Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Τ/Κ
  • [03] ΣΤΕΦΑ ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [04] ΔΗΣΥ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ
  • [05] ΑΚΕΛ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ
  • [06] ΑΝΑΣΤΑ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [07] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
  • [08] ΧΑΤΖΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [09] ΔΥΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [10] ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟΣ
  • [11] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΠΤΑ
  • [12] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΥΛΑΚΕΣ
  • [13] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ
  • [14] ΟΕΛΜΕΚ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [15] ΑΜΥΝΑΣ ΟΠΛΑ
  • [16] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΡΙΑ
  • [17] ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΦΟΣ
  • [18] ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΤΥΠΗ
  • [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [20] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 09/09/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    θα συναντηθεί τελικά, αλλά άτυπα, ο Γιώργος Παπανδρέου με Τουρκοκύπριους πολιτικούς.

    Ο ΔΗΣΥ κατάγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη το κατοχικό καθεστώς για τα διαβατήρια. Διαβήματα και για τα προβλήματα των εγκλωβισμένων.

    Νεκρός βρέθηκε στο ναυάγιο Ζηνοβία ο Βρετανός δύτης που χάθηκε από χθες το απόγευμα.

    Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2004. Δαπάνες τριών, κόμμα τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών και έσοδα δύο, κόμμα οκτώ δισεκατομμυρίων λιρών.

    Εντός των ημερών αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης πειθαρχικών ευθυνών εναντίον επτά μελών της Αστυνομίας για την κλοπή αυτοκινήτου.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Τ/Κ

    Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι τα τουρκοκυπριακά αντιπολιτευόμενα κόμματα απέρριψαν την πρόταση για επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, γιατί δεν θέλουν να τροφοδοτήσουν την προπαγάνδα του Ραούφ Ντενκτάς. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί θα έχουν ανεπίσημη, όπως χαρακτηρίζεται, συνάντηση με τον κύριο Παπανδρέου στο περιθώριο διάλεξης που θα δώσει αύριο το βράδυ στο Λήδρα Πάλας με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο της Παιδείας σε μια ενωμένη Κύπρο. Οι πολιτικοί αρχηγοί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ιζέτ Ιζτζάν δήλωσαν στην εφημερίδα "Πολίτης" ότι δεν έφεραν πραγματική ένσταση για τη συνάντηση. Ο κύριος Ταλάτ εξήγησε ότι η αντίρρηση αφορούσε τον χώρο πραγματοποίησής της συνάντησης και είπε ότι θα ήταν καλό να πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας και όχι στην οικία του Ελληνα Πρέσβη. Εξ άλλου, ο Αλί Ερέλ δήλωσε ότι δόθηκε θετική απάντηση στις βολιδοσκοπήσεις για συνάντηση με τον κύριο Παπανδρέου.

    [03] ΣΤΕΦΑ ΣΗΜΙΤΗΣ

    Οι εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και η πορεία επίλυσης του Κυπριακού σθζυτήθηκαν στη σημερινή τακτική συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο για την Κοινωνική Χάρτα Σύγκλισης, την οποία θα ανακοινώσει αύριο στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    [04] ΔΗΣΥ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ

    Σε έντονα διαβήματα προς την Ευρωπαική Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη προέβη ο Δημοκρατικός Συναγερμός, καταγγέλοντας με επιστολές του την παράνομη αξίωση των κατοχικών αρχών για επίδειξη διαβατηρίων. Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει στις επιστολές του ότι η παράνομη αυτή ενέργεια συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της πολιτικής αλλά και της φιλοσοφίας στην οποία οικοδομήθηκε η Ευρωπαική Ενωση. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το ειρηνικό συναπάντημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων θα οδηγήσει σύντομα στην άρση των όποιων παράνομων περιορισμών. Ταυτόχρονα, ο κύριος Αναστασιάδης ενημερώνει τους ξένους επισήμους για τα σοβαρά προβλήματα των εγκλωβισμένων και τονίζει την επιτακτική ανάγκη να ασκηθούν αποτελεσματικές πιέσεις ώστε να επαναλειτουργήσει το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

