Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΗΣΤΕΙΑ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΗ 25 Ν
  • [04] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΗ
  • [05] ΔΗΣΥ ΤΕΧΝΗ
  • [06] ΕΚΠΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • [07] ΠΕΥΚΙΟΣ ΛΥΠΗ
  • [08] ΠΑΦΟΥ ΘΡΟΝΟΣ
  • [09] ΔΗΣΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [10] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [11] ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΣΥΛΟ
  • [12] ΕΚΠΡΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [13] ΚΕΡΑΥΝΟΣ Τ/ΚΥΠΡΙΟΙ
  • [14] ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
  • [15] ΣΦΑΓΕΙΑ ΕΚΑ
  • [16] ΙΡΑΚ ΜΠΑΜ Ν
  • [17] ΚΥΠΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ
  • [18] ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
  • [19] ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙΡΙΚΑ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 2/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ενοπλος ληστής άρπαξε οκτώ χιλιάδες λίρες από υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό. Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης και βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

    Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητά το θέμα των 25 θέσεων στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου.

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλει ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα της προετοιμασίας των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση αναμένει τις θέσεις των κομμάτων, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών.

    Δημιουργείται υπηρεσία παροχής ασύλου και αναθεωρητική αρχή για την εξέταση δύο χιλιάδων, εξακοσίων αιτήσεων που εκκρεμούν.

    Δεν δικαιολογείται καμμιά αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος και εδεσμάτων, δηλώνουν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.

    [02] ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΗΣΤΕΙΑ

    Ενοπλη ληστεία διαπράχθηκε το πρωί σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην Αγία Φύλα στη Λεμεσό. Η Αστυνομία, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, κατάφερε να συλλάβει το φερόμενο ως δράστη και βρήκε τα κλοπιμαία χρήματα. Ο ληστής εισήλθε στο κατάστημα γύρω στις εννέα, φορώντας καπέλλο και μαύρα γυαλιά ηλίου και υπό την απειλή όπλου απέσπασε από τα ταμεία ποσό οκτώ χιλιάδων λιρών. Εν συνεχεία εξαφανίσθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τον οδηγό ενός διπλοκάμπινου να σταθμεύει έξω από το υποκατάστημα και ύστερα από λίγο να απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η αστυνομία με δέκα περιπολικά και με τη συμμετοχή της ομάδας Ζήτα και ενός ελικοπτέρου εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη. Δύο ώρες μετά τη διάπραξη της ληστείας η αστυνομία ανέκοψε κοντά σε στρατόπεδο των Πολεμιδιών, διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου οδηγήθηκε για ανάκριση. Πριν από λίγο, επίσημος της αστυνομίας δήλωσε ότι η υπόθεση έχει εξιχνιασθεί.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΗ 25 Ν

    Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συνήλθε εκτάκτως και συζητά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου να μη διαθέσει 25 θέσεις της Πολυτεχνικής Σχολής λόγω χαμηλής βαθμολογίας των υποψηφίων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν απο κοινού ένα πλαίσιο, το οποίο να έχει συνοχή καί να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Σταύρος Ζένιος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Συγκλήτου να καθορίζει κάποια επίπεδα, ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας νεοσύστατης σχολής, όπως η πολυτεχνική. Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα και πρόσθεσε πως θα αναμένει τις εξελίξεις μετα τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας για να μελετήσει τα επόμενα βήματα με τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι η Σύγκλητος του πανεπιστημίου πρέπει να αποδεχθεί για φέτος την εγγραφή των 25 φοιτητών στην Πολυτεχνική Σχολή.

