχει στην Τουρκία μια Κυβέρνηση που επιθυμεί εκδημοκρατισμό και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ο κύριος Ακιντζί, τα πράγματα θα είναι εύκολα και για τους Τουρκοκύπριους.

    [08] ΕΡΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

    Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του ψευδοπρωθυπουργού Ντερβίς Ερογλου δεν μπόρεσε να βρει υποψηφίους για τις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, γράφει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί. Προχθές ήταν τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων. Το Κόμμα του Ερογλου, γράφει η εφημερίδα, σε μερικές περιοχές υπέβαλε λιγότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό υποψηφιότητες. Στη κατεχόμενη Λευκωσία, γράφει, για τις 19 έδρες το Κόμμα Εθνικής Ενότητας υπέβαλε μόνο 13 υποψηφιότητες.

    [09] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΗ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς πώλησε τρεισήμισι σκάλες στο κατεχόμενο Πέλα Παίς σε οικογένεια εποίκων, τα μέλη της οποίας καταζητούνται για καταχρήσεις και για μη καταβολή έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο διεθνείς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Γενί Σαφάκ", ο Ραούφ Ντενκτάς απέκτησε παράνομα αυτή τη γη το 1995, έναντι γης που έχει στις ελεύθερες περιοχές. Η εφημερίδα γράφει ότι το 1995 η αξία της γης δεν έφτανε το ένα δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες, αλλά ο Ραούφ Ντενκτάς την πώλησε σε εταιρεία που συστάθηκε μυστικά από τον τουρκικό όμιλο επιχειρήσεων Ουζάν στην τιμή των εκατόν είκοσι δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ουζάν, είναι Πρόεδρος του Νεαρού Κόμματος της Τουρκίας το οποίο στις εκλογές του 2002 εξασφάλισε ποσοστό οκτώ τοις εκατό.

    [10] ΔΩΡΟΣ ΚΟΡΙΟΣ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης καί Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι πρίν από τρείς τέσσερις μήνες βρέθηκε στο γραφείο του συσκευή παρακολούθησης συνομιλιών καί ότι είχε λάβει άμεσα μέτρα. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι μόλις εντόπισε τη συσκευή ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό Αστυνομίας και αργότερα τον προκάτοχό του. Σε ερώτηση γιατί δεν δημοσιοποίησε αμέσως το θέμα, ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι στόχος του ήταν πρωτίστως να λάβει άμεσα διοικητικά και τεχνικά μέτρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο παρακολούθησης, κάτι το οποίο πέτυχε απόλυτα. Είπε επίσης ότι δεν ήθελε να απασχολήσει την κοινή γνώμη με ένα θέμα στο οποίο δόθηκαν διαστάσεις μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Χθες βράδυ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε αναφέρει ότι η συσκευή που βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού ήταν απενεργοποιημένη καί ότι έγιναν αμέσως οι έρευνες που έπρεπε. Η είδηση για ύπαρξη συσκευής παρακολούθησης στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης μεταδόθηκε και από το πρακτορείο Ρώϋτερ, το οποίο σε τηλεγράφημά του αναφέρει ότι η συσκευή εντοπίστηκε από ιδιωτικούς ντετεκτιβς. Ο μηχανισμος, συμφωνα με το Ρωυτερ, εδινε δυνατοτητα ελεγχου σε αποσταση 500 μετρων οχι μονο του τηλεφωνου αλλα και του φαξ, που βρισκεται στο γραφειο του Υπουργου.

    [11] ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Ιστορική χαρακτήρισε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας τη συμφωνία-πλαίσιο στην οποία κατέληξαν Ελλάδα και Τουρκία επί των διαδικασιών που θα βελτιώσουν τις δυνατότητες αεροπορικών συγκοινωνιών στο Αιγαίο, ενόψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σε δηλώσεις στην Ελληνική Υπηρεσία του Μπι-Μπι-Σι, εκπρόσωπος του Οργανισμού είπε ότι η συμφωνία που ήταν αποτέλεσμα σειράς συναντήσεων θα ισχύσει από τις 25 Δεκεμβρίου. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, μακροπρόθεσμα η συμφωνία να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων αερομεταφορών πάνω από το Αιγαίο.