    [05] ΑΚΕΛ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ

    Το Ακέλ σε ανακοίνωση του κατηγορεί το Δημοκρατικό Συναγερμό ότι καταβάλλει έντονη προσπάθεια να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τους εγκλωβισμένους Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρώτο κόμμα μετά το 1974 που επισκέφθηκε οργανωμένα τους εγκλωβισμένους, δίχως μάλιστα να επιδείξει διαβατήρια, ήταν το Ακέλ το Μάρτη του 2000. Το Ακέλ, προστίθεται, κατέγραψε τα προβλήματα τους και τα συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπουργούς, γεγονός που, όπως αναφέρεται, οδήγησε στην προώθηση και επίλυση αρκετών από αυτά.

    [06] ΑΝΑΣΤΑ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε την προειδοποίηση Γουέστον για ανόθευτες εκλογές στα κατεχόμενα, αλλά ζήτησε οι ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης να μην περιοριστούν σε απλές εκκλήσεις.

    Η Ουάσιγκτον, τόνισε, θα πρέπει να ασκήσει και την επιρροή της προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σε ερώτηση ως προς τις προοπτικές αλλαγής της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό, σε περίπτωση νίκης της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι η στάση της Αγκυρας εξαρτάται και από τη συμπεριφορά της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

    Μια αλλαγή, πρόσθεσε, θα υποβοηθήσει και την τουρκική πολιτική ηγεσία υπό τον Ταγίπ Ερντογαν, ακόμα και τους Στρατηγούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις θέσεις Ντενκτάς.

    Ο κυριος Αναστασιάδης διεφώνησε με τις απόψεις που εκφράζονται ότι τίποτε δε θα αλλάξει, αν νικήσει η αντιπολίτευση, λέγοντας ότι θα ήταν ως να είμαστε κωφοί στα όσα υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση και δεν αξιολογούμε ορθά αυτά που θα αντιμετωπίσουμε το Δεκέμβριο.

    [07] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Φθάνει στην Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Μαγκριώτης, ο οποίος θα είναι ομιλητής στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην υφυπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη. Το μνημόσυνο θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου στο Μετόχιο Κύκκου, από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κύπρου.

    [08] ΧΑΤΖΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Η Αντιπροσωπεία της Κύπρου, με επικεφαλής το Συντονιστή Εναρμόνισης Τάκη Χατζηδημητρίου συνεχίζει σήμερα στις Βρυξέλες τις επαφές της με κοινοτικούς επισήμους σχετικά με την εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οπως δήλωσε ο κύριος Χατζηδημητρίου, οι σημερινές συναντήσεις θα είναι μάλλον πολιτικής φύσεως, για ενημέρωση αρμοδίων σχετικά με τηνπρόοδο που έχει επιτευχθεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ήδη ικανοποίηση για την πορεία εναρμόνισης της Κύπρου, αναμένει, όμως, να δει το κοινοτικό κεκτημένο να εφαρμόζεται και στην πράξη. Ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν αρκετά έως ότου ετοιμασθεί η τελική έκθεση στις πέντε Νοεμβρίου, για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [09] ΔΥΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Νεκρός εντοπίστηκε ο βρετανός στρατιωτικός Ντήν Αντριου Χένφαρν, τριάντα δύο ετών, ο οποίος εξαφανίστηκε χθες, στη διάρκεια εκπαιδευτικής κατάδυσης στο ναυάγιο Ζηνοβία, στα ανοικτά του κόλπου της Λάρνακας. Τον Βρετανό βρήκε εγλωβισμένο στο ναυάγιο η δεύτερη ομάδα δυτών που καταδύθηκε στο Ζηνοβία το πρωϊ και ερεύνησε τους διαδρόμους και άλλους χώρους του ναυαγίου. Η πρώτη προσπάθεια που έγινε από άλλη ομάδα δυτών για εντοπισμό του Βρετανού, νωρίτερα το πρωϊ, δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας Ανδρέας Σαββίδης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι έρευνες στο ναυάγιο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι εγκλωβισμού των δυτών. Ο βρετανός ήταν μέλος ομάδας δέκα δυτών που είχαν καταδυθεί στο ναυάγιο γύρω στις δυόμιση χθες το απόγευμα.

