Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ
  • [03] ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΒΟΛΗ
  • [04] ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [07] ΧΡΥΣΟ ΣΟΤΟ
  • [08] ΣΟΥΗΔΟΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [09] ΑΝΑΣΤΑ ΤΑΣΣΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [10] ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ
  • [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • [13] ΤΚ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
  • [14] ΤΗΛΛΥΡΙΑ
  • [15] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΙΡΑΚ
  • [16] ΤΙΚΡΙΤ ΝΕΚΡΟΙ
  • [17] ΧΑΜΑΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ
  • [18] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [19] ΠΑΦΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ν
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/08/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Αναβλήθηκε η υπογραφή της λεγόμενης συμφωνίας τελωνειακής ένωσης Τουρκίας ψευδοκράτους. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

    Εντονη αντίθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας στην προσφυγή Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη Επιτροπή του ψευδοκράτους για αποζημιώσεις.

    Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη μετακίνηση του Αλβαρο Ντε Σότο, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Συγκλονιστική μαρτυρία Σουηδού, πρώην ειρηνευτή, για την εκτέλεση 15 έως 17 αιχμαλώτων στην Επτακώμη το 1974.

    [02] ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ

    Αναβλήθηκε τελικά η υπογραφή της λεγόμενης συμφωνίας τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ψευδοκράτους, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο σημερινός τουρκοκυπριακός τυπος, η συμφωνία θα υπογραφεί εν ευθέτω χρόνω. Ως αιτία για την αναβολή προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε ορισμένα σημεία της συμφωνίας, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων. Ωστόσο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του λεγόμενου συμβουλίου σύνδεσης Τουρκίας- ψευδοκράτους, αλλά θα ασχοληθεί μόνο με οικονομικά θέματα. Ηδη έφθασε στα κατεχόμενα αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Απντουλατίφ Σενέρ. Οταν ρωτήθηκε κατά την άφιξή του για την αναβολή της υπογραφής, ο Σενέρ είπε: Δεν είναι ανάγκη να προκαλέσουμε, και οι δύο πλευρές διαθέτουν πλήρη πολιτική θέληση για το θέμα αυτό.

    [03] ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΒΟΛΗ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος μιλούσε το πρωί στο Τρίτο, επανέλαβε ότι η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών αποτελεί προέκταση της παρανομίας καί δεν διαφοροποιεί το παράνομο καθεστώς της κατοχικής διοίκησης. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αναβολή νά έγινε ύστερα από αντιδράσεις και παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είπε επίσης ότι ενδεχομένως η Τουρκία να αντιλήφθηκε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν χωρίς αντίκρυσμα και δεν θα ωφελούσε σε τίποτε. Ενωρίτερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, είχε εκφράσει αμφιβολίες κατα πόσο θα υπογραφόταν μια τέτοια συμφωνία. Την είχε χαρακτηρίσει κίνηση εντυπωσιασμού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρόκειται για άλλου είδους συμφωνία.

    [04] ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Η κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της και αποθαρρύνει ενδεχόμενες προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους αναφορικά με αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τέτοιες ανεύθυνες ενέργειες, που δίνουν υποσταση στο κατοχικό καθεστώς και πλήττουν την εθνική μας υπόθεση. Είπε επίσης ότι τα ψευδοδικαστήρια δεν έχουν νομική υπόσταση καί είναι παράγωγα της κατοχής. Χθες ο Ραούφ Ντενκτάς είχε ισχυριστεί ότι έχουν υποβληθεί πέντε-έξι αιτήσεις από Ελληνοκυπρίους, αναφορικά με τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα καί ότι θα τις παραπέμψει στη λεγόμενη "επιτροπή για αποζημιώσεις ακινήτων", η οποία αναμένεται να αρχίσει σύντομα τη "λειτουργία" της.

    [05] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Εγκλημα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης το ενδεχόμενο υποβολής προσφυγών από ελληνοκυπρίους σε λεγόμενες επιτροπές του ψευδοκράτους. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Αναστασιάδης αφού εξέφρασε επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του Ντενκτάς, υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να υποσκάπτεται η εθνική μας υπόθεση αντί τριάντα αργυρίων. Ο κύριος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υποβληθεί από κανένα ελληνοκύπριο τέτοια προσφυγή τονίζοντας ότι οι Κύπριοι ζητούν δικαιοσύνη και όχι ψευδοδικαιοσύνη.

    [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι το θέμα της εξέτασης απο τις λεγόμενες επιτροπές του ψευδοκράτους για αποζημιώσεις Ελληνοκυπρίων θα πρέπει να τύχει σοβαρής μελέτης και προβληματισμού. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι τα θέματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με άμεσες δηλώσεις γιατί σκοπός του Ντενκτάς ειναι να παρασύρει τη δική μας πλευρά σε δηλώσεις οι οποίες θα αποτελέσουν καλά πυρομαχικά στα χέρια διεθνολόγων ενώπιον του Ευρωπαικού Δικαστηρίου. Οι τουρκικές ενέργειες, πρόσθεσε, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά αφού πρώτα υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη στα χέρια της δικης μας κυβέρνησης για το θέμα.