    [04] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΗ

    Νωρίτερα, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε το θέμα του διορισμού Καθηγητών για τη διδασκαλία του μαθήματος του Τεχνικού σχεδίου και γραφικών τεχνών. Στη συνεδρία παρευρίσκονταν ο Υπουργός Παιδείας, η Επίτροπος Διοικήσεως και εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

    [05] ΔΗΣΥ ΤΕΧΝΗ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έθεσε σήμερα θέμα ορθής στελέχωσης των σχολείων. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτα ορθή τη θέση της Οέλμεκ πως πρέπει να γίνει ένας σωστός επιστημονικός και προγραμματισμένος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας. Δεν μπορεί, είπε, να έχουμε τα περισσότερα παχύσαρκα παιδιά και παρά ταύτα να μην διορίζονται γυμναστές στη δημοτική εκπαίδευση, αλλά στις γραφικές τέχνες να θυμούμαστε ότι πρέπει να διοριστούν αρχιτέκτονες. Ο κύριος Αναστασιάδης μιλούσε ύστερα από συνάντηση με την ηγεσία της Οέλμεκ.

    [06] ΕΚΠΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση συνεχίζει τις παραστάσεις της σε όλα τα επίπεδα για το θέμα της λειτουργίας του σχολείου στο Ριζοκάρπασο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σημείωσε την αντίδραση που υπάρχει από το Ευρωκοινοβούλιο και τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Τσάτσος και Τερέζα Βίλιερς. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να καταστεί δυνατή η επαναλετουργία του σχολείου αλλά και η επέκταση του κύκλου σπουδών, με τη λειτουργία Γυμνασίου.

    [07] ΠΕΥΚΙΟΣ ΛΥΠΗ

    Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης εξέφρασε λύπη και διαμαρτυρία για τη στάση του κατοχικού ηγέτη στο θέμα της λειτουργίας του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και γενικά τη θέση που υιοθετεί ο Ραούφ Ντενκτάς σε ό,τι αφορά τα σχολεία των κατεχομένων. Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε σε τελετή κατά την οποία επέδωσε στις κατεχόμενες Σχολικές Εφορίες Αγίου Αμβροσίου, Καραβά, Κερύνειας, Κυθρέας, Λαπήθου, Λευκονοίκου και Μόρφου επιταγές ύψους οκτακοσίων λιρών έκαστη. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε πως η παράδοση των επιταγών στις Σχολικές Εφορίες των κατεχομένων είναι μια συμβολική τελετή που δείχνει τη στήριξη και ταυτόχρονα την πίστη μας ότι θα επιστρέψουμε στα σπίτια, τα χώρια και τις πόλεις μας.

    [08] ΠΑΦΟΥ ΘΡΟΝΟΣ

    Ούτε είμαι, ούτε δεν είμαι υποψήφιος, είναι η απάντηση του Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομος στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να διεκδικεί τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Πάφου Χρυσοστόμος ανέφερε ότι παρερμηνεύθηκε δήλωση την οποία έκαμε σε δημοσιογράφο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [09] ΔΗΣΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλει ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη ψήφιση της νομοθεσίας για τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου και προειδοποιεί για δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Επίτροπος Εσωτερικών του ΔΗΣΥ, βουλευτής Ανδρέας Παπαπολυβίου, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στις Ευρωεκλογές και τόνισε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η χωρίς καθυστέρηση ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας. Διαφορετικά, είπε, η Κύπρος κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένη έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζει περίληψη σε ενιαίο εκλογικό κατάλογο των Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, για τις Ευρωεκλογές του ερχομένου Ιουνίου, αλλά θεωρεί δύσκολο να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στα κατεχόμενα. Παράλληλα, πιστεύει ότι η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων του εξωτερικού θα πρέπει να ρυθμισθεί ξεχωριστά από την κάθε χώρα διαμονής τους. Ο κύριος Παπαπολυβίου επανέφερε την πρόταση για συζήτηση του όλου θέματος στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και την πρότασή του για λειτουργία εκλογικών κέντρων στις πρεσβείες της Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Επίσης εισηγείται όπως στις Ευρωεκλογές η Κύπρος αποτελέσει ενιαία εκλογική περιφέρεια και όπως καθιερωθεί η οριζόντια ψηφοφορία, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να μπορούν να επιλέγουν υποψηφίους από διαφορετικούς κομματικούς συνδυασμούς.

    [10] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τις αποφάσεις των κομμάτων σχετικά με τις ευρωεκλογές, ώστε να αρχίσει η προετοιμασία για τη διεξαγωγή τους. Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε το θέμα με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ όπως είπε, δεν αποκλείεται συζήτησή του και σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου. Ο κύριος Χρίστου ευχήθηκε στις ευρωεκλογές να λάβουν μέρος και Τουρκοκύπριοι.