    [10] ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟΣ

    Το υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή συνεδρία ενέκρινε τον προυπολιγισμό του κράτους για το 2004. Ο προυπολογισμός προνοεί δαπάνες ύψους τριών κόμμα τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών και έσοδα δύο κόμμα οκτώ δισεκατομμυρίων λιρών. Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού τόνισε τη σημασία του προϋπολογισμού του 2004, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος μετά την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση. Νωρίτερα, ο κύριος Κυπριανού δήλωσε ότι έγιναν μεγάλες εξοικονομήσεις στους προυπολογισμούς όλων των υπουργείων , αλλα σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχει περιορισμός των αναπτυξιακών έργων. Ο υπουργός Οικονομκών είπε οτι δεν υπάρχει καμμία μείωση στις αναπτυξιακές δαπάνες, ουτε σε ποσοστό ούτε σε απόλυτους αριθμούς.

    [11] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΠΤΑ

    Εντός των ημερών θα αρχίσει από την τριμελή επιτροπή η εκδίκαση της υπόθεσης για τις πειθαρχικές ευθύνες σε σχέση με την κλοπή και τον εμπρησμό αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας. Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου ανέφερε ότι τα επτά μέλη της αστυνομικής διέυθυνσης Λάρνακας, των οποίων έχει αρθεί η διαθεσιμότητα, θα κληθούν σε απολογία καί θα προβάλουν την υπεράσπισή τους. Ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι σύμφωνα με το πόρισμα υπήρξε παραβίαση των κανονισμών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι ένοχοι ή φέρουν την ίδια ευθύνη ή ότι θα τους επιβληθούν οι ίδιες ποινές. Είπε επίσης ότι από τη συμπληρωματική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε όποιαδήποτε συνεργασία μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρνακας με τους δράστες. Ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι κατα τη συμπληρωματική έρευνα προέκυψαν στοιχεία για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και από μέλη της Αστυνομίας Λυκαβηττού. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι είχε καταγγελθεί στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού ότι το κλαπέν αυτοκίνητο κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες, γεγονός το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε στις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, με αποτέλεσμα το όχημα να κινείται ανενόχλητα σε όλες τις επαρχίες.

    [12] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΥΛΑΚΕΣ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης καί Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου είχε το πρωί συνάντηση με τον Διευθυντή των Φυλακών Πανίκο Κυριάκου για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα του βαρυποινίτη Ανδρέα Μανώλη Ονουφρίου, που δεν επέστρεψε στις φυλακές ύστερα από τη λήξη άδειας που του χορηγήθηκε. Ο κύριος Κυριάκου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ διέψευσε κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα ότι η Διεύθυνση των φυλακών είχε ενημερωθεί από την ΚΥΠ για το ενδεχόμενο απόδρασης του Ονουφρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος θεοδώρου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πληροφορίες οτι υπήρχε απόρρητη έκθεση της ΚΥΠ που προειδοποιούσε οτι ο Ονουφρίου σχεδίαζε να βρεί τρόπο να πάρει άδεια απο τις φυλακές και να μην επιστρέψει ποτέ. Ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι η Αστυνομία κατέχει διάφορες πληροφορίες για τις κινήσεις του Ονουφρίου, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    [13] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

    Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του πρώην Υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη και του νυν Υπουργού Γιώργου Λιλλήκα, σχετικά με τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση του Μαρτίου. Ο πρώην κύριος Ρολάνδης θεώρησε τις δηλώσεις του κυρίου Λιλλήκα σχετικά με την μειωμένη τουριστική κίνηση του Μαρτίου ως υπαινιγμό ότι παρέλαβε τον τουρισμό σε χαμηλά επίπεδα, γι'αυτό και έκρινε σκόπιμο να προβεί σε διευκρινήσεις. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ρολάνδης είπε ότι η μείωση του σαράντα πέντε τοις εκατό για την οποία μίλησε ο κύριος Λιλλήκας ήταν μόνο για το Μάρτιο, λόγω της κατάσταση στο Ιράκ, ενώ στην πραγματικότητα ο τουρισμός παρεδόθη στο ψηλότερο σημείο με τεράστιες αυξήσεις, ποσοτικές και ποιοτικές. Ο κύριος Λιλλήκας, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Μεξικό είπε ότι δεν βλέπει το λόγο που ο κύριος Ρολάνδης έκρινε σκόπιμο να προβεί σε δηλώσεις, αφού όπως πρόσθεσε, δεν άφησε αιχμές εναντίον του. Ο κύριος Λιλλήκας είπε πως ο πρώην υπουργός στηρίχθηκε σε λανθασμένα στοιχεία για να κάνει τις δηλώσεις του. Ο κύριος Λιλλήκας μετέβη στο Μεξικό όπου θα λάβει μέρος στη διάσκεψη του παγκόσμιου οργανισμού εμπορίου.