    [07] ΧΡΥΣΟ ΣΟΤΟ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση συνδέει τη μετακίνηση του Αλβαρο Ντε Σότο στη θέση απεσταλμένου στη Δυτική Σαχάρα, με τη στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό, αλλά εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι ήταν γνωστό ότι ο κύριος Ντε Σότο θα αναλάμβανε άλλα καθήκοντα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι γνώστες του Κυπριακού οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Ωστόσο διατύπωσε την άποψη ότι εάν υπάρξουν εξελίξεις ο Αλβαρο Ντε Σότο πιθανό να αποσπασθεί από τη Δυτική Σαχάρα καί να επανέλθει στο Κυπριακό.

    [08] ΣΟΥΗΔΟΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Σουηδός πρώην ειρηνευτής, που είχε υπηρετήσει στην Κύπρο το 1974, με μια συγκλονιστική του ανοικτή επιστολή, προκαλεί τον Ραούφ Ντενκτάς να αποκαλύψει τι απέγιναν δεκαπέντε έως δεκαεπτά Ελληνοκύπριοι, τους οποίους ο ίδιος είχε δει να μεταφέρονται με φορτηγό στην Επτακώμη και στη συνέχεια πιστεύει ότι εκτελέστηκαν. Στην επιστολή, που δημοσιεύεται σήμερα στην αγγλόφωνη εφημερίδα "Σάυπρους Γουίκλι", ο Σουηδός Καρλ Λιντ, που σήμερα υπηρετεί ως αξιωματικός της αστυνομίας στη χώρα του, καλεί το Ντενκτάς να επιδείξει ανθρωπισμό και να προσφέρει ανακούφιση στις συζύγους, τα παιδιά και τους συγγενείς αυτών των αγνοουμένων.

    [09] ΑΝΑΣΤΑ ΤΑΣΣΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κατα τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο υπήρξε πλήρης συναντίληψη στο κυπριακό καί στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στη συνάντηση τονίστηκε πως μπροστα στα μεγάλα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες, δεν θα πρέπει να υπάρχει οξύτητα λόγω των μικρών. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχουν θεσμοθετηθεί συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιούνται όταν αναφύεται κάποιο πρόβλημα καί χρειάζεται συνεννόηση. Ο Πρόεδρος του Δησύ εμφανίστηκε ενοχλημένος από το χαρακτηρισμό "συνήθη" που απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη χθεσινή συνάντηση, και διερωτήθηκε πόσο συνήθης μπορεί να είναι η πρώτη, εδώ καί έξι μήνες, συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και αν σε αυτό το διάστημα υπήρξε η απαιτούμενη συνεργασία και ο διάλογος με την αντιπολίτευση.

    [10] ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι δεν ήταν πρόθεσή του με κανένα τρόπο να υποβαθμίσει τη σημασία της συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον πρόεδρο του Δησύ. Αυτό που ήθελα να τονίσω, είπε ο εκπρόσωπος, είναι η ετοιμότητα και η προθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνεργασία με όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα με ένα μεγάλο κόμμα όπως ο Δησύ.

    [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας για τη μη προσφορά θέσεων στους φοιτητές, τις οποίες παραχώρησε η Ελληνική κυβέρνηση. Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν μετά την παραλαβή του πορίσματος. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί νομική γνωμάτευση για να διεξαχθεί και ποινική έρευνα. Ο κύριος Γεωργίαδης τόνισε ότι κανένας λειτουργός δεν μπορεί να αποκλείει θέσεις τις οποίες προσφέρει η Ελληνική δημοκρατία. Οι όποιες αποφάσεις, αν θα δοθούν ή όχι θέσεις, είπε, είναι θέμα πολικής απόφασης.

    [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ

    Μειώνονται οι μαθητές ανά τάξη στα δημοτικά σχολεία από 32 σε 30. Το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στις πρώτες τρεις τάξεις του δημοτικού και το Σεπτέμβριο του 2004 για τις υπόλοιπες τρεις τάξεις. Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τους στόχους του Υπουργείου του για τη νέα χρονιά, είπε ότι θα απαιτηθεί η πρόσληψη 34 νέων δασκάλων και η ανέγερση δύο νέων αιθουσών διδασκαλίας. Στόχος της μείωσης των μαθητών είναι η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας. Σύμφωνα με τις στατιστικές το 11% των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο αποτυγχάνουν να πάρουν απολυτήριο. Το ανάλογο ποσοστό για τα Λύκεια φθάνει το 21%. Ο κύριος Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου. Ανακοίνωσε επίσης ότι 65 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του Υπουργείου θα επιστρέψουν στην εκπαίδευση, ενώ οι θέσεις τους θα αναπληρωθούν από νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

    [13] ΤΚ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

    Το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας καλεί τους Τουρκοκύπριους που τους απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για απόκτηση τουρκικού διαβατηρίου από τους Τουρκοκύπριους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αναφέρεται και η εφημερίδα Αφρίκα. Οπως γράφει, οι Τουρκοκύπριοι που συνωστίζονταν για την έκδοση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα περάσουν τώρα το ίδιο και για την απόκτηση τουρκικού.