    [11] ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΣΥΛΟ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου ανακοίνωσε ότι δημιουργείται υπηρεσία ασύλου και αναθεωρητική αρχή, για να εξετάζουν αιτήσεις αλλοδαπών που ζητούν πολιτικό άσυλο. Η υπηρεσία ασύλου θα στελεχώνεται από 15 άτομα, ενώ η αναθεωρητική αρχή θα αποτελείται από 20 άτομα, τρία από τα οποία θα έχουν προσόντα επιπέδου δικαστή. Σύμφωνα με τον κύριο Χρίστου, στην Κύπρο εκκρεμούν δύο χιλιάδες εξακόσιες αιτήσεις. Μέχρις ότου να ξετασθούν, οι αιτητές λαμβάνουν δημόσιο επίδομα που ανέρχεται για το 2002 στο ένα εκατομμύριο, τετρακόσιες χιλιάδες λίρες. Τα περισσότερα άτομα που ζητούν πολιτικό άσυλο προέρχονται από το Ιράν, την Τουρκία, το Πακιστάν, την Παλαιστίνη και τη Ρωσία. Το θέμα της παραχώρησης ασύλου είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως προς την εναρμόνισή της προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [12] ΕΚΠΡΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει πως θα υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση από ελληνοκυπρίους για επανεγκατάσταση στην Αμμόχωστο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα που αναπτύσσει το ΕΦΚΑΦ στην κλειστή περιοχή Αμμοχώστου και τον ισχυρισμό ότι ελληνοκύπριος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει έργα ανάπτυξης στην περιοχή, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση. Η Κυβέρνηση, είπε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και απαιτεί όπως η περιοχή επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    [13] ΚΕΡΑΥΝΟΣ Τ/ΚΥΠΡΙΟΙ

    Ολο και περισσότεροι Τουρκοκύπριοι ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός. Καθημερινά, πρόσθεσε, δεκάδες Τουρκοκύπριοι αποτείνονται στα επαρχιακά γραφεία εργασίας, ζητώντας πληροφορίες. Ηδη το τελευταίο πεντάμηνο, τετρακόσιοι από αυτούς έχουν βρει εργασία, κυρίως στις οικοδομές, και έχουν εγγραφεί στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

    [14] ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

    Καμία αύξηση δεν δικαιολογείται στην τιμή του χοιρινού κρέατος από τους κρεοπώλες, αφού, όπως επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, δεν έχει επιβληθεί καμία επιβάρυνση στα τέλη για σφαγή των χοίρων. Η μόνη αύξηση που δικαιολογείται, είπε ο κύριος Χρίστου, είναι στην τιμή των βοοειδών και των αμνοεριφίων, όχι όμως πέραν των πέντε σεντ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Πέτρος Μάρκου, σχολιάζοντας στο ΡΙΚ δημοσιεύματα ότι υπήρξε κατακόρυφη αύξηση στην τιμή πώλησης στα σουβλάκια χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτη οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος. Είπε ότι ο Σύνδεσμος θα εξετάσει το θέμα με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και κάλεσε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν από κρεωπώλες ή σουβλατζίδικα που έχουν επιβάλει τιμές που δεν δικαιολογούνται. Κάλεσε επίσης τους καταναλωτές να καταγγέλλουν σουβλατζίδικα που δεν έχουν αναρτήσει τιμοκαταλόγους. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης σε δηλώσεις επίσης στο ΡΙΚ είπε ότι τους τελευταίους δύο μήνες η τιμή του ζωντανού χοίρου αυξήθηκε από τα 35 σεντ στα 60 σεντ. Ως εκ τούτου, είπε ο κύριος Λειβαδιώτης, η τιμή της μίας λίρας και ογδόντα σεντ που πωλείται από τους κρεοπώλες κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα, δεδομένου ότι η μόνη μείωση που επήλθε για το χοιρινό κρέας ήταν μισό σεντ στα τέλη του σφαγείου.