    [12] ΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

    Ενας Παλαιστίνιος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το πρωί από Ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, ο Παλαιστίνιος, που είναι μέλος της οργάνωσης Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσα, είχε ανοίξει προηγουμένως πυρ εναντίον των Ισραηλινών.

    [13] ΤΥΦΩΝΑΣ ΗΠΑ

    Πενήντα Κύπριοι φοιτητές στην πόλη Νόρφολκ της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατευθύνονται προς ασφαλέστερες περιοχές, καθώς απόψε η αύριο αναμένεται να πλήξει την πόλη ο τυφώνας Ισαβέλα. Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βιρτζίνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο τυφώνας Ισαβέλλα, με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα, είναι δυνατό να καταστρέψει παραλιακά σπίτια, να αρπάξει στέγες και να δημιουργήσει τοπικές πλημμύρες.

    [14] ΝΕΟ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Χρειάζεται αγώνας και προγραμματισμός για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία ήδη υπάρχουν για την εναρμόνηση της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων ύστερα από συνάντηση που είχε με τον συντονιστή εναρμόνισης Τάκη Χατζηδημητρίου. Ο κύριος Κουτσού επεσήμανε ότι πρέπει να τεθεί αμέσως ενώπιον όλων, η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το ανθρώπινο δυναμικό, την προσαρμοστικότητα και την προοδευτικότητα που διαθέτουμε, θα πετύχουμε.

    [15] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ

    Με την προετοιμασία τoυ καταστατικού συνεδρίου και με θέματα γενικότερης στρατηγικής ασχολήθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος στη χθεσινή του συνεδρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήκο έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την εικόνα του κόμματος και κατατέθηκε πρόταση να είναι ανοικτές οι συνεδρίες των συλλογικών οργάνων του κόμματος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος έθεσε θέμα διαρροών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για δύο βουλευτές. Η βουλευτής του Δήκο Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε δηλώσεις στο Τρίτο απέρριψε τις κατηγορίες, υποδεικνύοντας ότι η ηγεσία του κομμάτος θα πρέπει να αναζητήσει αλλού αυτούς που διέρρευσαν τις πληροφορίες. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιός έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

    [16] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

    Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χθες βράδυ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με 5-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σήμερα για το ίδιο πρωτάθλημα η Αεκ αντιμετωπίζει την Λα Κορούνια και ο Ολυμπιακός την Ρεάλ Σοσιετά.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ανασκευάζει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα: ο Κόφι Ανάν, λέει τώρα, δεν πήρε θετική απάντηση για συνομιλίες από όλες τις πλευρές.

    Δεν συζητήθηκε στην Αθήνα θέμα αλλαγών στο σχέδιο Αναν, αλλά έγινε αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης καί συζητήθηκαν διάφορα σενάρια μέχρι το Μάϊο του 2004, δηλώνει ο Γιώργος Ιακώβου.

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράϊς.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να στείλει παρατηρητές στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, δηλώνει κατηγορηματικά ο Βαν Ντερ Μιρ.

    Ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου δεν βρήκε υποψήφιους, αποκαλύπτει τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

    Ιδιωτικοί ντέντεκριβ είχαν εντοπίσει τον κοριό στο τηλέφωνο του υπουργού δικαιοσύνης, μεταδίδει το Ρωυτερ. Υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης από 500 μέτρα.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νεφώσεις που θα σχηματιστούν τοπικά πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά και στις βόρειες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Παροδικά κατά τόπους θα πνέουν πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ και με ριπές, επτά μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 24 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις που πιθανόν να φέρουν λίγες ελαφρές βροχές σε παράλιες κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 22 στα δυτικά και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 17 September 2003 - 20:56:27 UTC