    [14] ΤΗΛΛΥΡΙΑ

    Συμπληρώνονται σήμερα τριανταεννέα χρόνια από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας με βόμβες ναπάλμ από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Εκδήλωση με αφορμή τις μάχες της Τηλλυρίας πραγματοποίησαν στο θύλακα των Κοκκίνων, οι τουρκοκύπριοι. Η εκδήλωση ήταν φέτος υποβαθμισμένη, αφού μόνο 200 Τουρκοκύπριοι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν, ενώ για πρώτη φορά ούτε ο Ραούφ Ντενκτάς δεν παρέστη σε αυτήν. Ανοικτά των Κοκκίνων κατέπλευσαν δύο σκάφη του τουρκικού ναυτικού, συνοδεύοντας ένα κρουαζιερόπλοιο και δύο κότερα που μετέφεραν τους Τουρκοκύπριους στην περιοχή. Την εκδήλωση που διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολουθούσαν διακριτικά οι Αρχές της Δημοκρατίας από φυλάκια της Εθνικής Φρουράς.

    [15] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΙΡΑΚ

    Στο Ιράκ, μεταφέρθηκε από τις βρετανικές βάσεις Δεκέλειας λόχος πεζικού, αποτελούμενος από εκατόν τριάντα άνδρες. Ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει ότι ο λόχος θα παραμείνει στο Ιράκ για περίοδο έξι μηνών, σε αποστολή υποστήριξης των επιχειρήσεων στη χώρα.

    [16] ΤΙΚΡΙΤ ΝΕΚΡΟΙ

    Εξι ιρακινοί μεταξύ των οποίων και ένα παιδί σκοτώθηκαν σήμερα απο αμερικανούς στρατιώτες στο Τικρίτ προπύργιο του καθεστώτος του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν. Οι αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον πέντε εμπόρων όπλων οι οποίοι δοκίμαζαν σε περιοχή της κεντρικής αγοράς της πόλης, τυφέκια τύπου καλάσνικοφ τα οποία και θα πωλούσαν. Ενα παιδί που βρισκόταν στην περιοχή σκοτώθηκε απο τα διασταυρούμενα πυρά.

    [17] ΧΑΜΑΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς απειλεί να διακόψει την τρίμηνη εκεχειρία με αφορμή τον θάνατο μέλους της σε επιδρομή του Ισραηλνικού στρατού στην πόλη Ναμπλούς. Στέλεχος της Χαμάς, ο Αμπού Σανάμπ έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας η οποία κηρύχθηκε στις 21 Ιουνίου από τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Ο Σανάμπ είπε επίσης ότι οι παλαιστίνιοι δέν πρόκειται να παραμείνουν αμέτοχοι σε μια τέτοια επίθεση, προειδοποιώντας με αντίποινα κατά των Ισραηλινών.

    [18] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Στο μεταξύ, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα τις παρυφές χωριού του νοτίου Λιβάνου, κοντά στην περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα. Η οργάνωση Χεζμπολάχ είχε εξαπολύσει νωρίτερα επίθεση εναντίον ισραηλινών θέσεων. Ειναι η πρώτη φορά μετά από διάστημα εννέα μηνών που η Χεζμπολάχ επιτίθεται εναντίον ισραηλινών θέσεων στη διαφιλονικούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα, στη μεθόριο ανάμεσα στον Λίβανο, το Ισραήλ και τη Συρία.

    [19] ΠΑΦΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ν

    Για τον εμπρησμό μικρού λεωφορείου στην Πάφο, τα ξημερώματα, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του. Σε κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο επειδή βαρέθηκε τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει ανώνυμα την πυροσβεστική και την αστυνομία ότι ένα λεωφορείο καιγόταν, αλλά όταν η αστυνομία επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει για τον εμπρησμό του οχήματός του, δήλωσε ατάραχος ότι το γνωρίζει αφού ο ίδιος το έκαψε.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Αναβλήθηκε η υπογραφή της λεγόμενης συμφωνίας τελωνειακής ένωσης Τουρκίας ψευδοκράτους. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

    Εντονη αντίθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας στην προσφυγή Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη Επιτροπή του ψευδοκράτους για αποζημιώσεις.

    Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη μετακίνηση του Αλβαρο Ντε Σότο, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Συγκλονιστική μαρτυρία Σουηδού, πρώην ειρηνευτή, για την εκτέλεση 15 έως 17 αιχμαλώτων στην Επτακώμη το 1974.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις ορεινές όμως περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις που δυνατό να φέρουν μεμονωμένες βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, ενώ στα νότια παράλια θα γίνονται παροδικά ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 37 βαθμοί στο εσωτερικό, 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 στα δυτικά και 28 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί αίρθιος, τοπικά όμως θα σχηματιστούν χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 24 στα νότια και ανατολικά και στους 20 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 8 August 2003 - 10:58:38 UTC