    [14] ΟΕΛΜΕΚ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Διευκρινίσεις επί ορισμένων σημείων της πρότασης του υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη για τη διδασκαλία του Τεχνικού Σχεδίου στη Μέση Εκπαίδευση θα ζητήσει σήμερα η Οέλμεκ με επιστολή της προς τον Υπουργό. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Οέλμεκ Σωτήρης Χαραλάμπους δήλωσε ότι οι διευκρινίσεις θα τεθούν ενώπιον του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει εντός των ημερών για λήψη οριστικής απόφασης. Ο κύριος Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι δεν έχουν αρθεί τα μέτρα και ότι στο πλαίσιο αυτό δεν αναμένεται να διαβαστεί αύριο στα σχολεία το μήνυμα του υπουργού.

    [15] ΑΜΥΝΑΣ ΟΠΛΑ

    Ερευνα σε βάθος διεξάγει η Εθνική Φρουρά για τα όπλα που κλάπηκαν κατα καιρούς από τα σπίτια εφέδρων και τα οποία συμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε τριάντα πέντε. Ο υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας δήλωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για να λυθεί αυτό το θέμα και για να μην υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

    [16] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΡΙΑ

    Τριήμερη επίσκεψη στη Συρία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από πρόσκληση του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Ο κύριος Ομήρου, επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπίας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας και θα έχει επαφές με αξιωματούχους του κόμματος Μπάαθ. Η αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα για τη Δαμασκό αύριο το βράδυ.

    [17] ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΦΟΣ

    Δεκατρείς αλλοδαποί διαφόρων εθνοτήτων οι οποίοι διέμεναν και εργάζονταν παράνομα στην Κύπρο, συνελήφθησαν χθές κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας. Η επιχείρηση διεξήχθη σε περιοχές της Πάφου και στην Πόλη Χρυσοχούς. Ολοι οι παράνομοι εργάτες μεταφέρθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές προκειμένου να απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

    [18] ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΤΥΠΗ

    Η άτυπη πνευμονίας επέστρεψε στη Σιγκαπούρη. Το υπουργείο υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκε πως ένας άνδρας που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχει προσβληθεί από τον ιό της άτυπης πνευμονίας. Ο κινεζικής εθνικότητας άνδρας εργαζόταν σε ιολογικό εργαστήριο και δεν ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα, ή στο Χονγκ Κόνγκ. Πρόκειται για το πρώτο θύμα της άτυπης πνευμονίας στη Σιγκαπούρη από τον περασμένο Μάιο.

    [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    θα συναντηθεί τελικά, αλλά άτυπα, ο Γιώργος Παπανδρέου με Τουρκοκύπριους πολιτικούς.

    Ο ΔΗΣΥ κατάγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη το κατοχικό καθεστώς για τα διαβατήρια. Διαβήματα και για τα προβλήματα των εγκλωβισμένων.

    Νεκρός βρέθηκε στο ναυάγιο Ζηνοβία ο Βρετανός δύτης που χάθηκε από χθες το απόγευμα.

    Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2004. Δαπάνες τριών, κόμμα τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών και έσοδα δύο, κόμμα οκτώ δισεκατομμυρίων λιρών.

    Εντός των ημερών αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης πειθαρχικών ευθυνών εναντίον επτά μελών της Αστυνομίας για την κλοπή αυτοκινήτου.

    [20] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα ένα στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και στους εικοσιτρείς στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους δεκατρείς στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 9 September 2003 - 14:43:14 UTC