    [15] ΣΦΑΓΕΙΑ ΕΚΑ

    Τεράστια προβλήματα θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των εικοσι-οκτώ περιφερειακών σφαγείων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑ, Κωστάκης Κωνσταντινίδης. Τα κυριώτερα, πρόσθεσε, επικεντρώνονται στη μη ικανοποιητική εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και στο συνωστισμό στα σφαγεία. Ο κύριος Κωνσταντινίδης σημείωσε, ακόμη, ότι δεν δικαιολογούνται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και με τον Πρόεδρο της Βουλής για περαιτέρω συζήτηση του θέματος.

    [16] ΙΡΑΚ ΜΠΑΜ Ν

    Στο Ιράκ, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της Βαγδάτης, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκατεσσάρων ιρακινών αστυνομικών. Στόχος της επίθεσης ήταν πιθανότατα ο αρχηγός της ιρακινής αστυνομίας στη Βαγδάτη Χασάν Αλή, ο οποίος την ώρα της έκρηξης απουσίαζε από το κτίριο. Εξάλλου, χθες δύο άνδρες της αμερικανικής στρατιωτικής αστυνομίας σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από έκρηξη νάρκης, επίσης στη Βαγδάτη.

    [17] ΚΥΠΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ

    Με την κωμωδία του Μποστ "Μήδεια" που ανεβάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, αρχίζει σήμερα το διεθνές φεστιβάλ Κύπρια. Στη Λευκωσία το έργο θα ανεβάζεται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου στη σχολή Τυφλών. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις και στις υπόλοιπες επαρχίες. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες και θα προσφέρει μοναδικές εκδηλώσεις θεάτρου, όπερας, χορού, μουσικής και κινηματογράφου. Θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, το Κρατικό Θέατρο Μόσχας, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα Βρετανίας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Θεάτρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου.

    [18] ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

    Ανοίγει απόψε τις Πύλες της η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της εκθεσης θα τελέσει στις οκτώ ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλήκας.

    [19] ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙΡΙΚΑ

    Σημαντική μείωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κυριάκος Θεοφίλου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι από την Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας, μέχρι και τριών βαθμών την ημέρα και δεν αποκλείεται μέχρι το Σάββατο η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους τριάντα βαθμούς. Κατά το τριήμερο αυτό δεν αποκλείεται επίσης να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Ο κύριος Θεοφίλου, σχολιάζοντας δήλωση Βρετανού ειδικού, ότι με βάση τις εποχικές προβλέψεις, ο καιρός μέχρι και τον Ιανουάριο στην Ευρώπη θα είναι θερμότερος από το συνηθισμένο για την εποχή, ενώ η βροχόπτωση θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, είπε ότι υπάρχουν μεγάλα κέντρα που κάμνουν εποχικές προγνώσεις Ομως, πρόσθεσε, οι εποχικές προγνώσεις έχουν πολύ μειωμένη επιτυχία, αν και δίδουν κάποιες γενικές ενδείξεις όσον αφορά τον καιρό για τις διάφορες εποχές.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ενοπλος ληστής άρπαξε οκτώ χιλιάδες λίρες από υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό. Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης και βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

    Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητά το θέμα των 25 θέσεων στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου.

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλει ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα της προετοιμασίας των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση αναμένει τις θέσεις των κομμάτων, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών.

    Δημιουργείται υπηρεσία παροχής ασύλου και αναθεωρητική αρχή για την εξέταση δύο χιλιάδων, εξακοσίων αιτήσεων που εκκρεμούν.

    Δεν δικαιολογείται καμμιά αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος και εδεσμάτων, δηλώνουν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η αραιή ομίχλη θα επιμείνει σε μερικές περιοχές. Στα ορεινά θα σχηματιστούν παροδικές νεφώσεις, που είναι πιθανόν να φέρουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους τριάντα ένα στα δυτικά και στους 30 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, ενώ σε μερικές περιοχές θα σημειωθεί και ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εικοσιτέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 στα δυτικά, βόρεια και υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 3 September 2003 - 16:46:42 UTC